Samenwerking Praxis en OG Clean Fuels snelladers

148 Praxis-winkels krijgen snelladers van OG Clean Fuels

Corine Duchenne, directeur van Praxis (links) en Joyce van Os de Man, directeur Benelux van OG Clean Fuels (rechts) Foto's: Mokobouw

OG Clean Fuels heeft vijf Praxis-winkels van snelladers voorzien. Het gaat om de filialen in Vlaardingen, Barendrecht, Purmerend, Almere Stad en Capelle aan de IJssel. Daarmee is gelijk het startschot gegeven voor de samenwerking tussen de twee bedrijven op het gebied van elektrisch laden. Het is namelijk de bedoeling dat alle 148 bouwmarkten van Praxis ‘zo snel mogelijk’ laadpalen van OG Clean Fuels krijgen. 

Bij de eerste vijf winkels is telkens minimaal één laadpaal met een vermogen van 75 kW geplaatst. Daar kunnen twee auto’s tegelijkertijd snelladen. “Gezien de gemiddelde winkeltijd is dit enorm efficiënt en kan de klant met een nagenoeg volgeladen auto weer verder reizen. De laadpalen leveren uitsluitend 100 procent groene stroom uit Nederland”, meldt OG Clean Fuels. Binnen drie jaar moeten bij alle vestigingen laders staan. “Maar hoe eerder, hoe beter.”

Volgens het Friese bedrijf, dat zich richt op duurzame brandstoffen en energiedragers, sluit de samenwerking met Praxis perfect aan op de eigen visie. Joyce van Os de Man, directeur Benelux: “Wij willen schoon rijden voor
iedereen toegankelijk en betaalbaar maken. Voor de snelladers bij de Praxis is een tarief van 0,69 euro per kWh
vastgelegd tot het einde van het jaar. Door de laadpalen openbaar te plaatsen bij mooie locaties zoals bij de
Praxis is het voor meer mensen bereikbaar, zeker met de huidige netcongestie-problematieken.”

Hoeveel laders er uiteindelijk per locatie komen te staan, zal per plek verschillen. “We kijken op maat naar het aantal en vermogen. Het kan ook zijn dat we later uitbreiden op een locatie”, vertelt Van Os de Man.

Klanten helpen met verduurzamen

Corine Duchenne, algemeen directeur van Praxis, stelt dat de samenwerking eveneens binnen de duurzaamheidsprincipes van de bouwmarktketen past. “We zijn erg blij met de samenwerking met OG. Hiermee bieden we onze klanten weer een extra service en helpen we ze niet alleen met het verduurzamen van hun huis door ons productaanbod, maar maken we ook elektrisch rijden makkelijker.”

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Samenwerking Praxis en OG Clean Fuels snelladers
De eerste vijf snelladers zijn inmiddels geplaatst.

De laders van het merk Tritium worden geleverd door Mokobouw, dat bovendien ook meehelpt met de installatie ervan. De komende tijd worden de laders verder uitgerold. “We zijn erg trots dat Mokobouw voor dit project de nieuwste Tritium RTM75-snelladers mocht leveren nu en voor de toekomstige uitbreidingen”, aldus de onderneming. Dit type snellader gaat volgens Van Os de Man ook zeker vaker terugkeren bij de Praxis-winkels. “Deze zijn erg hufterproof en Mokobouw is een prettige partij om mee samen te werken.”

Vorig jaar kondigde Shell een soortgelijke samenwerking aan met Intergamma, het moederbedrijf van Karwei en GAMMA. Dit jaar is, volgens die overeenkomst, begonnen met de uitrol van 1.400 snellaadplaatsen bij de 380 bouwmarkten van dat bedrijf in Nederland en België.

