Nico van Staveren nieuwe voorzitter van brancheorganisatie Nove

Nico van Staveren is verkozen tot nieuwe voorzitter van de Nederlandse Organisatie Voor de Energiebranche (Nove). Tijdens de algemene ledenvergadering stemden de leden voor zijn benoeming. Hij volgt John Bijl op, die drie jaar voorzitter was. Rick Klop werd benoemd tot nieuwe penningmeester/secretaris.

De kersverse voorzitter is een bekende naam in de sector. Van Staveren was sinds begin jaren zeventig directeur van het gelijknamige bedrijf uit Emmeloord. Het familiebedrijf exploiteert 38 tankstations in Noord- en Midden-Nederland onder de vlaggen van Tank S, Shell en Esso. Ook heeft het bedrijf een groothandel in onder meer brandstoffen en smeerolie. Sinds vorig jaar is Van Staveren binnen het bedrijf nog actief als adviseur en projectleider. Na 40 jaar aan het roer te hebben gestaan van het bedrijf, gaf hij per 1 juni 2016 het stokje door aan zijn dochter Jitha.

Nieuwe penningmeester en secretaris

De leden van de brancheorganisatie gingen verder akkoord met de benoeming van Rick Klop tot penningmeester en secretaris. Klop is werkzaam als country manager Benelux & France bij VARO Energy. Hij volgt Theo Wassing en Theo Pannekeet op, die actief waren als respectievelijk penningmeester en secretaris.

De brandstofhandelaren die bij Nove zijn aangesloten, exploiteren meer dan duizend tankstations in ons land. Het gaat daarbij zowel om bemande als onbemande locaties. Daarnaast zijn een groot aantal van deze bedrijven leverancier van andere tankstations in Nederland. 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nico van Staveren nieuwe voorzitter van brancheorganisatie Nove | TankPro.nl