Laadpalenproducent Alfen blijft rap doorgroeien

Bron: TankPro

De Nederlandse laadpalenproducent Alfen heeft een goed jaar achter de rug. De omzet van het bedrijf uit Almere kwam in 2018 uit op 102 miljoen euro, een toename van 37 procent ten opzichte van 2017. De beursgenoteerde onderneming profiteerde onder meer van het uitbreiden van activiteiten naar Frankrijk, Finland en Zweden.

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor het bedrijf van CEO Marco Roeleveld. Elektrisch rijden is in opkomst en komende jaren zullen vol in het teken staan van het bouwen aan een goede infrastructuur van laadpalen en energieopslagsystemen.

De omzet van Alfen steeg van 74 miljoen euro in 2017 naar 102 miljoen in 2018. In 2016 bedroeg deze nog 61,5 miljoen euro. In 2019 verwacht Roeleveld uit te komen op een omzet van 135 tot 145 miljoen euro. Het aangepaste brutobedrijfsresultaat (ebitda) daalde wel, met 25 procent naar 3,6 miljoen euro.

Hart energietransitie

Roeleveld spreekt van een prima resultaat, maar het had volgens hem nog beter kunnen uitpakken. Het aantal medewerkers werd flink uitgebreid, van 234 naar 410. Volgens Roeleveld profiteert Alfen van haar positie in het hart van de energietransitie. Het bedrijf is in een groot deel van Noordwest-Europa actief en heeft grote klanten zoals Vattenfall, E.On, BMW en Allego.

Alfen werd in 1937 opgericht als een fabriek van hoog- en laagspanningsapparaten. Anno 2019 houdt het bedrijf zich vooral bezig met laadpalen voor elektrische auto’s, energieopslagsystemen en transformatorstations.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.