Tankstation Stadionplein Amsterdam wordt mobiliteitshub

Het Total-tankstation op het Stadionplein in Amsterdam gaat plaatsmaken voor een nieuw concept. Fossiele brandstoffen maken daarbij plaats voor laadpalen, elektrische deelfietsen en andere mobiliteitsoplossingen. Naar verwachting zal er aan het einde van 2019 een aanbestedingsprocedure plaatsvinden.

De komende drie jaar wil de gemeente Amsterdam op verschillende plekken in de stad zo’n vijftien tot twintig e-mobiliteitshubs realiseren. Daarvoor is in totaal 800.000 euro subsidie vrijgemaakt. Dit bedrag is afkomstig van het Europees programma Interreg Community Initiative. Via de hubs hebben Amsterdammers toegang tot e-bikes, e-bakfietsen en diverse andere vervoersmiddelen.

Nieuwe concepten

“De ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit gaan snel. Als gemeente willen we leren hoe we die ontwikkelingen kunnen inzetten voor de stad. Daarom zullen we in de mobiliteitshub experimenteren met nieuwe mobiliteitsconcepten. Denk hierbij aan platforms zoals MaaS (MaaS is een mobiliteitsconcept waarbij de consument gebruikmaakt van verschillende transportmiddelen via één abonnement, red.), elektrische deelfietsen of slimme logistieke oplossingen.”

De komende tijd gaat de gemeente Amsterdam het plan verder uitwerken. Dan wordt duidelijk hoe het Smart Mobility Lab er precies uit gaat zien. “En we gaan bepalen hoe we dit concept samen met de markt, de buurt en kennisinstellingen gaan ontwikkelen.” Naar verwachting zal er aan het einde van 2019 een aanbestedingsprocedure plaatsvinden. De sociale werkplaats die het tankstation nu biedt, wordt onderdeel van de nieuwe mobiliteitshub. Het lab is naar verwachting in 2020 af.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankstation Stadionplein Amsterdam wordt mobiliteitshub | TankPro.nl

Tankstation Stadionplein Amsterdam wordt mobiliteitshub

Het Total-tankstation op het Stadionplein in Amsterdam gaat plaatsmaken voor een nieuw concept. Fossiele brandstoffen maken daarbij plaats voor laadpalen, elektrische deelfietsen en andere mobiliteitsoplossingen. Naar verwachting zal er aan het einde van 2019 een aanbestedingsprocedure plaatsvinden.

De komende drie jaar wil de gemeente Amsterdam op verschillende plekken in de stad zo’n vijftien tot twintig e-mobiliteitshubs realiseren. Daarvoor is in totaal 800.000 euro subsidie vrijgemaakt. Dit bedrag is afkomstig van het Europees programma Interreg Community Initiative. Via de hubs hebben Amsterdammers toegang tot e-bikes, e-bakfietsen en diverse andere vervoersmiddelen.

Nieuwe concepten

“De ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit gaan snel. Als gemeente willen we leren hoe we die ontwikkelingen kunnen inzetten voor de stad. Daarom zullen we in de mobiliteitshub experimenteren met nieuwe mobiliteitsconcepten. Denk hierbij aan platforms zoals MaaS (MaaS is een mobiliteitsconcept waarbij de consument gebruikmaakt van verschillende transportmiddelen via één abonnement, red.), elektrische deelfietsen of slimme logistieke oplossingen.”

De komende tijd gaat de gemeente Amsterdam het plan verder uitwerken. Dan wordt duidelijk hoe het Smart Mobility Lab er precies uit gaat zien. “En we gaan bepalen hoe we dit concept samen met de markt, de buurt en kennisinstellingen gaan ontwikkelen.” Naar verwachting zal er aan het einde van 2019 een aanbestedingsprocedure plaatsvinden. De sociale werkplaats die het tankstation nu biedt, wordt onderdeel van de nieuwe mobiliteitshub. Het lab is naar verwachting in 2020 af.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.