OG Clean Fuels neemt 41 tanklocaties over van Zweedse Fordonsgas

Met de toevoeging van de 41 tanklocaties heeft OG Clean Fuels haar positie in Zweden veiliggesteld Foto: Pixabay

OG Clean Fuels heeft 41 tanklocaties overgenomen van het Zweedse Fordonsgas. Dankzij deze overname kan het bedrijf ‘haar marktpositie versterken en het groeiende netwerk van fossielvrije tanklocaties in Europa uitbreiden’.

Met deze aankoop worden er 41 tanklocaties toegevoegd aan het bestaande netwerk van OG Clean Fuels Zweden, dat nu 9 locaties telt. De overeenkomst omvat vaste activa bestaande uit 36 Bio-CNG (gecomprimeerd biogas) en 5 Bio-LNG (gecomprimeerd biogas) tanklocaties.

Met de toevoeging van deze tanklocaties heeft OG haar positie als één van de top drie marktleiders in Zweden veiliggesteld. En kan het aanbod van milieuvriendelijke brandstofalternatieven voor zowel zwaar vervoer als personenvervoer grotendeels worden uitgebreid vanaf het zuiden van het land tot Stockholm. “Wij willen een aanzienlijke bijdrage leveren aan een schonere wereld en deze uitbreiding is een nieuwe mijlpaal binnen deze ambitie”, zegt oprichter en CEO van OG Clean Fuels Marcel Borger. “Dankzij deze overname kunnen we onze aanwezigheid in Zweden enorm uitbreiden en schone brandstoffen aanbieden aan een grotere doelgroep.”

Realisatie van ‘Dreamstations’

“We hebben nog veel meer spannende projecten in het verschiet, zowel in Zweden als in Europa in het algemeen”, vervolgt Borger. Zo is OG Clean Fuels onlangs een samenwerking met de Zweedse tankstation exploitant Circle K aangegaan. Samen bouwen ze een waterstofstation voor zwaar verkeer bij Vädermotet in de haven van Göteborg.

OG telt momenteel meer dan 250 duurzame tanklocaties in Nederland, Duitsland, Zweden en Italië. Het bedrijf gelooft dat een mix van fossielvrije brandstoffen de toekomst is en biedt daarom opties voor Bio-CNG, EV, Waterstof, HVO 100 en Bio-LNG. Ook wordt er ingezet op de ontwikkeling van multi-fuel stations, zogenaamde ‘Dreamstations’. Deze ‘Dreamstations’ bieden een combinatie van minimaal drie schone brandstoffen aan.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.