‘Nieuwe tankstationformule is antwoord op onrust in de markt’

Er komt een nieuwe tankstationformule bij in Nederland. Nog voor het eind van het jaar worden de eerste locaties van deze onbemande prijsvechter geopend, beloven de initiatiefnemers. “Er is veel gedoe en onrust in de markt. Wij zien op dit moment grote kansen voor een nieuwe formule voor onbemande tankstations. Die moet ervoor zorgen dat ondernemers de controle over hun eigen locatie weer terugkrijgen.”

Wie er achter de nieuwe tankstationformule zitten en wat de naam van het concept wordt, blijft nog even in nevelen gehuld. Hans Winter van Active Creations, het marketing- en communicatiebureau achter de formule, wil alvast wel een tipje van de sluier oplichten. “De initiatiefnemer achter de plannen is een bekend gezicht in petrolland. Hij kent de markt door en door, weet wat er speelt en ziet dat er behoefte is bij veel ondernemers om zelf weer meer grip op hun tankstation te krijgen.”

Volgens Winter zijn er volop voorbeelden die aantonen dat de relatie tussen maatschappijen en verhuurders geregeld voor problemen zorgt. “We horen verhalen van partijen die hevig in de clinch liggen met hun huurders of van tankstations die omgekleurd worden zonder dat de eigenaar van het station er iets over te zeggen heeft.”

Overnames en omkleuringen

Die trend is volgens Winter zichtbaar in de hele markt. “De macht van de grote jongens wordt alleen nog maar groter. Overnames en omkleuringen zijn aan de orde van de dag. De rol van de zelfstandige tankstation-eigenaar raakt steeds meer uitgespeeld. Juist voor die groep is deze nieuwe formule bedoeld. Zij moeten zich kunnen onttrekken aan de macht van de grote partijen en weer een goede en eerlijke boterham kunnen verdienen.”

Naast Euro 95 en diesel komt de focus bij de nieuwe formule ook te liggen op duurzame alternatieven. “Anno 2018 is het een must om ook in te spelen op nieuwe brandstoffen. Daar biedt dit concept een kant-en-klaar antwoord op.” Direct vanaf het begin is er op het voorterrein ruimte voor alternatieven, vertelt Winter. “Denk bijvoorbeeld aan E10 of fossielvrije diesel. De boodschap is ook: wees niet bang voor elektrificatie, er liggen namelijk volop kansen voor elektrisch rijden, zowel op het gebied van laadpalen als van waterstof. De focus ligt bij dit concept echt op de toekomst.”

Onthulling concept

Binnenkort vindt er een bijeenkomst plaats waar meer details worden onthuld aan geïnteresseerde ondernemers. Zij kunnen zich aanmelden op een speciale website. Ook tijdens de Tankstation Vakbeurs op woensdag 21 en donderdag 22 november zal de nieuwe tankstationformule op de beursvloer terug te vinden zijn, verklapt Winter alvast. “Daar wordt het concept uitgebreid gepresenteerd aan de bezoekers en kunnen ondernemers zich laten bijpraten over alle mogelijkheden.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

2 reacties op “‘Nieuwe tankstationformule is antwoord op onrust in de markt’”

Rob van Gestel|06.09.18|12:28

Op het moment dat ik het woord “Prijsvechter” lees denk ik, dan weet ik al dat het niet gaat om ondernemen. Zo gauw de prijs jouw belangrijkste pijler gaat worden kun je ondernemen verder wel vergeten, met geld weggeven kun je geen geld verdienen.

Rens van Abswoude|06.09.18|12:34

het beste alternatief voor de vrije ondernemer is er al een paar jaar en heet PEUT.

Wij zijn Peuter sinds januari 2015 en daar nog steeds zeer blij mee.
Rens van Abswoude, Peut Abswoude, Noordwijk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Nieuwe tankstationformule is antwoord op onrust in de markt’ | TankPro.nl

‘Nieuwe tankstationformule is antwoord op onrust in de markt’

Er komt een nieuwe tankstationformule bij in Nederland. Nog voor het eind van het jaar worden de eerste locaties van deze onbemande prijsvechter geopend, beloven de initiatiefnemers. “Er is veel gedoe en onrust in de markt. Wij zien op dit moment grote kansen voor een nieuwe formule voor onbemande tankstations. Die moet ervoor zorgen dat ondernemers de controle over hun eigen locatie weer terugkrijgen.”

Wie er achter de nieuwe tankstationformule zitten en wat de naam van het concept wordt, blijft nog even in nevelen gehuld. Hans Winter van Active Creations, het marketing- en communicatiebureau achter de formule, wil alvast wel een tipje van de sluier oplichten. “De initiatiefnemer achter de plannen is een bekend gezicht in petrolland. Hij kent de markt door en door, weet wat er speelt en ziet dat er behoefte is bij veel ondernemers om zelf weer meer grip op hun tankstation te krijgen.”

Volgens Winter zijn er volop voorbeelden die aantonen dat de relatie tussen maatschappijen en verhuurders geregeld voor problemen zorgt. “We horen verhalen van partijen die hevig in de clinch liggen met hun huurders of van tankstations die omgekleurd worden zonder dat de eigenaar van het station er iets over te zeggen heeft.”

Overnames en omkleuringen

Die trend is volgens Winter zichtbaar in de hele markt. “De macht van de grote jongens wordt alleen nog maar groter. Overnames en omkleuringen zijn aan de orde van de dag. De rol van de zelfstandige tankstation-eigenaar raakt steeds meer uitgespeeld. Juist voor die groep is deze nieuwe formule bedoeld. Zij moeten zich kunnen onttrekken aan de macht van de grote partijen en weer een goede en eerlijke boterham kunnen verdienen.”

Naast Euro 95 en diesel komt de focus bij de nieuwe formule ook te liggen op duurzame alternatieven. “Anno 2018 is het een must om ook in te spelen op nieuwe brandstoffen. Daar biedt dit concept een kant-en-klaar antwoord op.” Direct vanaf het begin is er op het voorterrein ruimte voor alternatieven, vertelt Winter. “Denk bijvoorbeeld aan E10 of fossielvrije diesel. De boodschap is ook: wees niet bang voor elektrificatie, er liggen namelijk volop kansen voor elektrisch rijden, zowel op het gebied van laadpalen als van waterstof. De focus ligt bij dit concept echt op de toekomst.”

Onthulling concept

Binnenkort vindt er een bijeenkomst plaats waar meer details worden onthuld aan geïnteresseerde ondernemers. Zij kunnen zich aanmelden op een speciale website. Ook tijdens de Tankstation Vakbeurs op woensdag 21 en donderdag 22 november zal de nieuwe tankstationformule op de beursvloer terug te vinden zijn, verklapt Winter alvast. “Daar wordt het concept uitgebreid gepresenteerd aan de bezoekers en kunnen ondernemers zich laten bijpraten over alle mogelijkheden.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

2 reacties op “‘Nieuwe tankstationformule is antwoord op onrust in de markt’”

Rob van Gestel|06.09.18|12:28

Op het moment dat ik het woord “Prijsvechter” lees denk ik, dan weet ik al dat het niet gaat om ondernemen. Zo gauw de prijs jouw belangrijkste pijler gaat worden kun je ondernemen verder wel vergeten, met geld weggeven kun je geen geld verdienen.

Rens van Abswoude|06.09.18|12:34

het beste alternatief voor de vrije ondernemer is er al een paar jaar en heet PEUT.

Wij zijn Peuter sinds januari 2015 en daar nog steeds zeer blij mee.
Rens van Abswoude, Peut Abswoude, Noordwijk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.