Van Staveren kleurt vier locaties om naar Shell

Vier bemande tankstations van Van Staveren worden komende zomer omgekleurd naar Shell. Het gaat om een Esso-locatie in Almere Buiten en drie Tank S-stations in Emmeloord, Nijkerk en Lelystad. Daarnaast heeft het bedrijf bekendgemaakt dat twee bestaande Shell-tankstations binnenkort door het leven gaan als Express-locatie. Van Staveren is daarmee de eerste Shell-dealer die het onbemande concept van Shell gaat exploiteren.

De Shell-stations die worden omgebouwd naar onbemande locaties zijn Shell Swifterbant en Shell Lange Dreef in Emmeloord. De medewerkers die hier nu nog werken, worden ingezet op andere locaties van Van Staveren. Bij twee tankstations wordt bovendien gestart met Deli by Shell, het nieuwe shop- en bakery-concept van Shell. Met de geïntensiveerde samenwerking wil directeur Jitha van Staveren (foto), die sinds vorig jaar aan het roer staat van het familiebedrijf, zo optimaal mogelijk voorbereid zijn op de toekomst. Van Staveren exploiteert in totaal 37 locaties in Nederland.

“Shell is al meer dan 70 jaar onze partner. We zijn tot een goede overeenstemming gekomen waardoor we met elkaar de uitdagingen van verandering en vernieuwing in de brandstofmarkt met vertrouwen tegemoet zien. Onze beide kernwaarden lopen naadloos in elkaar over. Elkaar verder helpen was en is nog steeds ons uitgangspunt”, zegt Van Staveren.

Sterke partner

Ook Shell laat weten tevreden te zijn. “Van Staveren is een ijzersterke partner in Midden- en Noord-Nederland en door deze stap versterken we het netwerk verder”, aldus Retail Dealer Manager van Shell Bertram van den Berg. “Bovendien zetten we samen in op groei van nieuwe concepten en energieoplossingen die we reeds op eigen locaties hebben geïntroduceerd.”

Van Staveren wil net als Shell een actieve bijdrage leveren aan de energietransitie. Met de intensievere samenwerking zal Van Staveren op lokaal niveau hier een rol in spelen. Beide bedrijven zetten in op onder meer GTL, LNG en groenere brandstoffen om straks de automobilisten en chauffeurs milieuvriendelijker en efficiënter te laten rijden. “Daar kunnen wij en onze gasten optimaal gebruik van maken”, aldus Van Staveren. “Deze hernieuwde samenwerking geeft ons de mogelijkheid onze ambitie waar te maken: groeien in Noordoost-Nederland.”

Voorbereid op toekomst

Door de propositie ook bij dealers aan te bieden is Shell voorbereid op de toekomst, denkt Van den Berg. “Met als doel onderscheidend en innovatief te blijven en dealers optimaal te ondersteunen in veranderingen. Van Staveren is een voorbeeld van een dergelijk partnerschap en met veel focus op gastvrijheid behoort het steevast tot de best presterende Shell-tankstations van Nederland.”

Voor de afdeling groothandel geldt dat Van Staveren het Shell-product aan blijft bieden. Ook hierin vinden de partners elkaar, door kennis van brandstof en smeermiddelen in combinatie met de kennis van de lokale markt met elkaar te delen. De intensievere samenwerking betekent overigens niet dat de schelp van Shell op het hoofdkantoor van Van Staveren in Emmeloord komt te staan. “Integendeel, het familiebedrijf blijft juist Van Staveren heten. We zullen meer met deze naam naar voren treden. Van Staveren is een sterk merk in de regio Flevoland-Friesland en dat willen we verder uitbouwen naar Noordoost-Nederland”, aldus Van Staveren.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Van Staveren kleurt vier locaties om naar Shell | TankPro.nl

Van Staveren kleurt vier locaties om naar Shell

Vier bemande tankstations van Van Staveren worden komende zomer omgekleurd naar Shell. Het gaat om een Esso-locatie in Almere Buiten en drie Tank S-stations in Emmeloord, Nijkerk en Lelystad. Daarnaast heeft het bedrijf bekendgemaakt dat twee bestaande Shell-tankstations binnenkort door het leven gaan als Express-locatie. Van Staveren is daarmee de eerste Shell-dealer die het onbemande concept van Shell gaat exploiteren.

De Shell-stations die worden omgebouwd naar onbemande locaties zijn Shell Swifterbant en Shell Lange Dreef in Emmeloord. De medewerkers die hier nu nog werken, worden ingezet op andere locaties van Van Staveren. Bij twee tankstations wordt bovendien gestart met Deli by Shell, het nieuwe shop- en bakery-concept van Shell. Met de geïntensiveerde samenwerking wil directeur Jitha van Staveren (foto), die sinds vorig jaar aan het roer staat van het familiebedrijf, zo optimaal mogelijk voorbereid zijn op de toekomst. Van Staveren exploiteert in totaal 37 locaties in Nederland.

“Shell is al meer dan 70 jaar onze partner. We zijn tot een goede overeenstemming gekomen waardoor we met elkaar de uitdagingen van verandering en vernieuwing in de brandstofmarkt met vertrouwen tegemoet zien. Onze beide kernwaarden lopen naadloos in elkaar over. Elkaar verder helpen was en is nog steeds ons uitgangspunt”, zegt Van Staveren.

Sterke partner

Ook Shell laat weten tevreden te zijn. “Van Staveren is een ijzersterke partner in Midden- en Noord-Nederland en door deze stap versterken we het netwerk verder”, aldus Retail Dealer Manager van Shell Bertram van den Berg. “Bovendien zetten we samen in op groei van nieuwe concepten en energieoplossingen die we reeds op eigen locaties hebben geïntroduceerd.”

Van Staveren wil net als Shell een actieve bijdrage leveren aan de energietransitie. Met de intensievere samenwerking zal Van Staveren op lokaal niveau hier een rol in spelen. Beide bedrijven zetten in op onder meer GTL, LNG en groenere brandstoffen om straks de automobilisten en chauffeurs milieuvriendelijker en efficiënter te laten rijden. “Daar kunnen wij en onze gasten optimaal gebruik van maken”, aldus Van Staveren. “Deze hernieuwde samenwerking geeft ons de mogelijkheid onze ambitie waar te maken: groeien in Noordoost-Nederland.”

Voorbereid op toekomst

Door de propositie ook bij dealers aan te bieden is Shell voorbereid op de toekomst, denkt Van den Berg. “Met als doel onderscheidend en innovatief te blijven en dealers optimaal te ondersteunen in veranderingen. Van Staveren is een voorbeeld van een dergelijk partnerschap en met veel focus op gastvrijheid behoort het steevast tot de best presterende Shell-tankstations van Nederland.”

Voor de afdeling groothandel geldt dat Van Staveren het Shell-product aan blijft bieden. Ook hierin vinden de partners elkaar, door kennis van brandstof en smeermiddelen in combinatie met de kennis van de lokale markt met elkaar te delen. De intensievere samenwerking betekent overigens niet dat de schelp van Shell op het hoofdkantoor van Van Staveren in Emmeloord komt te staan. “Integendeel, het familiebedrijf blijft juist Van Staveren heten. We zullen meer met deze naam naar voren treden. Van Staveren is een sterk merk in de regio Flevoland-Friesland en dat willen we verder uitbouwen naar Noordoost-Nederland”, aldus Van Staveren.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.