Met de komst van het Franse Electra krijgt Nederland er opnieuw een aanbieder van snelladers bij. In acht Europese landen, waaronder België en Frankrijk, heeft het bedrijf inmiddels een netwerk van duizend laadpunten. In 2030 wil het zo’n 15.000 laadpunten hebben gerealiseerd waaronder honderd snellaadstations in Nederland.
'honderd laadstations erbij'

Met Electra krijgt Nederland er nóg een aanbieder van snelladers bij

Het Franse Electra wil in 2030 zo’n 15.000 laadpunten hebben gerealiseerd waaronder honderd snellaadstations in Nederland. Foto: Electra, 2024

Met de komst van Electra krijgt Nederland er opnieuw een aanbieder van snelladers bij. In acht Europese landen, waaronder België en Frankrijk, heeft het Franse bedrijf inmiddels een netwerk van duizend laadpunten. In 2030 wil het zo’n 15.000 laadpunten hebben gerealiseerd waaronder honderd snellaadstations in Nederland.

Electra denkt de ambities voor 2030 te kunnen behalen, mede door investeringen van pensioenbelegger PGGM namens Pensioenfonds Zorg en Welzijn en andere pensioenfondsen. Op de korte termijn zal de nieuwkomer zich vooral richten op het rekruteren van lokaal talent en het openen van het eerste snellaadstation in Nederland later dit jaar. Aan de hand daarvan zal er mogelijk een versnelling van de Nederlandse uitrol plaatsvinden. Het bedrijf is op dit moment actief in België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Spanje en maandelijks vinden er bijna 100.000 laadsessies plaats. De laadstations bevinden zich voornamelijk in stedelijke gebieden, bij supermarkten, restaurants, hotels en openbare parkeerplaatsen.

Snelle groei

Onder leiding van Louis-Charles Mosseray, die in augustus 2022 in dienst trad, maakte Electra in België en Luxemburg een snelle groei door. In achttien maanden tijd werden samenwerkingen aangegaan, waaronder met Delhaize en TaxisVerts. Daarnaast zijn er in België zo’n 35 snellaadstations met 200 snellaadpunten gerealiseerd. Mosseray zal de ontwikkeling in Nederland leiden.

Strategisch belangrijk

“Nederland is strategisch een zeer belangrijke markt voor de Europese expansie”, zegt algemeen directeur Louis-Charles van Electra Nederland. “We willen in Nederland in 2030 honderd snellaadstations met meer dan zeshonderd laadpunten geïnstalleerd hebben. Op dit moment zijn we al bezig met het ontwikkelen van enkele locaties en kijken ernaar uit om onze eerste snellaadstations, evenals onze naamsbekendheid en onze individuele diensten aan te bieden aan de Nederlandse klant. De sterk ontwikkelde markt van elektrische voertuigen in Nederland, gecombineerd met de kennis en ervaring van onze investeerder PGGM, zullen zeker helpen om dit doel te bereiken.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Met Electra krijgt Nederland er nóg een aanbieder van snelladers bij | TankPro.nl
Met de komst van het Franse Electra krijgt Nederland er opnieuw een aanbieder van snelladers bij. In acht Europese landen, waaronder België en Frankrijk, heeft het bedrijf inmiddels een netwerk van duizend laadpunten. In 2030 wil het zo’n 15.000 laadpunten hebben gerealiseerd waaronder honderd snellaadstations in Nederland.
'honderd laadstations erbij'

Met Electra krijgt Nederland er nóg een aanbieder van snelladers bij

Het Franse Electra wil in 2030 zo’n 15.000 laadpunten hebben gerealiseerd waaronder honderd snellaadstations in Nederland. Foto: Electra, 2024

Met de komst van Electra krijgt Nederland er opnieuw een aanbieder van snelladers bij. In acht Europese landen, waaronder België en Frankrijk, heeft het Franse bedrijf inmiddels een netwerk van duizend laadpunten. In 2030 wil het zo’n 15.000 laadpunten hebben gerealiseerd waaronder honderd snellaadstations in Nederland.

Electra denkt de ambities voor 2030 te kunnen behalen, mede door investeringen van pensioenbelegger PGGM namens Pensioenfonds Zorg en Welzijn en andere pensioenfondsen. Op de korte termijn zal de nieuwkomer zich vooral richten op het rekruteren van lokaal talent en het openen van het eerste snellaadstation in Nederland later dit jaar. Aan de hand daarvan zal er mogelijk een versnelling van de Nederlandse uitrol plaatsvinden. Het bedrijf is op dit moment actief in België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Spanje en maandelijks vinden er bijna 100.000 laadsessies plaats. De laadstations bevinden zich voornamelijk in stedelijke gebieden, bij supermarkten, restaurants, hotels en openbare parkeerplaatsen.

Snelle groei

Onder leiding van Louis-Charles Mosseray, die in augustus 2022 in dienst trad, maakte Electra in België en Luxemburg een snelle groei door. In achttien maanden tijd werden samenwerkingen aangegaan, waaronder met Delhaize en TaxisVerts. Daarnaast zijn er in België zo’n 35 snellaadstations met 200 snellaadpunten gerealiseerd. Mosseray zal de ontwikkeling in Nederland leiden.

Strategisch belangrijk

“Nederland is strategisch een zeer belangrijke markt voor de Europese expansie”, zegt algemeen directeur Louis-Charles van Electra Nederland. “We willen in Nederland in 2030 honderd snellaadstations met meer dan zeshonderd laadpunten geïnstalleerd hebben. Op dit moment zijn we al bezig met het ontwikkelen van enkele locaties en kijken ernaar uit om onze eerste snellaadstations, evenals onze naamsbekendheid en onze individuele diensten aan te bieden aan de Nederlandse klant. De sterk ontwikkelde markt van elektrische voertuigen in Nederland, gecombineerd met de kennis en ervaring van onze investeerder PGGM, zullen zeker helpen om dit doel te bereiken.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.