Foto: Robin Britstra

‘Slimme portal thuistankinstallatie levert volop voordelen op’

Foto: Robin Britstra

Door de krachten te bundelen, bieden Mokobouw, Orpak en ZWINQ nu gezamenlijk een totaaloplossing voor thuistankinstallaties, voertuigherkenning en wagenparkbeheer. Dit zorgt voor een completer product met verschillende voordelen voor wagenparkbeheerders. Dit soort voorbeelden zijn bijvoorbeeld een overzichtelijke portal, lagere operationele kosten van en uitgebreide rapportagemogelijkheden over de vloot.

“Door samen te werken kunnen we een betere en complete oplossing aanbieden, ook voor onze bestaande klanten”, vertelde Duco Veltkamp van de firma Mokobouw onlangs tijdens de Tankstation Vakbeurs. Hij beschreef hier welke voordelen de Orpak Homebase-oplossingen met thuistankinstallatie oplevert voor klanten. De Orpak Controllers in combinatie met ZWINQ-software zijn geschikt voor zowel grote vloten met zeker 250 voertuigen, als voor kleinere vloten. Ook kunnen die voertuigen verdeeld zijn over één of meerdere locaties.

Data en controle

Veltkamp droeg tijdens zijn workshop meerdere voordelen aan. Hierbij valt te denken aan realtime informatie over het tankgedrag, kilometers en/of draaiuren. Daarnaast voorkomt het brandstofverlies, misbruik, een betere controle over brandstofvoorraden en -leveringen, een gebruiksvriendelijke portal en interface, wat kan leiden tot een beter bedrijfsresultaat. Veltkamp: “Het gaat om inzicht in data en controle.”

De partijen zien dan ook veel kansen voor beter gebruik van data. “Ieder bedrijf, klein of groot, verzamelt data, maar ‘verzandt’ er soms in”, gaat Veltkamp verder. “Tankdata, kilometerstanden, verbruik, rijgedrag, alles is beschikbaar, maar allemaal via diverse portals/bronnen. Nu is er door de samenwerking tussen Mokobouw, Orpak en ZWINQ de mogelijkheid om alle data wel via één portal te ontsluiten. Dit biedt de mogelijkheid om significant te besparen en het geeft inzicht in waar een efficiëntieslag gemaakt kan worden.”

Fleetmanagement

Nu Orpak, Mokobouw en ZWINQ samenwerken bieden ze ook verschillende oplossingen voor fleetmanagement met meerdere toepassingen. Zo is er de optie tot vrijgave van de pomp door middel van een voertuigherkenning. Deze toepassing kan nog worden aangevuld met een driver ID. Ten tweede is het mogelijk om automatisch kilometerstanden of draaiuren te laten uitlezen.

Bovendien bieden zij aan klanten uitgebreide rapportagemogelijkheden, waarin onder andere CO2 wordt bijgehouden. “Voor ieder type voertuig of machine is er een passende unit die simpel en snel gemonteerd kan worden bij de vulmond. Dit voorkomt ongeoorloofd afvullen van bijvoorbeeld jerrycans of andere voertuigen”, aldus Veltkamp.

“Het is de hedendaagse praktijk dat je op zoek gaat naar sterke partners die goed zijn in de dingen waar jij zelf minder goed in bent. Samen treden we sterker naar buiten om de klant te ontzorgen en nieuwe ontwikkelingen uit te werken.”

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.