Shell heeft goed jaar achter de rug; winst ExxonMobil lager dan verwacht

Shell heeft afgelopen jaar de winst verdubbeld. De teller kwam uit op 12,9 miljard euro. De omzet in 2017 steeg met dertig procent en noteerde 249 miljard euro. Dat blijkt uit de cijfers die het olie- en gasconcern bekend heeft gemaakt. De winst van de Amerikaanse concurrent ExxonMobil viel in het laatste kwartaal van 2017 lager uit dan verwacht.

De verdubbeling was vooral te danken aan de stijging van de olieprijs en de groeiende economie. Ook plukte Shell de vruchten van verschillende kostenbesparingen die afgelopen jaren zijn doorgevoerd. Wel kreeg het olie- en gasconcern een tegenvaller voor de kiezen. Het gaat om een bedrag van 1,62 miljard euro. Dit is het gevolg van Amerikaanse belastinghervormingen.

Winst ExxonMobil

De winst van ExxonMobil in het laatste kwartaal van 2017 viel lager uit dan verwacht. Het Amerikaanse concern produceerde minder olie en gas dan vooraf gedacht. De nettowinst kwam in het laatste kwartaal van 2017 uit op 6,97 miljard euro. Dat is 1,36 miljard euro meer dan in Q3. Ook ExxonMobil werd getroffen door de belastingmaatregelen in de VS; het bedrijf moest een eenmalige bijdrage van bijna 5,67 miljard euro neertellen.

Lees ook:

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell heeft goed jaar achter de rug; winst ExxonMobil lager dan verwacht | TankPro.nl

Shell heeft goed jaar achter de rug; winst ExxonMobil lager dan verwacht

Shell heeft afgelopen jaar de winst verdubbeld. De teller kwam uit op 12,9 miljard euro. De omzet in 2017 steeg met dertig procent en noteerde 249 miljard euro. Dat blijkt uit de cijfers die het olie- en gasconcern bekend heeft gemaakt. De winst van de Amerikaanse concurrent ExxonMobil viel in het laatste kwartaal van 2017 lager uit dan verwacht.

De verdubbeling was vooral te danken aan de stijging van de olieprijs en de groeiende economie. Ook plukte Shell de vruchten van verschillende kostenbesparingen die afgelopen jaren zijn doorgevoerd. Wel kreeg het olie- en gasconcern een tegenvaller voor de kiezen. Het gaat om een bedrag van 1,62 miljard euro. Dit is het gevolg van Amerikaanse belastinghervormingen.

Winst ExxonMobil

De winst van ExxonMobil in het laatste kwartaal van 2017 viel lager uit dan verwacht. Het Amerikaanse concern produceerde minder olie en gas dan vooraf gedacht. De nettowinst kwam in het laatste kwartaal van 2017 uit op 6,97 miljard euro. Dat is 1,36 miljard euro meer dan in Q3. Ook ExxonMobil werd getroffen door de belastingmaatregelen in de VS; het bedrijf moest een eenmalige bijdrage van bijna 5,67 miljard euro neertellen.

Lees ook:

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.