Bij de Texaco aan de Beneluxweg in Terneuzen, een tankstation in het netwerk van De Pooter Olie, komt het eerste waterstoftankstation van Zeeuws-Vlaanderen. Het project wordt gerealiseerd door H4A, De Hoop Terneuzen, Multraship Towage & Salvage, Syndus Group en De Pooter Olie.
'discussie doorbreken'

Eerste waterstoftankstation van Zeeuws-Vlaanderen komt in Terneuzen

De initiatiefnemers voor het eerste groene waterstoftankstation van Zeeuws-Vlaanderen ontvingen voor de realisatie een cheque van Brussel en de gemeente Terneuzen. Foto: ProMedia, 2024

Bij de Texaco aan de Beneluxweg in Terneuzen, een tankstation in het netwerk van De Pooter Olie, komt het eerste ‘groene’ waterstoftankstation van Zeeuws-Vlaanderen. Het project wordt gerealiseerd door H4A, De Hoop Terneuzen, Multraship Towage & Salvage, Syndus Group en De Pooter Olie.

In de laatste week van december hebben de initiatiefnemers de officiële aftrap genomen voor de realisatie van het eerste waterstoftankstation in Zeeuws-Vlaanderen. Deze komt op het terrein aan de westkant van Terneuzen waar nu een onbemand tankstation in de kleuren van Texaco staat. Hiermee willen de vijf familiebedrijven de regio op de kaart zetten als een voorloper in duurzame ontwikkelingen. Door het aanbieden van waterstof als alternatieve brandstof, wordt een nieuwe weg ingeslagen voor schone energie, aldus De Pooter Olie. De plaats Terneuzen zet hiermee niet alleen een belangrijke stap in de richting van een duurzame en innovatieve regio, het laat ook creativiteit en de kracht van regionale samenwerking zien. Op de locatie in Terneuzen moeten dadelijk niet alleen personenauto’s en trucks groene waterstof kunnen tanken, maar ook schepen. Het zou hiermee het eerste station in Nederland zijn die voor beide geschikt is.

Cheque

Brussel en de Provincie Zeeland geven het gebruik van waterstof een boost met een cheque van 647.436 euro voor het project. Deze werd tijdens de aftrap overhandigd door gedeputeerde Jo-Annes de Bat: “De vijf familiebedrijven doorbreken de kip-of-het-ei-discussie rond waterstof en elektrisch rijden. Met de bouw van het waterstofstation komt er aanbod in de regio en zullen we zien dat mensen, mede daardoor, juist de stap zetten naar waterstof. En dat is heel belangrijk.”

De initiatiefnemers streven ernaar om aan het einde van van dit jaar of halverwege 2025 te kunnen beginnen met de bouw van de waterstofpomp aan de Beneluxweg in Terneuzen.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste waterstoftankstation van Zeeuws-Vlaanderen komt in Terneuzen | TankPro.nl
Bij de Texaco aan de Beneluxweg in Terneuzen, een tankstation in het netwerk van De Pooter Olie, komt het eerste waterstoftankstation van Zeeuws-Vlaanderen. Het project wordt gerealiseerd door H4A, De Hoop Terneuzen, Multraship Towage & Salvage, Syndus Group en De Pooter Olie.
'discussie doorbreken'

Eerste waterstoftankstation van Zeeuws-Vlaanderen komt in Terneuzen

De initiatiefnemers voor het eerste groene waterstoftankstation van Zeeuws-Vlaanderen ontvingen voor de realisatie een cheque van Brussel en de gemeente Terneuzen. Foto: ProMedia, 2024

Bij de Texaco aan de Beneluxweg in Terneuzen, een tankstation in het netwerk van De Pooter Olie, komt het eerste ‘groene’ waterstoftankstation van Zeeuws-Vlaanderen. Het project wordt gerealiseerd door H4A, De Hoop Terneuzen, Multraship Towage & Salvage, Syndus Group en De Pooter Olie.

In de laatste week van december hebben de initiatiefnemers de officiële aftrap genomen voor de realisatie van het eerste waterstoftankstation in Zeeuws-Vlaanderen. Deze komt op het terrein aan de westkant van Terneuzen waar nu een onbemand tankstation in de kleuren van Texaco staat. Hiermee willen de vijf familiebedrijven de regio op de kaart zetten als een voorloper in duurzame ontwikkelingen. Door het aanbieden van waterstof als alternatieve brandstof, wordt een nieuwe weg ingeslagen voor schone energie, aldus De Pooter Olie. De plaats Terneuzen zet hiermee niet alleen een belangrijke stap in de richting van een duurzame en innovatieve regio, het laat ook creativiteit en de kracht van regionale samenwerking zien. Op de locatie in Terneuzen moeten dadelijk niet alleen personenauto’s en trucks groene waterstof kunnen tanken, maar ook schepen. Het zou hiermee het eerste station in Nederland zijn die voor beide geschikt is.

Cheque

Brussel en de Provincie Zeeland geven het gebruik van waterstof een boost met een cheque van 647.436 euro voor het project. Deze werd tijdens de aftrap overhandigd door gedeputeerde Jo-Annes de Bat: “De vijf familiebedrijven doorbreken de kip-of-het-ei-discussie rond waterstof en elektrisch rijden. Met de bouw van het waterstofstation komt er aanbod in de regio en zullen we zien dat mensen, mede daardoor, juist de stap zetten naar waterstof. En dat is heel belangrijk.”

De initiatiefnemers streven ernaar om aan het einde van van dit jaar of halverwege 2025 te kunnen beginnen met de bouw van de waterstofpomp aan de Beneluxweg in Terneuzen.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.