Karwei en GAMMA krijgen 1.400 Shell-snelladers

Shell zal bij Intergamma, het moederbedrijf van zowel GAMMA als Karwei, 1.400 snellaadplaatsen creëren. Het is de bedoeling dat de laders vanaf 2022 geplaatst worden bij de 380 bouwmarkten van Intergamma in Nederland en België. 

Door het ‘fijnmazige netwerk’ van GAMMA en Karwei is er volgens Shell bijna altijd binnen tien minuten een bouwmarkt met een snellader binnen bereik. Met de groene stroom kunnen klanten zo hun voertuig opladen terwijl ze hun inkopen doen. De laders komen op de parkeerterreinen van de winkels te staan. Op die manier wordt het voor meer mensen mogelijk om te laden, laat de multinational weten. Zeker omdat het gebrek aan snelladers volgens de Europese federatie van autofabrikanten Acrea momenteel de grootste belemmerende factor is voor de groei van elektrisch rijden in Europa.

Bouwmarkten, supermarkten en sportcentra

Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland, vindt de samenwerking een positieve ontwikkeling. “Onze klanten zoeken steeds vaker het gemak van opladen op een bestemming waar ze toch al geregeld komen; winkelcentra zoals bouwmarkten, supermarkten, sportcentra of food courts. Hierdoor versterkt Shell zijn positie als een van de grootste aanbieders van snelladers in Nederland.”

De ceo van Intergamma ziet de plaatsing van de snelladers bovendien als het toevoegen van een nieuwe en duurzame service aan de klanten. “Onze klanten nemen steeds vaker duurzaamheid als uitgangspunt in hun aankoopbeslissing. Daarin komen wij hen zo goed mogelijk tegemoet met ons bouwmarktassortiment, maar binnenkort dus ook met onze snellaadplaatsen. Het maakt ons trots dat we met ons wijdvertakte netwerk van bouwmarkten in Nederland en België snelladen bereikbaar kunnen maken voor iedereen”, aldus Harm-Jan Stoter.

Shell wil Shell wereldwijd in 2025 500.000 laadpalen en in 2030 zo’n 2,5 miljoen laadpalen in beheer hebben. Onlangs maakte het bedrijf nog bekend in 2022 in totaal 120 snelladers te plaatsen bij supermarkten in Nederland.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.