Wereldprimeur in Harderwijk: laadplein met Tesla V4-Superchargers geopend aan A28

Wereldprimeur bij A28 in Harderwijk: laadplein met Tesla V4-Superchargers

Bij de V4-Supercharger laadpalen in Harderwijk kunnen dadelijk ook niet-Tesla rijders hun voertuig opladen. Foto: Tesla, 2023

Een wereldprimeur op het foodcourt aan de snelweg A28 in Harderwijk. Hier heeft Tesla een laadplein geopend met zogenaamde V4-Supercharger laadpalen. Belangrijkste verschil met de ‘oude’ laadpalen van Tesla, is dat deze er niet alleen heel anders uitzien, ze hebben ook een langere laadkabel geschikt voor niet-Tesla rijders.

Het laadplein met Tesla V4-Superchargers bevindt zich aan de op- en afrit ‘Harderwijk’ aan de A28 op het foodcourt met vestigingen van La Place, Burger King en KFC. Met het nieuwe laadplein heeft Harderwijk een wereldprimeur, want dit type laders is nog nergens anders te vinden. De Tesla V4-Supercharger is een verbeterde versie van de V3 en toont zich volledig anders. Zo is de laadpaal niet alleen groter en heeft deze een ander design, meest opvallende is dat het kenmerkende rode ‘gat’ in het midden van de paal is verdwenen.

Langere laadkabel

Belangrijk verschil tussen de oude en nieuwe Tesla Supercharger laadpaal is de langere laadkabel. Die is bedoeld om het voor niet-Tesla’s gemakkelijker te maken om te kunnen laden. Bij Tesla’s zit de laadpoort altijd linksachter, maar bij andere EV’s kan dat rechtsachter of aan de voorkant zijn. Dit kan een reden zijn waarom de allereerste V4-Superchargers in Harderwijk zijn gerealiseerd, want Nederland is een van de eerste landen waar laden door niet-Tesla’s bij alle Supercharger-locaties mogelijk is.

Testen

De V4-Supercharger heeft, net als z’n voorganger, een laadsnelheid tot 250 kW en is uitgerust met een CCS-aansluiting. Tesla gaat de komende periode de in Harderwijk geïnstalleerde V4-Superchargers uitvoerig testen en het is de bedoeling dat ook andere Supercharger-locaties in Europa op korte termijn de nieuwste laadpalen krijgen. Ze zijn momenteel alleen nog te gebruiken door Tesla-rijders, maar nadat Tesla de tests heeft afgerond kunnen ook niet-Tesla’s er terecht. Vanaf wanneer dat is, is op dit moment nog niet duidelijk.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Wereldprimeur bij A28 in Harderwijk: laadplein met Tesla V4-Superchargers | TankPro.nl
Wereldprimeur in Harderwijk: laadplein met Tesla V4-Superchargers geopend aan A28

Wereldprimeur bij A28 in Harderwijk: laadplein met Tesla V4-Superchargers

Bij de V4-Supercharger laadpalen in Harderwijk kunnen dadelijk ook niet-Tesla rijders hun voertuig opladen. Foto: Tesla, 2023

Een wereldprimeur op het foodcourt aan de snelweg A28 in Harderwijk. Hier heeft Tesla een laadplein geopend met zogenaamde V4-Supercharger laadpalen. Belangrijkste verschil met de ‘oude’ laadpalen van Tesla, is dat deze er niet alleen heel anders uitzien, ze hebben ook een langere laadkabel geschikt voor niet-Tesla rijders.

Het laadplein met Tesla V4-Superchargers bevindt zich aan de op- en afrit ‘Harderwijk’ aan de A28 op het foodcourt met vestigingen van La Place, Burger King en KFC. Met het nieuwe laadplein heeft Harderwijk een wereldprimeur, want dit type laders is nog nergens anders te vinden. De Tesla V4-Supercharger is een verbeterde versie van de V3 en toont zich volledig anders. Zo is de laadpaal niet alleen groter en heeft deze een ander design, meest opvallende is dat het kenmerkende rode ‘gat’ in het midden van de paal is verdwenen.

Langere laadkabel

Belangrijk verschil tussen de oude en nieuwe Tesla Supercharger laadpaal is de langere laadkabel. Die is bedoeld om het voor niet-Tesla’s gemakkelijker te maken om te kunnen laden. Bij Tesla’s zit de laadpoort altijd linksachter, maar bij andere EV’s kan dat rechtsachter of aan de voorkant zijn. Dit kan een reden zijn waarom de allereerste V4-Superchargers in Harderwijk zijn gerealiseerd, want Nederland is een van de eerste landen waar laden door niet-Tesla’s bij alle Supercharger-locaties mogelijk is.

Testen

De V4-Supercharger heeft, net als z’n voorganger, een laadsnelheid tot 250 kW en is uitgerust met een CCS-aansluiting. Tesla gaat de komende periode de in Harderwijk geïnstalleerde V4-Superchargers uitvoerig testen en het is de bedoeling dat ook andere Supercharger-locaties in Europa op korte termijn de nieuwste laadpalen krijgen. Ze zijn momenteel alleen nog te gebruiken door Tesla-rijders, maar nadat Tesla de tests heeft afgerond kunnen ook niet-Tesla’s er terecht. Vanaf wanneer dat is, is op dit moment nog niet duidelijk.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.