Shell plaatst de komende jaren honderden laders in België

Shell gaat in België 330 laadpalen installeren op 58 locaties van vastgoedinvesteerder Redevco. Het is de bedoeling dat de laders, goed voor in totaal 660 laadplekken, er voor het einde van 2024 staan.

Het vermogen zal per laadpaal verschillen, variërend van 22 kW tot en met 150 kW. Ze zullen onder andere geplaatst worden bij de bekende Carrefour-supermarkten en de doe-het-zelf-zaken van Gamma. Ook carcenters, restaurants, witgoedwinkels en diverse andere dienstverleners behoren tot het portfolio van Redevco. De eerste laadpalen worden gerealiseerd in Auderghem, Borsbeek, Drogenbos, Herstal, Korbeek-Lo en Waterloo.

Voorlopers België worden

De samenwerking speelt volgens de twee bedrijven in op de groeiende vraag naar laders. De bedrijven hopen voorlopers te worden als het gaat om de laadinfrastructuur in België. Volgens Emmanuel Mignot, ceo van Shell België, is de geleverde stroom volledig groen en komt het grootste deel daarvan ook van Belgische bodem.

“Door autorijders te voorzien van voldoende oplaadpunten hopen wij elektrisch rijden aantrekkelijker te maken, zodat iedereen zijn lokale CO2-uitstoot kan verminderen. Door samenwerkingen aan te gaan met organisaties zoals Redevco, proberen wij nog meer in te zetten op de energietransitie en mensen te stimuleren om te kiezen voor duurzame alternatieven.”

500.000 laders

De partijen verwachten dat de vraag naar laadvoorzieningen de komende jaren sterk toeneemt. Onder andere doordat de federale overheid vanaf 2026 enkel volledig elektrische bedrijfswagens fiscaal aftrekbaar wil maken.

Met deze uitbreiding van het Shell Recharge-netwerk heeft Shell een totaal van 435 publieke laadpalen gepland staan in België. In 2025 moeten dat er wereldwijd zelfs 500.000 zijn. Weer vijf jaar later hoopt Shell zo’n 2,5 miljoen laadpalen te beheren. “Samenwerkingen, zoals met Redevco, zijn essentieel om dit doel te bereiken”, aldus het bedrijf.

Shell ging in Nederland soortgelijke samenwerkingen aan met Intergamma en a.s.r. real estate.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.