Bouw allereerste ‘mobility hub’ van Shell en Q-Park Nederland is begonnen

Bouw allereerste ‘mobility hub’ van Shell en Q-Park Nederland begonnen

De Q-Park parkeergarage aan de Amsterdamse Veerkade in Den Haag wordt de komende weken veranderd in een Shell mobility hub. Foto: Q-Park/Shell, 2023

Energiereus Shell en parkeerdienstverlener Q-Park zijn begonnen met de bouw van de allereerste gezamenlijke ‘mobility hub’. De Q-Park parkeergarage aan de Amsterdamse Veerkade in Den Haag wordt de komende weken veranderd in een Shell mobility hub.

De ondertekening van het huurcontract en het verkrijgen van de bouwvergunning, zetten voor Shell en Q-Park Nederland de seinen op groen om maandag officieel met de werkzaamheden te starten van de eerste door beide bedrijven gezamenlijk ontwikkelde mobility hub. Parkeergarage Amsterdamse Veerkade in Den Haag (foto) wordt hierbij de komende maanden getransformeerd in een locatie waar verschillende services en diensten samenkomen onder één dak. De veranderende behoeftes van de consument en overheid op het gebied van parkeren, elektrisch laden, vervoer en milieu-eisen liggen ten grondslag aan de realisatie van deze eerste mobility hub van Shell en Q-Park.

Deelvervoer

In de Shell mobility hub in een Q-Park parkeergarage zullen verschillende voor iedereen toegankelijke concepten worden geboden. Zo wordt parkeren gecombineerd met (snel)laden, verkoop van verse etenswaren en drankjes, aanbod van deelvervoer zoals elektrische fietsen, scooters of auto’s en logistieke services zoals pakketdiensten. Op deze manier willen de initiatiefnemers Q-Park parkeerlocaties een belangrijk onderdeel maken van de verbetering van de bereikbaarheid en de leefbaarheid van steden.

Volgende stap

Volgens general manager Jeanine Bakx van Shell Mobility in Benelux en Frankrijk verandert de wereld van de mobiliteit sneller dan we wellicht denken. “Als er in dadelijk alleen nog maar elektrische auto’s worden verkocht, moeten we ons daar nu al op instellen. Dat doen we onder andere door een uitgebreid laadnetwerk te bouwen aan huis, op straat, bij winkelcentra en bij onze tankstations. Vandaag nemen we weer een nieuwe stap samen met Q-Park Nederland. Door slim te combineren met deelmobiliteit ontstaan knooppunten waarop je makkelijk kunt overstappen van de auto naar een andere vorm van mobiliteit, of andersom. Door de logistieke diensten bespaar je je een ritje naar het pakketpunt.”

Nieuwe keuzes

“Onze klanten maken nieuwe keuzes in het combineren van mogelijkheden om zo gemakkelijk en efficiënt op hun bestemming te komen”, zegt Michiel Tenge, algemeen directeur van Q-Park Nederland. “Het aantal elektrische voertuigen stijgt snel. De behoefte aan meer laadfaciliteiten ondersteunen wij graag in samenwerking met een sterke partner als Shell. Ook leveren we met onze mobility hubs een bijdrage aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van steden.”
De mobility hub aan de Amsterdamse Veerkade in Den Haag moet komende zomer de deuren openen. Na de realisatie van deze eerste mobility hub van Shell en Q-Park in de hofstad wordt er ook gewerkt aan vestigingen van het concept in Amsterdam, Maastricht en Rotterdam (2).

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bouw allereerste ‘mobility hub’ van Shell en Q-Park Nederland begonnen | TankPro.nl
Bouw allereerste ‘mobility hub’ van Shell en Q-Park Nederland is begonnen

Bouw allereerste ‘mobility hub’ van Shell en Q-Park Nederland begonnen

De Q-Park parkeergarage aan de Amsterdamse Veerkade in Den Haag wordt de komende weken veranderd in een Shell mobility hub. Foto: Q-Park/Shell, 2023

Energiereus Shell en parkeerdienstverlener Q-Park zijn begonnen met de bouw van de allereerste gezamenlijke ‘mobility hub’. De Q-Park parkeergarage aan de Amsterdamse Veerkade in Den Haag wordt de komende weken veranderd in een Shell mobility hub.

De ondertekening van het huurcontract en het verkrijgen van de bouwvergunning, zetten voor Shell en Q-Park Nederland de seinen op groen om maandag officieel met de werkzaamheden te starten van de eerste door beide bedrijven gezamenlijk ontwikkelde mobility hub. Parkeergarage Amsterdamse Veerkade in Den Haag (foto) wordt hierbij de komende maanden getransformeerd in een locatie waar verschillende services en diensten samenkomen onder één dak. De veranderende behoeftes van de consument en overheid op het gebied van parkeren, elektrisch laden, vervoer en milieu-eisen liggen ten grondslag aan de realisatie van deze eerste mobility hub van Shell en Q-Park.

Deelvervoer

In de Shell mobility hub in een Q-Park parkeergarage zullen verschillende voor iedereen toegankelijke concepten worden geboden. Zo wordt parkeren gecombineerd met (snel)laden, verkoop van verse etenswaren en drankjes, aanbod van deelvervoer zoals elektrische fietsen, scooters of auto’s en logistieke services zoals pakketdiensten. Op deze manier willen de initiatiefnemers Q-Park parkeerlocaties een belangrijk onderdeel maken van de verbetering van de bereikbaarheid en de leefbaarheid van steden.

Volgende stap

Volgens general manager Jeanine Bakx van Shell Mobility in Benelux en Frankrijk verandert de wereld van de mobiliteit sneller dan we wellicht denken. “Als er in dadelijk alleen nog maar elektrische auto’s worden verkocht, moeten we ons daar nu al op instellen. Dat doen we onder andere door een uitgebreid laadnetwerk te bouwen aan huis, op straat, bij winkelcentra en bij onze tankstations. Vandaag nemen we weer een nieuwe stap samen met Q-Park Nederland. Door slim te combineren met deelmobiliteit ontstaan knooppunten waarop je makkelijk kunt overstappen van de auto naar een andere vorm van mobiliteit, of andersom. Door de logistieke diensten bespaar je je een ritje naar het pakketpunt.”

Nieuwe keuzes

“Onze klanten maken nieuwe keuzes in het combineren van mogelijkheden om zo gemakkelijk en efficiënt op hun bestemming te komen”, zegt Michiel Tenge, algemeen directeur van Q-Park Nederland. “Het aantal elektrische voertuigen stijgt snel. De behoefte aan meer laadfaciliteiten ondersteunen wij graag in samenwerking met een sterke partner als Shell. Ook leveren we met onze mobility hubs een bijdrage aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van steden.”
De mobility hub aan de Amsterdamse Veerkade in Den Haag moet komende zomer de deuren openen. Na de realisatie van deze eerste mobility hub van Shell en Q-Park in de hofstad wordt er ook gewerkt aan vestigingen van het concept in Amsterdam, Maastricht en Rotterdam (2).

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.