McDonald’s en Nuon plaatsen snelladers op ruim 160 locaties

Alle McDonald’s-locaties in Nederland die een McDrive hebben, krijgen komende tijd een snellaadpaal voor elektrische auto’s. Het gaat om 168 van de in totaal 245 restaurants. De fastfoodketen heeft daarvoor een overeenkomst afgesloten met Nuon. Eind 2018 worden de eerste oplaadpalen geplaatst, waarna binnen drie jaar gefaseerd nog eens 167 laadpalen worden geïnstalleerd. Per locatie kunnen twee auto’s tegelijk hun batterij opladen.

In Nederland komen steeds meer volledig elektrische auto’s. Uit cijfers van het CBS bleek dat er op 1 januari 2018 een stijging van 60 procent te zien was ten opzichte van het jaar daarvoor. Om van A naar B te kunnen komen is de actieradius van elektrische voertuigen niet altijd groot genoeg. De inzet van het netwerk aan snellaadpunten dat McDonald’s en Nuon versneld uitrollen door heel Nederland, biedt de uitkomst voor elektrisch vervoer onderweg, vinden beide partijen.

Groene stroom

“Met deze overeenkomst zetten we samen met Nuon een belangrijke stap aanvullend op onze doelstellingen om onze restaurants steeds duurzamer te maken”, aldus Bas Klaassen, Director Development Real Estate & Construction van McDonald’s. Hierbij zet de fastfoodketen zijn schaalgrootte in om toe te werken naar klimaatneutrale bouw, operatie en logistiek. “We zijn ontzettend blij dat we met deze samenwerking onze gasten die elektrisch rijden het gemak van een snellaadpunt én goede faciliteiten van onze restaurants kunnen bieden. Elektrische rijders kunnen binnen een half uur weer de weg op en hebben intussen de tijd voor een goede kop koffie. De snellaadpalen draaien volledig op groene stroom.”

Ook Nuon is blij met de samenwerking, laat Pieter van Ommeren, Directeur Emobility Nederland van Nuon/Vattenfall, weten. “Nuon en Vattenfall willen fossielvrij leven mogelijk maken, thuis, op het werk én onderweg. Daarom zijn we al bijna 10 jaar actief in elektrisch vervoer, zowel publiek als thuis en bij bedrijven. Dat wij nu onze expertise kunnen verenigen met de schaalgrootte van McDonald’s geeft de ontwikkeling van elektrisch vervoer in Nederland een enorme boost.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.