NXT Mobility en 50five gaan tweehonderd snellaadlocaties realiseren

NXT Mobility en 50five gaan 200 snellaadlocaties realiseren

NXT Mobility en 50five willen Nederland van méér (ultra)snellaadlocaties voorzien NXT Mobility, 2022

NXT Mobility, onderdeel van de GP Groot groep, en 50five zijn een samenwerking aangegaan om in Nederland een landelijk dekkend (ultra)snellaadnetwerk te realiseren. Tot 2030 willen beide bedrijven 150 tot 200 snellaadlocaties hebben gerealiseerd.

De focus ligt op het realiseren van snellaadlocaties in netcongestiegebieden en het leveren van laaddiensten aan zowel personen- als vrachtvervoer. “De komende jaren groeit de behoefte aan openbare snellaadfaciliteiten voor zowel personen- als vrachtverkeer enorm”, licht CEO Manfred Klumpenaar van 50five Group toe. “Daar waar veel EV-bezitters nu thuisladen, is dat voor mensen zonder eigen laadfaciliteiten niet mogelijk. Hierdoor zal de vraag naar snelladen onderweg sterk toenemen. Daarnaast zal het sluiten van veel binnensteden voor bedrijfsauto’s met verbrandingsmotor tot een run op elektrische bedrijfswagens en bijbehorende snellaadinfrastructuur leiden.” In het eerste kwartaal van 2023 moeten de eerste laadlocaties operationeel zijn. De beoogde uitstraling van het netwerk ligt in lijn met de bestaande NXT Charge identiteit aangevuld met de kenmerkende groene accenten van de 50five huisstijl.

Potentie

50five en NXT Mobility bieden ook een oplossing dat snelladen mogelijk maakt op locaties die hiervoor eigenlijk niet geschikt zijn. “De stroomnetcapaciteit is op veel plaatsen in Nederland ontoereikend om snelladen aan te bieden”, zegt directeur Erik Metselaar van NXT Mobility. “We zien een enorme potentie voor de door NXT Mobility gedistribueerde ADS-TEC snellaadsystemen die met behulp van een accubuffer zelfs met een kleinverbruikersaansluiting supersnelladen tot 320 kW mogelijk maken.”

Kracht

Door de samenwerking willen 50five en NXT Mobility optimaal van elkaars kracht kunnen profiteren. 50five is een van de grootste aanbieders op het gebied van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in België, Nederland, Luxemburg en Groot-Brittannië. NXT Mobility heeft ruime ervaring met het exploiteren van (ultra)snellaadfaciliteiten met een vermogen tot 320 kW. Klumpenaar: “We kijken er erg naar uit om vanuit onze samenwerking een significante bijdrage te leveren aan de succesvolle elektrificatie van het Nederlandse bedrijfs- en personenwagenpark, vooral in de gebieden waarin de beperkte stroomnetcapaciteit een drempel opwerpt.”

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NXT Mobility en 50five gaan 200 snellaadlocaties realiseren | TankPro.nl
NXT Mobility en 50five gaan tweehonderd snellaadlocaties realiseren

NXT Mobility en 50five gaan 200 snellaadlocaties realiseren

NXT Mobility en 50five willen Nederland van méér (ultra)snellaadlocaties voorzien NXT Mobility, 2022

NXT Mobility, onderdeel van de GP Groot groep, en 50five zijn een samenwerking aangegaan om in Nederland een landelijk dekkend (ultra)snellaadnetwerk te realiseren. Tot 2030 willen beide bedrijven 150 tot 200 snellaadlocaties hebben gerealiseerd.

De focus ligt op het realiseren van snellaadlocaties in netcongestiegebieden en het leveren van laaddiensten aan zowel personen- als vrachtvervoer. “De komende jaren groeit de behoefte aan openbare snellaadfaciliteiten voor zowel personen- als vrachtverkeer enorm”, licht CEO Manfred Klumpenaar van 50five Group toe. “Daar waar veel EV-bezitters nu thuisladen, is dat voor mensen zonder eigen laadfaciliteiten niet mogelijk. Hierdoor zal de vraag naar snelladen onderweg sterk toenemen. Daarnaast zal het sluiten van veel binnensteden voor bedrijfsauto’s met verbrandingsmotor tot een run op elektrische bedrijfswagens en bijbehorende snellaadinfrastructuur leiden.” In het eerste kwartaal van 2023 moeten de eerste laadlocaties operationeel zijn. De beoogde uitstraling van het netwerk ligt in lijn met de bestaande NXT Charge identiteit aangevuld met de kenmerkende groene accenten van de 50five huisstijl.

Potentie

50five en NXT Mobility bieden ook een oplossing dat snelladen mogelijk maakt op locaties die hiervoor eigenlijk niet geschikt zijn. “De stroomnetcapaciteit is op veel plaatsen in Nederland ontoereikend om snelladen aan te bieden”, zegt directeur Erik Metselaar van NXT Mobility. “We zien een enorme potentie voor de door NXT Mobility gedistribueerde ADS-TEC snellaadsystemen die met behulp van een accubuffer zelfs met een kleinverbruikersaansluiting supersnelladen tot 320 kW mogelijk maken.”

Kracht

Door de samenwerking willen 50five en NXT Mobility optimaal van elkaars kracht kunnen profiteren. 50five is een van de grootste aanbieders op het gebied van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in België, Nederland, Luxemburg en Groot-Brittannië. NXT Mobility heeft ruime ervaring met het exploiteren van (ultra)snellaadfaciliteiten met een vermogen tot 320 kW. Klumpenaar: “We kijken er erg naar uit om vanuit onze samenwerking een significante bijdrage te leveren aan de succesvolle elektrificatie van het Nederlandse bedrijfs- en personenwagenpark, vooral in de gebieden waarin de beperkte stroomnetcapaciteit een drempel opwerpt.”

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.