Al vanaf corona zagen we dat de prijzen flink begonnen te stijgen. Het leven werd steeds duurder. Toen ook nog eens de oorlog in Oekraïne van start ging, werd de inflatie plotseling torenhoog. Zeker als we keken naar brandstof. Autorijden was nog nooit zo duur. Toch is goedkoper tanken nog altijd mogelijk, mits je weet waar je op moet letten.
'veel besparen mogelijk'

Goedkoper tanken? Let dan hierop!

Gelukkig is goedkoper tanken nog altijd mogelijk, maar dan moet je wel weten waar je op moet letten. Foto: Digital Newsgroup, 2024

Al vanaf corona zagen we dat de prijzen flink begonnen te stijgen. Het leven werd steeds duurder. Toen ook nog eens de oorlog in Oekraïne van start ging, werd de inflatie plotseling torenhoog. Zeker als we keken naar brandstof. Autorijden was nog nooit zo duur. Toch is goedkoper tanken nog altijd mogelijk, mits je weet waar je op moet letten.

Hoewel de prijzen aan de pomp inmiddels redelijk stabiel zijn, is tanken nog altijd een dure hobby. Zeker als je niet goed oplet waar je tankt of onzuinig met de brandstof omgaat. Gelukkig is goedkoper tanken nog altijd mogelijk, maar dan moet je wel weten waar je op moet letten. In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Prijzen vergelijken

Wist je dat het een groot verschil maakt waar je tankt? Zelfs de dag en het tijdstip maken verschil. Daarom is het belangrijk om de prijzen altijd nauwlettend in de gaten te houden. Eigenlijk al zodra je tank halfvol is. Zo heb je nog de tijd om de juiste plek en het juiste moment te vinden. Installeer eventueel een app waarmee je direct in één overzicht ziet waar de dichtstbijzijnde tankstations te vinden zijn en welke tarieven worden gehanteerd. Ben je onderweg en ken je de omgeving niet? Dan komt een dergelijke app ook zeker van pas. Probeer in elk geval de benzinestations langs de snelweg te vermijden en rij altijd even een plaatsje in om te tanken. Hier kan je flink wat geld mee besparen.

Anders rijden

Het is niet alleen belangrijk om te weten waar je het voordeligst kunt tanken, maar ook om zo zuinig mogelijk om te gaan met de brandstof die je gebruikt. Zeker in deze tijd wil je gewoon niet te vaak hoeven te tanken. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je kunt besparen op het brandstofverbruik tijdens iedere rit. Dit doe je voornamelijk door je rijstijl aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan het aanhouden van een gelijkmatige snelheid, het gebruik van cruise control, minder gebruik maken van airconditioning en verwarming, enzovoorts.

Bandenspanning

Zorg er ook voor dat de bandenspanning van je auto altijd op peil is. Als deze buiten de standaardwaarden valt, zorgt dat zowel voor meer slijtage als een hoger brandstofverbruik. De meeste auto’s geven tegenwoordig standaard aan of de bandenspanning nog goed is, maar het is sowieso verstandig om dit regelmatig te checken.

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Goedkoper tanken? Let dan hierop! | TankPro.nl
Al vanaf corona zagen we dat de prijzen flink begonnen te stijgen. Het leven werd steeds duurder. Toen ook nog eens de oorlog in Oekraïne van start ging, werd de inflatie plotseling torenhoog. Zeker als we keken naar brandstof. Autorijden was nog nooit zo duur. Toch is goedkoper tanken nog altijd mogelijk, mits je weet waar je op moet letten.
'veel besparen mogelijk'

Goedkoper tanken? Let dan hierop!

Gelukkig is goedkoper tanken nog altijd mogelijk, maar dan moet je wel weten waar je op moet letten. Foto: Digital Newsgroup, 2024

Al vanaf corona zagen we dat de prijzen flink begonnen te stijgen. Het leven werd steeds duurder. Toen ook nog eens de oorlog in Oekraïne van start ging, werd de inflatie plotseling torenhoog. Zeker als we keken naar brandstof. Autorijden was nog nooit zo duur. Toch is goedkoper tanken nog altijd mogelijk, mits je weet waar je op moet letten.

Hoewel de prijzen aan de pomp inmiddels redelijk stabiel zijn, is tanken nog altijd een dure hobby. Zeker als je niet goed oplet waar je tankt of onzuinig met de brandstof omgaat. Gelukkig is goedkoper tanken nog altijd mogelijk, maar dan moet je wel weten waar je op moet letten. In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Prijzen vergelijken

Wist je dat het een groot verschil maakt waar je tankt? Zelfs de dag en het tijdstip maken verschil. Daarom is het belangrijk om de prijzen altijd nauwlettend in de gaten te houden. Eigenlijk al zodra je tank halfvol is. Zo heb je nog de tijd om de juiste plek en het juiste moment te vinden. Installeer eventueel een app waarmee je direct in één overzicht ziet waar de dichtstbijzijnde tankstations te vinden zijn en welke tarieven worden gehanteerd. Ben je onderweg en ken je de omgeving niet? Dan komt een dergelijke app ook zeker van pas. Probeer in elk geval de benzinestations langs de snelweg te vermijden en rij altijd even een plaatsje in om te tanken. Hier kan je flink wat geld mee besparen.

Anders rijden

Het is niet alleen belangrijk om te weten waar je het voordeligst kunt tanken, maar ook om zo zuinig mogelijk om te gaan met de brandstof die je gebruikt. Zeker in deze tijd wil je gewoon niet te vaak hoeven te tanken. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je kunt besparen op het brandstofverbruik tijdens iedere rit. Dit doe je voornamelijk door je rijstijl aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan het aanhouden van een gelijkmatige snelheid, het gebruik van cruise control, minder gebruik maken van airconditioning en verwarming, enzovoorts.

Bandenspanning

Zorg er ook voor dat de bandenspanning van je auto altijd op peil is. Als deze buiten de standaardwaarden valt, zorgt dat zowel voor meer slijtage als een hoger brandstofverbruik. De meeste auto’s geven tegenwoordig standaard aan of de bandenspanning nog goed is, maar het is sowieso verstandig om dit regelmatig te checken.

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.