Lees ook:

Joyce van Os de Man is één van de sprekers tijdens het congres ‘To Charge or not to charge’, onderdeel van de Tankstation & Carwash Vakbeurs 2022. Hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België vindt dit jaar plaats op 9 en 10 november in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

148 Praxis-winkels krijgen snelladers van OG Clean Fuels | TankPro.nl
Samenwerking Praxis en OG Clean Fuels snelladers

148 Praxis-winkels krijgen snelladers van OG Clean Fuels

Corine Duchenne, directeur van Praxis (links) en Joyce van Os de Man, directeur Benelux van OG Clean Fuels (rechts) Foto's: Mokobouw

OG Clean Fuels heeft vijf Praxis-winkels van snelladers voorzien. Het gaat om de filialen in Vlaardingen, Barendrecht, Purmerend, Almere Stad en Capelle aan de IJssel. Daarmee is gelijk het startschot gegeven voor de samenwerking tussen de twee bedrijven op het gebied van elektrisch laden. Het is namelijk de bedoeling dat alle 148 bouwmarkten van Praxis ‘zo snel mogelijk’ laadpalen van OG Clean Fuels krijgen. 

Bij de eerste vijf winkels is telkens minimaal één laadpaal met een vermogen van 75 kW geplaatst. Daar kunnen twee auto’s tegelijkertijd snelladen. “Gezien de gemiddelde winkeltijd is dit enorm efficiënt en kan de klant met een nagenoeg volgeladen auto weer verder reizen. De laadpalen leveren uitsluitend 100 procent groene stroom uit Nederland”, meldt OG Clean Fuels. Binnen drie jaar moeten bij alle vestigingen laders staan. “Maar hoe eerder, hoe beter.”

Volgens het Friese bedrijf, dat zich richt op duurzame brandstoffen en energiedragers, sluit de samenwerking met Praxis perfect aan op de eigen visie. Joyce van Os de Man, directeur Benelux: “Wij willen schoon rijden voor
iedereen toegankelijk en betaalbaar maken. Voor de snelladers bij de Praxis is een tarief van 0,69 euro per kWh
vastgelegd tot het einde van het jaar. Door de laadpalen openbaar te plaatsen bij mooie locaties zoals bij de
Praxis is het voor meer mensen bereikbaar, zeker met de huidige netcongestie-problematieken.”

Hoeveel laders er uiteindelijk per locatie komen te staan, zal per plek verschillen. “We kijken op maat naar het aantal en vermogen. Het kan ook zijn dat we later uitbreiden op een locatie”, vertelt Van Os de Man.

Klanten helpen met verduurzamen

Corine Duchenne, algemeen directeur van Praxis, stelt dat de samenwerking eveneens binnen de duurzaamheidsprincipes van de bouwmarktketen past. “We zijn erg blij met de samenwerking met OG. Hiermee bieden we onze klanten weer een extra service en helpen we ze niet alleen met het verduurzamen van hun huis door ons productaanbod, maar maken we ook elektrisch rijden makkelijker.”

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Samenwerking Praxis en OG Clean Fuels snelladers
De eerste vijf snelladers zijn inmiddels geplaatst.

De laders van het merk Tritium worden geleverd door Mokobouw, dat bovendien ook meehelpt met de installatie ervan. De komende tijd worden de laders verder uitgerold. “We zijn erg trots dat Mokobouw voor dit project de nieuwste Tritium RTM75-snelladers mocht leveren nu en voor de toekomstige uitbreidingen”, aldus de onderneming. Dit type snellader gaat volgens Van Os de Man ook zeker vaker terugkeren bij de Praxis-winkels. “Deze zijn erg hufterproof en Mokobouw is een prettige partij om mee samen te werken.”

Vorig jaar kondigde Shell een soortgelijke samenwerking aan met Intergamma, het moederbedrijf van Karwei en GAMMA. Dit jaar is, volgens die overeenkomst, begonnen met de uitrol van 1.400 snellaadplaatsen bij de 380 bouwmarkten van dat bedrijf in Nederland en België.

Lees ook:

Joyce van Os de Man is één van de sprekers tijdens het congres ‘To Charge or not to charge’, onderdeel van de Tankstation & Carwash Vakbeurs 2022. Hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België vindt dit jaar plaats op 9 en 10 november in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.