350 kW batterijpakket zorgt voor vier snellaadplaatsen bij tiende Leap24
tijdelijke oplossing

Nu nog vier, maar dadelijk twaalf snellaadplaatsen bij tiende Leap24

De uitdagingen van netcongestie zorgen er volgens Leap24 voor dat het nieuwste laadplein in Leeuwarden nu nog vier, maar dadelijk twaalf snellaadplaatsen biedt. Foto: Leap24, 2023

Leap24 heeft op bedrijvenpark De Zwette in Leeuwarden het tiende laadplein van het bedrijf geopend. Een batterijpakket van 350 kW zorgt er op dit moment voor dat vier snellaadplaatsen operationeel zijn. Op latere termijn moet de locatie twaalf snelladers plus twaalf reguliere AC-laders gaan bieden.

Met dank aan Power Electronics, E-Flux en TSG Netherlands zijn we erin geslaagd om met een netaansluiting van 3*80 ampère een volwaardig snellaadstation op te starten, zo laat Leap24 weten. Door de inzet van een batterijpakket van 350 kW, biedt het nieuwste Leap24 laadplein op dit moment vier snellaadplaatsen van maximaal 240 kW. Ook Leap24 heeft te maken met de uitdagingen van netcongestie en kiest daarom voor deze tijdelijke oplossing. ‘Zodra Liander een volwaardige netaansluiting kan realiseren, is het station klaar voor fase 2’, zegt het bedrijf. Met een reguliere transformator zal vanaf dat moment het benodigde vermogen kunnen worden opgewekt om aan de Ampèrestraat in Leeuwarden liefst twaalf snelladers en twaalf reguliere AC-laders te laten functioneren.

Mobiel

De batterij en bijbehorende laadpalen zijn mobiel en kunnen naar een andere locatie worden verplaatst om in afwachting van een hoog vermogen netaansluiting toch een snellaadstation operationeel te krijgen, zegt Leap24. De opstelplaatsen zijn ruim en bieden eveneens voldoende ruimte voor bestel- en bakwagens.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nu nog vier, maar dadelijk twaalf snellaadplaatsen bij tiende Leap24 | TankPro.nl
350 kW batterijpakket zorgt voor vier snellaadplaatsen bij tiende Leap24
tijdelijke oplossing

Nu nog vier, maar dadelijk twaalf snellaadplaatsen bij tiende Leap24

De uitdagingen van netcongestie zorgen er volgens Leap24 voor dat het nieuwste laadplein in Leeuwarden nu nog vier, maar dadelijk twaalf snellaadplaatsen biedt. Foto: Leap24, 2023

Leap24 heeft op bedrijvenpark De Zwette in Leeuwarden het tiende laadplein van het bedrijf geopend. Een batterijpakket van 350 kW zorgt er op dit moment voor dat vier snellaadplaatsen operationeel zijn. Op latere termijn moet de locatie twaalf snelladers plus twaalf reguliere AC-laders gaan bieden.

Met dank aan Power Electronics, E-Flux en TSG Netherlands zijn we erin geslaagd om met een netaansluiting van 3*80 ampère een volwaardig snellaadstation op te starten, zo laat Leap24 weten. Door de inzet van een batterijpakket van 350 kW, biedt het nieuwste Leap24 laadplein op dit moment vier snellaadplaatsen van maximaal 240 kW. Ook Leap24 heeft te maken met de uitdagingen van netcongestie en kiest daarom voor deze tijdelijke oplossing. ‘Zodra Liander een volwaardige netaansluiting kan realiseren, is het station klaar voor fase 2’, zegt het bedrijf. Met een reguliere transformator zal vanaf dat moment het benodigde vermogen kunnen worden opgewekt om aan de Ampèrestraat in Leeuwarden liefst twaalf snelladers en twaalf reguliere AC-laders te laten functioneren.

Mobiel

De batterij en bijbehorende laadpalen zijn mobiel en kunnen naar een andere locatie worden verplaatst om in afwachting van een hoog vermogen netaansluiting toch een snellaadstation operationeel te krijgen, zegt Leap24. De opstelplaatsen zijn ruim en bieden eveneens voldoende ruimte voor bestel- en bakwagens.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.