De gemeente Goes wil op Bedrijvenpark Deltaweg aan de snelweg A58 een tankstation neerzetten waar alléén schone brandstoffen verkrijgbaar zijn. Het aanbieden van onder meer groene waterstof en snellaadpalen zou op de beoogde tanklocatie zeer kansrijk zijn.
'snellere overgang'

Gemeente Goes wil tankstation met alléén schone brandstoffen

Naast snellaadpalen en waterstof moeten er ook schone brandstoffen als CNG en biodiesel verkrijgbaar zijn. Foto: ProMedia, 2024

De gemeente Goes wil op Bedrijvenpark Deltaweg aan de snelweg A58 een tankstation neerzetten waar alléén schone brandstoffen verkrijgbaar zijn. Het aanbieden van onder meer groene waterstof en snellaadpalen zou op de beoogde tanklocatie zeer kansrijk zijn.

De gemeente Goes heeft een kavel aan de Carbonweg aan de noordkant van Bedrijvenpark Deltaweg op het oog als vestigingslocatie. Uit onderzoek onder verschillende marktpartijen blijkt volgens de gemeente dat een schoon tankstation op het bedrijvenpark aan de A58 kansrijk is. Vooral als het mogelijk is om naast de zero emissie brandstoffen waterstof en duurzame elektriciteit ook brandstoffen aan te bieden met een lage CO2-uitstoot. Voorbeelden hiervan zijn biodiesel en bio-CNG groengas. Het college vraagt de gemeenteraad om in te stemmen met verder onderzoek en het beginnen van een aanbestedingsprocedure. In september moet dan al duidelijk zijn of er voorstellen van ondernemers zijn die passen bij de voorwaarden die de gemeente stelt. Na gunning, voorbereiding en een bouwperiode kan het schone tankstation in 2026 in Goes worden geopend.

Thema

Schone mobiliteit is één van de thema’s waarop Goes inzet om haar duurzame doelen te halen. Om het rijden op schone brandstoffen mogelijk te maken en zo de CO2-uitstoot van vervoersmiddelen drastisch te beperken, zijn er schone alternatieven nodig zoals groene waterstof en snellaadpalen met duurzaam opgewekte elektriciteit. Door de komst van een schoon tankstation te stimuleren, wil Goes bijdragen aan een snellere overgang van het rijden op fossiele brandstoffen naar emissieloos vervoer. De gemeente zegt het succes van het schone tankstation te willen stimuleren, onder meer door er in de toekomst brandstof af te nemen.

Op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden is tot dusverre één waterstoftankstation te vinden. Aan de Tonisseweg, tussen de plaatsen Oude-Tonge en Middelharnis, opende Greenpoint afgelopen maand januari een waterstofvulpunt. De Pooter Olie is bezig met de realisatie van een waterstoftankstation in Terneuzen.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gemeente Goes wil tankstation met alléén schone brandstoffen | TankPro.nl
De gemeente Goes wil op Bedrijvenpark Deltaweg aan de snelweg A58 een tankstation neerzetten waar alléén schone brandstoffen verkrijgbaar zijn. Het aanbieden van onder meer groene waterstof en snellaadpalen zou op de beoogde tanklocatie zeer kansrijk zijn.
'snellere overgang'

Gemeente Goes wil tankstation met alléén schone brandstoffen

Naast snellaadpalen en waterstof moeten er ook schone brandstoffen als CNG en biodiesel verkrijgbaar zijn. Foto: ProMedia, 2024

De gemeente Goes wil op Bedrijvenpark Deltaweg aan de snelweg A58 een tankstation neerzetten waar alléén schone brandstoffen verkrijgbaar zijn. Het aanbieden van onder meer groene waterstof en snellaadpalen zou op de beoogde tanklocatie zeer kansrijk zijn.

De gemeente Goes heeft een kavel aan de Carbonweg aan de noordkant van Bedrijvenpark Deltaweg op het oog als vestigingslocatie. Uit onderzoek onder verschillende marktpartijen blijkt volgens de gemeente dat een schoon tankstation op het bedrijvenpark aan de A58 kansrijk is. Vooral als het mogelijk is om naast de zero emissie brandstoffen waterstof en duurzame elektriciteit ook brandstoffen aan te bieden met een lage CO2-uitstoot. Voorbeelden hiervan zijn biodiesel en bio-CNG groengas. Het college vraagt de gemeenteraad om in te stemmen met verder onderzoek en het beginnen van een aanbestedingsprocedure. In september moet dan al duidelijk zijn of er voorstellen van ondernemers zijn die passen bij de voorwaarden die de gemeente stelt. Na gunning, voorbereiding en een bouwperiode kan het schone tankstation in 2026 in Goes worden geopend.

Thema

Schone mobiliteit is één van de thema’s waarop Goes inzet om haar duurzame doelen te halen. Om het rijden op schone brandstoffen mogelijk te maken en zo de CO2-uitstoot van vervoersmiddelen drastisch te beperken, zijn er schone alternatieven nodig zoals groene waterstof en snellaadpalen met duurzaam opgewekte elektriciteit. Door de komst van een schoon tankstation te stimuleren, wil Goes bijdragen aan een snellere overgang van het rijden op fossiele brandstoffen naar emissieloos vervoer. De gemeente zegt het succes van het schone tankstation te willen stimuleren, onder meer door er in de toekomst brandstof af te nemen.

Op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden is tot dusverre één waterstoftankstation te vinden. Aan de Tonisseweg, tussen de plaatsen Oude-Tonge en Middelharnis, opende Greenpoint afgelopen maand januari een waterstofvulpunt. De Pooter Olie is bezig met de realisatie van een waterstoftankstation in Terneuzen.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.