College Brummen akkoord met verplaatsing Kuster Olie-locatie

Het college van burgemeester en wethouders van Brummen heeft groen licht gegeven voor de verplaatsing van het tankstation van Kuster Olie binnen de gemeente. Op de huidige locatie aan de G.K. van Hogendorpstraat zullen woningen gebouwd worden. Het nieuwe tankstation komt bij de rotonde van de N348 bij de Kwazenboschweg.

De verplaatsing van het tankstation speelt al een aantal jaar. De partij achter het nieuwe bemande station wil naast fossiele brandstoffen ook gaan inzetten op duurzame alternatieven. Ook zullen er streekproducten verkocht gaan worden. Doel is om in de shop mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten.

Het besluit van het college gaat om een principe-instemming, waarmee de initiatiefnemer vervolgstappen kan zetten als het gaat om noodzakelijke bestemmingsplanwijzigingen. In het bestemmingsplan wordt volgens het college van B&W een landschapsplan opgenomen dat moet zorgen voor een goede landschappelijke inpassing van het tankstation. Daarnaast krijgt de initiatiefnemer de taak om een beeldkwaliteitsplan op te stellen.

Het college heeft in het besluit opgenomen dat op de oude locatie, gelegen nabij park ’t Goor, woningbouw gerealiseerd moet worden. Er wordt daarbij gedacht aan dertien of veertien appartementen. De helft hiervan in het midden dure huursegment.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.