Shell gaat op zoek naar olie en gas voor de kust van Mauritanië

Shell heeft een overeenkomst gesloten met de regering van Mauritanië om voor de kust van het West-Afrikaanse land op zoek te gaan naar olie en gas. De deal heeft betrekking op twee blokken, C-10 en C-19. Volgens het olieconcern liggen er grote kansen in dit gebied. De financiële details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

“We kijken ernaar uit om samen met de regering en inwoners van Mauritanië samen te werken en onze expertise en technische kwaliteiten in te zetten om de energiesector in het land verder te ontwikkelen”, vertelt Andy Brown, directeur van de Upstream-divisie. Zodra alle contracten goedgekeurd zijn, zal Shell een nieuw kantoor opzetten in Nouakchott en beginnen met de voorbereidingen. Het concern heeft een belang van 90 procent in de velden, de nationale oliemaatschappij van het Afrikaanse land de overige 10 procent.

Opvoeren olie- en gasproductie

Shell gaat samen met Esso twee ontwikkelingsprojecten voor olie- en gasproductie in de Britse Noordzee nieuw leven inblazen. Dat meldt Vakblad Schuttevaer. Het gaat om het Fram-veld, zo’n tweehonderd kilometer ten oosten van het Schotse Aberdeen en om het Penguins-veld, ten noordoosten van de Shetland Eilanden. Beide maatschappijen willen hun olie- en gasproductie verder opvoeren.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.