Fieten Olie laat tankwagens voortaan rijden op HVO

Foto: Fieten Olie Fieten gaat rijden op HVO

De tankwagens van Fieten Olie gaan hun ritten een stuk schoner uitvoeren. Door gebruik te maken van het dieselalternatief HVO 100 stoten de dieseltrucks aanzienlijk minder CO2 uit. De verkoop van deze dieselvervanger is tot stand gekomen in samenwerking met OrangeGas.

HVO 100 is de meest pure versie van deze HVO. De afkorting staat voor Hydrotreated Vegetable Oil. De brandstof is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en levert een forse CO2-reductie op, tot 90 procent. Daarnaast wordt het percentage zwavel en aromaten met 50 procent verminderd. Er is geen sprake van verlies van motorvermogen en de actieradius is hetzelfde als bij het tanken van conventionele diesel. Een groot voordeel is dat het in elk voertuig met een dieselmotor gebruikt kan worden.

“Duurzaamheid is voor ons erg belangrijk. We merken een toenemende vraag naar het rijden op HVO 100, reden waarom we een samenwerking zijn aangegaan met OrangeGas, de leverancier van de olie en het transportbedrijf van Scania. Als Fieten Olie zorgen wij dat de tanks op voorraad blijven. Dat doen we met onze eigen vrachtwagens, die dan natuurlijk als vanzelfsprekend ook op HVO 100 gaan rijden”, aldus eigenaar Richard Fieten van het Drentse bedrijf.

Het aantal tankstations dat HVO verkoopt, neemt in rap tempo toe. Het dieselalternatief is uit oogpunt van uitstoot zeer interessant voor met name transportbedrijven en vervoersbedrijven. De kosten per liter liggen wel hoger dan van normale diesel.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.