Laadpas Extendas

Extendas: uitgeven van mobiliteitspas zorgt voor nieuwe klanten

De mobiliteitspas van Extendas Foto: Extendas

De mobiliteitspas van Extendas kan inmiddels door elektrische rijders bij meer dan 200.000 Europese laadpalen gebruikt worden. Voor tankstation-ondernemers is het aanbieden van zo’n pas een goede manier om klanten te behouden en te voorzien in de veranderende energiebehoefte, geloven ze bij het softwarebedrijf.

“Het is een enerverende tijd waarin iedereen op zijn of haar eigen manier onderdeel wil uitmaken van de energietransitie”, aldus Extendas. “Duurzame brandstoffen vormen een steeds belangrijker onderdeel van het aanbod en dat vraagt om nieuwe en toekomstbestendige verdienmodellen.” Ook software speelt volgens het bedrijf een cruciale rol om mee te bewegen in die veranderende markt. Zo maakte Extendas het al mogelijk om via de SPINpos iPad kassa en SPINopt betaalautomaat waterstof af te rekenen en ontwikkelde het dus een mobiliteitspas.

Gasten binden

Een van de ondernemers die de laadpas van Extendas sinds kort aan klanten aanbiedt, is Ewout Klok. “Veel elektrische rijders hebben al een pas via werk, maar door de eenvoud en het gemak in gebruik wisten we al een aantal gasten over te halen ónze pas te gebruiken”, zegt hij over de gepersonaliseerde Extendas-mobiliteitspas.

Klanten die jouw laadpas hebben, komen bovendien vaker bij de locatie om hun batterij op te laden. Klok: “Je weet in ieder geval dat ze bij jou komen laden en niet bij een willekeurige laadpaal. Door mond-tot-mond reclame verkoopt de pas zich op den duur zelf.” De mobiliteitspas is volledig geïntegreerd in het backofficepakket FuelOffice. De eindgebruiker ontvangt daardoor één factuur voor alle laad- en brandstoftransacties.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Shell Klok Hoogeveen Laadplein
Het laadplein bij het tankstation van Ewout Klok, opgeleverd door Mokobouw.

De eigenaar van het Shell-tankstation in Hoogeveen noemt binding en loyaliteit de belangrijkste factoren voor het uitgeven van een mobiliteitskaart. “Ook bouw je een eigen klantenbestand op, wat ideaal is voor mailings. Daar maak je weer gebruik van door shop- en lunchaanbiedingen door te geven.”

Nieuwe klanten trekken

Niet alleen voor ondernemers die al een laadpaal hebben, maar ook voor ondernemers zonder laadmogelijkheden kan het aanbieden van zo’n pas interessant zijn. Volgens Extendas is het mogelijk om omzet te genereren zonder dat klanten bij jou op het station hun auto van stroom voorzien. “Met de mobiliteitspas verdien je op alle laadtransacties. Je kunt als ondernemer variabelen instellen om omzet te generen met de mobiliteitspas.”

“Kies bijvoorbeeld om maandelijkse abonnementskosten in rekening te brengen of om een opslag per kWh door te belasten. Met de verwachting dat het aantal elektrische auto’s aanzienlijk zal gaan stijgen, verwachten we dat het aantal laadsessies de komende jaren flink zal toenemen. Daar kun jij dan ook van profiteren.”

Het laadplein bij Kloks tankstation, dat recent turn-key door Mokobouw werd opgeleverd, loopt overigens al goed. “Het gebruik – maar vooral de groei – is boven verwachting. Het is belangrijk dat je in de meest gebruikte apps komt te staan. Dan stuurt de auto je er vanzelf naar toe. Ook de snelheid van de laadpaal (300 kWh) is een belangrijk argument”, aldus Klok.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Extendas: uitgeven van mobiliteitspas zorgt voor nieuwe klanten | TankPro.nl
Laadpas Extendas

Extendas: uitgeven van mobiliteitspas zorgt voor nieuwe klanten

De mobiliteitspas van Extendas Foto: Extendas

De mobiliteitspas van Extendas kan inmiddels door elektrische rijders bij meer dan 200.000 Europese laadpalen gebruikt worden. Voor tankstation-ondernemers is het aanbieden van zo’n pas een goede manier om klanten te behouden en te voorzien in de veranderende energiebehoefte, geloven ze bij het softwarebedrijf.

“Het is een enerverende tijd waarin iedereen op zijn of haar eigen manier onderdeel wil uitmaken van de energietransitie”, aldus Extendas. “Duurzame brandstoffen vormen een steeds belangrijker onderdeel van het aanbod en dat vraagt om nieuwe en toekomstbestendige verdienmodellen.” Ook software speelt volgens het bedrijf een cruciale rol om mee te bewegen in die veranderende markt. Zo maakte Extendas het al mogelijk om via de SPINpos iPad kassa en SPINopt betaalautomaat waterstof af te rekenen en ontwikkelde het dus een mobiliteitspas.

Gasten binden

Een van de ondernemers die de laadpas van Extendas sinds kort aan klanten aanbiedt, is Ewout Klok. “Veel elektrische rijders hebben al een pas via werk, maar door de eenvoud en het gemak in gebruik wisten we al een aantal gasten over te halen ónze pas te gebruiken”, zegt hij over de gepersonaliseerde Extendas-mobiliteitspas.

Klanten die jouw laadpas hebben, komen bovendien vaker bij de locatie om hun batterij op te laden. Klok: “Je weet in ieder geval dat ze bij jou komen laden en niet bij een willekeurige laadpaal. Door mond-tot-mond reclame verkoopt de pas zich op den duur zelf.” De mobiliteitspas is volledig geïntegreerd in het backofficepakket FuelOffice. De eindgebruiker ontvangt daardoor één factuur voor alle laad- en brandstoftransacties.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Shell Klok Hoogeveen Laadplein
Het laadplein bij het tankstation van Ewout Klok, opgeleverd door Mokobouw.

De eigenaar van het Shell-tankstation in Hoogeveen noemt binding en loyaliteit de belangrijkste factoren voor het uitgeven van een mobiliteitskaart. “Ook bouw je een eigen klantenbestand op, wat ideaal is voor mailings. Daar maak je weer gebruik van door shop- en lunchaanbiedingen door te geven.”

Nieuwe klanten trekken

Niet alleen voor ondernemers die al een laadpaal hebben, maar ook voor ondernemers zonder laadmogelijkheden kan het aanbieden van zo’n pas interessant zijn. Volgens Extendas is het mogelijk om omzet te genereren zonder dat klanten bij jou op het station hun auto van stroom voorzien. “Met de mobiliteitspas verdien je op alle laadtransacties. Je kunt als ondernemer variabelen instellen om omzet te generen met de mobiliteitspas.”

“Kies bijvoorbeeld om maandelijkse abonnementskosten in rekening te brengen of om een opslag per kWh door te belasten. Met de verwachting dat het aantal elektrische auto’s aanzienlijk zal gaan stijgen, verwachten we dat het aantal laadsessies de komende jaren flink zal toenemen. Daar kun jij dan ook van profiteren.”

Het laadplein bij Kloks tankstation, dat recent turn-key door Mokobouw werd opgeleverd, loopt overigens al goed. “Het gebruik – maar vooral de groei – is boven verwachting. Het is belangrijk dat je in de meest gebruikte apps komt te staan. Dan stuurt de auto je er vanzelf naar toe. Ook de snelheid van de laadpaal (300 kWh) is een belangrijk argument”, aldus Klok.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.