Mokobouw levert laadpalen voor Loadl-snellaadlocatie in Velddriel

De eerste snellaadlocatie van Loadl werd vorige maand in gebruikgenomen in Velddriel, net onder aan de afslag van de A2. De Tritium-snelladers werden geleverd en geïnstalleerd door Mokobouw. Op de beursvloer van de Tankstation Vakbeurs in Houten worden deze snelle laders op de stand van Mokobouw gepresenteerd.

Loadl is een nieuw bedrijf dat een netwerk met snelladers wil realiseren op zogenaamde slimme EV laadplaatsen, zoals industrieterreinen, kantoorcomplexen en andere plaatsen waar veel mensen werken of verblijven. Deze locaties zijn voorzien van een exclusieve werkruimte met wifi en koffie.

De levering, installatie en service zijn in handen van Mokobouw, dat verder bekend is als distributeur van de pompen en installaties van Gilbarco Veeder Root. Afgelopen oktober maakte dit Amerikaanse bedrijf bekend dat het een partnerschap aangaat met Tritium, een Australische producent van snellaadpalen. Mokobouw is distributeur voor deze 50 kW snellaadpaal voor brandstoffen en wasstraten.

Volgens Leon Jeekel, verantwoordelijk voor de sales en marketing bij MokoBouw, is er veel vraag vanuit de branche naar laadpalen. “En dat wordt alleen maar meer. De sector is zeer benieuwd naar de ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden. Is de tijd al rijp om te investeren in laadpalen? Dat is absoluut een hot item op dit moment. We merken dat het steeds interessanter wordt om in te spelen op de opkomst van elektrische mobiliteit. Het elektrisch wagenpark groeit en dat zorgt voor een grotere vraag naar oplaadpunten.”

Stijgende vraag

Jeekel verwacht dat het aantal laadpalen bij tankstations komende tijd rap gaat toenemen. “De investering in een snellaadpaal is relatief bescheiden en bovendien overzichtelijk. Helemaal als je de kosten vergelijkt met bijvoorbeeld een waterstofinstallatie.”

Op de beursvloer van de Car Wash Show Europe presenteerde Mokobouw een samenwerking met Extendas. Op de stand was onder meer de snellaadpaal van Tritium te zien. Ook het kassasysteem van Extendas werd gepresenteerd. Beide bedrijven zijn terug te vinden op de beursvloer van de Tankstation Vakbeurs, op 6 en 7 november in Expo Houten.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Mokobouw levert laadpalen voor Loadl-snellaadlocatie in Velddriel | TankPro.nl

Mokobouw levert laadpalen voor Loadl-snellaadlocatie in Velddriel

De eerste snellaadlocatie van Loadl werd vorige maand in gebruikgenomen in Velddriel, net onder aan de afslag van de A2. De Tritium-snelladers werden geleverd en geïnstalleerd door Mokobouw. Op de beursvloer van de Tankstation Vakbeurs in Houten worden deze snelle laders op de stand van Mokobouw gepresenteerd.

Loadl is een nieuw bedrijf dat een netwerk met snelladers wil realiseren op zogenaamde slimme EV laadplaatsen, zoals industrieterreinen, kantoorcomplexen en andere plaatsen waar veel mensen werken of verblijven. Deze locaties zijn voorzien van een exclusieve werkruimte met wifi en koffie.

De levering, installatie en service zijn in handen van Mokobouw, dat verder bekend is als distributeur van de pompen en installaties van Gilbarco Veeder Root. Afgelopen oktober maakte dit Amerikaanse bedrijf bekend dat het een partnerschap aangaat met Tritium, een Australische producent van snellaadpalen. Mokobouw is distributeur voor deze 50 kW snellaadpaal voor brandstoffen en wasstraten.

Volgens Leon Jeekel, verantwoordelijk voor de sales en marketing bij MokoBouw, is er veel vraag vanuit de branche naar laadpalen. “En dat wordt alleen maar meer. De sector is zeer benieuwd naar de ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden. Is de tijd al rijp om te investeren in laadpalen? Dat is absoluut een hot item op dit moment. We merken dat het steeds interessanter wordt om in te spelen op de opkomst van elektrische mobiliteit. Het elektrisch wagenpark groeit en dat zorgt voor een grotere vraag naar oplaadpunten.”

Stijgende vraag

Jeekel verwacht dat het aantal laadpalen bij tankstations komende tijd rap gaat toenemen. “De investering in een snellaadpaal is relatief bescheiden en bovendien overzichtelijk. Helemaal als je de kosten vergelijkt met bijvoorbeeld een waterstofinstallatie.”

Op de beursvloer van de Car Wash Show Europe presenteerde Mokobouw een samenwerking met Extendas. Op de stand was onder meer de snellaadpaal van Tritium te zien. Ook het kassasysteem van Extendas werd gepresenteerd. Beide bedrijven zijn terug te vinden op de beursvloer van de Tankstation Vakbeurs, op 6 en 7 november in Expo Houten.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.