Future Fuels Wholesale en Neste breiden samenwerking uit

Future Fuels Wholesale (FFW) en Neste gaan hun samenwerking versterken. Voortaan gaat de dieselvervanger Blauwe Diesel 100 door het leven als Neste MY Renewable Diesel. Deze HVO is geschikt voor alle dieselmotoren in auto’s, bussen en vrachtwagens. Het is een duurzaam alternatief voor fossiele diesel en vereist geen aanpassingen aan bestaande motoren en voertuigen.

FFW heeft het product in 2012 onder de naam Blauwe Diesel 100 in de markt gezet. Vanwege het succes in Nederland van Blauwe Diesel 100 gaan beide partijen werken aan het verder uitbreiden van de verkoop van deze alternatieve brandstof. MY Renewable Diesel is volledig compatibel met de bestaande distributie-infrastructuur.

“Blauwe Diesel 100 was in Nederland al sterk in opmars, maar we zijn vanaf nu in staat om echt grote slagen te maken in samenwerking met Neste, ‘s werelds grootste en beste HVO-producent”, aldus Germ Wiersma, directeur van FFW. “Hiermee kunnen we gezamenlijk de Nederlandse markt nog beter voorzien van een betrouwbare, duurzame en goed beschikbare brandstof.”

FFW en Neste hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor meerdere jaren. De intensivering van de bestaande samenwerking heeft een aantal sterke voordelen tot gevolg, zoals intensieve begeleiding voor grote voertuigparken, vloten en treinen in de transitie van fossiele diesel naar Neste MY Renewable Diesel. Ook worden er voor de Nederlandse markt gegarandeerde volumes beschikbaar gesteld voor homebase leveringen.

Verminderen CO2-uitstoot

“De klimaatcrisis is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Door het gebruik van Neste MY Renewable Diesel kunnen onze klanten de uitstoot van broeikasgassen tot 90% verminderen ten opzichte van fossiele diesel”, legt Pieter Zonneveld, Vice President Sales voor Neste in Europa en Azië uit. “Wij zijn dan ook zeer tevreden om onze samenwerking met distributiepartner Future Fuels Wholesale voort te zetten. Van het begin af aan hebben zij hun toewijding aan renewable diesel getoond en hebben zo hun klanten geholpen om hun ecologische voetafdruk significant te verminderen.”

De speciaal door FFW voor de Nederlandse markt ontwikkelde Blauwe Diesel 20- en 50-producten (EN590 genormeerd) blijven via FFW onder de huidige naam verkrijgbaar. Het pure 100 procent product is vanaf heden verkrijgbaar onder de naam Neste MY Renewable Diesel.

Vorige week werd bekend dat EG Retail, onderdeel van EG Group, ook toegevoegd wordt als nieuwe distributiepartner van de hernieuwbare diesel van Neste. Andere distributeurs van de alternatieve brandstof, naast FFW, zijn Calpam SMD Olie en Tamoil Nederland.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Future Fuels Wholesale en Neste breiden samenwerking uit | TankPro.nl

Future Fuels Wholesale en Neste breiden samenwerking uit

Future Fuels Wholesale (FFW) en Neste gaan hun samenwerking versterken. Voortaan gaat de dieselvervanger Blauwe Diesel 100 door het leven als Neste MY Renewable Diesel. Deze HVO is geschikt voor alle dieselmotoren in auto’s, bussen en vrachtwagens. Het is een duurzaam alternatief voor fossiele diesel en vereist geen aanpassingen aan bestaande motoren en voertuigen.

FFW heeft het product in 2012 onder de naam Blauwe Diesel 100 in de markt gezet. Vanwege het succes in Nederland van Blauwe Diesel 100 gaan beide partijen werken aan het verder uitbreiden van de verkoop van deze alternatieve brandstof. MY Renewable Diesel is volledig compatibel met de bestaande distributie-infrastructuur.

“Blauwe Diesel 100 was in Nederland al sterk in opmars, maar we zijn vanaf nu in staat om echt grote slagen te maken in samenwerking met Neste, ‘s werelds grootste en beste HVO-producent”, aldus Germ Wiersma, directeur van FFW. “Hiermee kunnen we gezamenlijk de Nederlandse markt nog beter voorzien van een betrouwbare, duurzame en goed beschikbare brandstof.”

FFW en Neste hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor meerdere jaren. De intensivering van de bestaande samenwerking heeft een aantal sterke voordelen tot gevolg, zoals intensieve begeleiding voor grote voertuigparken, vloten en treinen in de transitie van fossiele diesel naar Neste MY Renewable Diesel. Ook worden er voor de Nederlandse markt gegarandeerde volumes beschikbaar gesteld voor homebase leveringen.

Verminderen CO2-uitstoot

“De klimaatcrisis is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Door het gebruik van Neste MY Renewable Diesel kunnen onze klanten de uitstoot van broeikasgassen tot 90% verminderen ten opzichte van fossiele diesel”, legt Pieter Zonneveld, Vice President Sales voor Neste in Europa en Azië uit. “Wij zijn dan ook zeer tevreden om onze samenwerking met distributiepartner Future Fuels Wholesale voort te zetten. Van het begin af aan hebben zij hun toewijding aan renewable diesel getoond en hebben zo hun klanten geholpen om hun ecologische voetafdruk significant te verminderen.”

De speciaal door FFW voor de Nederlandse markt ontwikkelde Blauwe Diesel 20- en 50-producten (EN590 genormeerd) blijven via FFW onder de huidige naam verkrijgbaar. Het pure 100 procent product is vanaf heden verkrijgbaar onder de naam Neste MY Renewable Diesel.

Vorige week werd bekend dat EG Retail, onderdeel van EG Group, ook toegevoegd wordt als nieuwe distributiepartner van de hernieuwbare diesel van Neste. Andere distributeurs van de alternatieve brandstof, naast FFW, zijn Calpam SMD Olie en Tamoil Nederland.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.