Fastned gaat 20 snellaadstations in Zwitserland bouwen

Het Nederlandse snellaadbedrijf Fastned mag twintig laadstations in Zwitserland gaan bouwen. De locaties komen verspreid over het land te liggen, op plekken langs de snelweg. De tender was uitgeschreven door het Zwitserse Bundesamt für Strassen (ASTRA).

Met de tender wil het Bundesamt een laadinfrastructuur voor elektrische auto’s aanbieden langs de nationale wegen in Zwitserland. De plaatsen voor de snellaadstations zullen worden gecontracteerd voor een periode van maar liefst 30 jaar. De aanbesteding verdeelde in totaal honderd locaties in vijf pakketten van twintig locaties. Alle pakketten bevatten locaties direct langs de snelweg. Deze liggen verspreid over het hele land.

“We zijn blij dat de Zwitserse federale autoriteit deze toplocaties beschikbaar stelt voor oplaadinfrastructuur via een openbare aanbestedingsprocedure”, reageert Michiel Langezaal van Fastned. “Dit stelt ons in staat te investeren in kwalitatieve laadinfrastructuur op locaties langs drukke wegen. Het toevoegen van deze locaties aan ons netwerk biedt meer vrijheid aan elektrische rijders en dat is waar het Fastned om gaat.”

Uitbreiding in Europa

Momenteel heeft Fastned 88 stations operationeel in Nederland en Duitsland. Het netwerk wordt komende tijd verder uitgebreid in Groot-Brittannië en België. De snellaadstations van Fastned zijn uitgerust met meerdere 175 kW snelladers, waarbij een upgrade mogelijk is tot 350 kW. Het winnen van deze Zwitserse tender is voor Fastned een belangrijke volgende stap op weg naar een Europees netwerk van snellaadstations.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Fastned gaat 20 snellaadstations in Zwitserland bouwen | TankPro.nl

Fastned gaat 20 snellaadstations in Zwitserland bouwen

Het Nederlandse snellaadbedrijf Fastned mag twintig laadstations in Zwitserland gaan bouwen. De locaties komen verspreid over het land te liggen, op plekken langs de snelweg. De tender was uitgeschreven door het Zwitserse Bundesamt für Strassen (ASTRA).

Met de tender wil het Bundesamt een laadinfrastructuur voor elektrische auto’s aanbieden langs de nationale wegen in Zwitserland. De plaatsen voor de snellaadstations zullen worden gecontracteerd voor een periode van maar liefst 30 jaar. De aanbesteding verdeelde in totaal honderd locaties in vijf pakketten van twintig locaties. Alle pakketten bevatten locaties direct langs de snelweg. Deze liggen verspreid over het hele land.

“We zijn blij dat de Zwitserse federale autoriteit deze toplocaties beschikbaar stelt voor oplaadinfrastructuur via een openbare aanbestedingsprocedure”, reageert Michiel Langezaal van Fastned. “Dit stelt ons in staat te investeren in kwalitatieve laadinfrastructuur op locaties langs drukke wegen. Het toevoegen van deze locaties aan ons netwerk biedt meer vrijheid aan elektrische rijders en dat is waar het Fastned om gaat.”

Uitbreiding in Europa

Momenteel heeft Fastned 88 stations operationeel in Nederland en Duitsland. Het netwerk wordt komende tijd verder uitgebreid in Groot-Brittannië en België. De snellaadstations van Fastned zijn uitgerust met meerdere 175 kW snelladers, waarbij een upgrade mogelijk is tot 350 kW. Het winnen van deze Zwitserse tender is voor Fastned een belangrijke volgende stap op weg naar een Europees netwerk van snellaadstations.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.