Om de milieudoelstellingen te kunnen behalen en vervoer ‘groener’ te maken, worden er in Nederland in hoog tempo (snel)laadpalen geplaatst. In de regio zuidwest Nederland timmert AgriSnellaad hard aan de weg. Na een jaar met flinke groei, sloot het Zeeuwse bedrijf 2023 af met een totaalaantal van 620 laadlocaties.
'ruim 1700 oplaadpunten'

Zeeuws AgriSnellaad sluit 2023 af met 855 laadpalen; wil groeien naar 1500

In de regio zuidwest Nederland breidt het Zeeuwse AgriSnellaad in hoog tempo het aantal oplaadpunten uit. Foto: AgriSnellaad, 2024

Om de milieudoelstellingen te kunnen behalen en vervoer ‘groener’ te maken, worden er in Nederland in hoog tempo (snel)laadpalen geplaatst. In de regio zuidwest Nederland timmert AgriSnellaad aan de weg. Na een jaar met flinke groei, sloot het Zeeuwse bedrijf 2023 af met een totaalaantal van 620 laadlocaties.

AgriSnellaad, onderdeel van de CZAV Mobility Group uit Wemeldinge, bouwt in hoog tempo aan een netwerk van laadpalen in de regio zuidwest Nederland waar elektrische voertuigen openbaar en zakelijk kunnen laden. Bedrijven en gemeenten stellen locaties en grond ter beschikking, AgriSnellaad zorgt vervolgens voor de financiering en exploitatie van de laadpalen en realiseert daarnaast het traject van de aanvraag, de plaatsing en service. Met (snel)laadpalen aanwezig in de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant sloot het bedrijf het jaar 2023 af met een totaalaantal van 620 laadlocaties. Dit betreft 855 laadpalen en, omdat elke lader twee oplaadpunten heeft, een totaalaantal van 1710 oplaadlpunten voor elektrische voertuigen.

Het bedrijf maakt in Zeeland en de regio eromheen een snelle groei door. In 2021 telde het 250 laadpalen verspreid over 130 locaties en aan het einde van 2022 250 locaties, wat goed was voor meer dan 400 snellaadpalen in totaal.

Uitbreiding

AgriSnellaad breidt het netwerk uit door de realisatie van nieuwe oplaadplekken bij woningen, bedrijven, in wijken en onderweg. Naast laadfaciliteiten heeft het bedrijf in zuidwest-Nederland ook een netwerk van bijna 25 onbemande tankstations. Een groot aantal hiervan is uitgerust met een Ecotap oplaadpunt met 100% groene stroom van Zeeuwind. CZAV streeft in de zuidwesthoek van Nederland naar een netwerk van 1500 laadpalen in het jaar 2030.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zeeuws AgriSnellaad sluit 2023 af met 855 laadpalen; wil groeien naar 1500 | TankPro.nl
Om de milieudoelstellingen te kunnen behalen en vervoer ‘groener’ te maken, worden er in Nederland in hoog tempo (snel)laadpalen geplaatst. In de regio zuidwest Nederland timmert AgriSnellaad hard aan de weg. Na een jaar met flinke groei, sloot het Zeeuwse bedrijf 2023 af met een totaalaantal van 620 laadlocaties.
'ruim 1700 oplaadpunten'

Zeeuws AgriSnellaad sluit 2023 af met 855 laadpalen; wil groeien naar 1500

In de regio zuidwest Nederland breidt het Zeeuwse AgriSnellaad in hoog tempo het aantal oplaadpunten uit. Foto: AgriSnellaad, 2024

Om de milieudoelstellingen te kunnen behalen en vervoer ‘groener’ te maken, worden er in Nederland in hoog tempo (snel)laadpalen geplaatst. In de regio zuidwest Nederland timmert AgriSnellaad aan de weg. Na een jaar met flinke groei, sloot het Zeeuwse bedrijf 2023 af met een totaalaantal van 620 laadlocaties.

AgriSnellaad, onderdeel van de CZAV Mobility Group uit Wemeldinge, bouwt in hoog tempo aan een netwerk van laadpalen in de regio zuidwest Nederland waar elektrische voertuigen openbaar en zakelijk kunnen laden. Bedrijven en gemeenten stellen locaties en grond ter beschikking, AgriSnellaad zorgt vervolgens voor de financiering en exploitatie van de laadpalen en realiseert daarnaast het traject van de aanvraag, de plaatsing en service. Met (snel)laadpalen aanwezig in de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant sloot het bedrijf het jaar 2023 af met een totaalaantal van 620 laadlocaties. Dit betreft 855 laadpalen en, omdat elke lader twee oplaadpunten heeft, een totaalaantal van 1710 oplaadlpunten voor elektrische voertuigen.

Het bedrijf maakt in Zeeland en de regio eromheen een snelle groei door. In 2021 telde het 250 laadpalen verspreid over 130 locaties en aan het einde van 2022 250 locaties, wat goed was voor meer dan 400 snellaadpalen in totaal.

Uitbreiding

AgriSnellaad breidt het netwerk uit door de realisatie van nieuwe oplaadplekken bij woningen, bedrijven, in wijken en onderweg. Naast laadfaciliteiten heeft het bedrijf in zuidwest-Nederland ook een netwerk van bijna 25 onbemande tankstations. Een groot aantal hiervan is uitgerust met een Ecotap oplaadpunt met 100% groene stroom van Zeeuwind. CZAV streeft in de zuidwesthoek van Nederland naar een netwerk van 1500 laadpalen in het jaar 2030.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.