Tankstation ‘Honswijck’ aan de A1 tussen Amsterdam en Hilversum toont sinds deze week de nieuwe uitstraling van ESSO. Hiermee is de naam Texaco van de pompen en luifel verdwenen. De omkleuring is opmerkelijk omdat Honswijck maar twee jaar Texaco was, de formulenaam waarvoor werd gekozen na de huurrechtenveiling van september 2021.
'feestelijke opening'

EG Group flagshipstore Honswijck na twee jaar Texaco nu in kleuren ESSO

Na twee jaar een Texaco te zijn geweest, toont tanklocatie Honswijck aan de A1 bij Muiden zich sinds deze week in de nieuwe uitstraling van ESSO. Foto: ProMedia, 2023

Tankstation ‘Honswijck’ aan de A1 tussen Amsterdam en Hilversum toont sinds deze week de nieuwe uitstraling van ESSO. Hiermee is de naam Texaco van de pompen en luifel verdwenen. De omkleuring is opmerkelijk omdat Honswijck maar twee jaar Texaco was, de formulenaam waar door EG Group voor werd gekozen na de huurrechtenveiling van september 2021.

Honswijck bij Muiden is een van de grootste en meest drukbezochte tankstations van Nederland en geldt als het paradepaardje van EG Group. Nadat de tanklocatie aan de snelweg A1 bij Muiden jarenlang de groen-witte kleuren van bp liet zien en bezoekers trok met een Wild Bean Café, kwam Honswijck na de door het Rijksvastgoedbedrijf gehouden huurrechtenveiling van september 2021 in handen van EG Group. Het Britse bedrijf deed op de betreffende veiling een recordbod van 27,5 miljoen euro om de tanklocatie de komende vijftien jaar te mogen runnen. In handen van EG Group verdwenen de kleuren van bp om plaats te maken voor het rood-zwart van Texaco en werd een luxe tankshop gerealiseerd met een range aan eet- en drinkconcepten. Nu, twee jaar na de omkleuring, is Honswijck opnieuw van formule veranderd en toont het sinds deze week de uitstraling van ESSO (foto).

Shop onveranderd

De bijbehorende shop van ESSO Honswijck is met de formulewisseling niet veranderd en biedt bezoekers, uniek voor Nederland, een Go Fresh bakery 2.0, Spar Express, Dunkin’ Donuts als shop-in-shop met zitgelegenheid en een uitgiftepunt van Lavazza-koffie. In januari 2023 opende in de shop een Go Fresh Gyros Bar, de eerste van Nederland en door EG Group in eigen huis ontwikkeld.

Aan de pomp geldt Honswijck eveneens als een van de meest vooruitstrevende tanklocaties. Zo wordt er sinds mei 2022 op alle 24 pompen op het voorterrein Neste MY Renewable Diesel aangeboden.

Feestelijke opening

ESSO Honswijck zal op dinsdag 31 oktober feestelijk officieel worden geopend. In en rond het tankstation zullen er tussen 08.00 en 18.00 uur talloze festiviteiten en promoties plaatsvinden. Zo komt ESSO met een speciale openingsactie en zullen er leuke giveaways zijn in het kader van het ESSO Extras spaarprogramma. Regelrechte blikvanger is de aanwezigheid van een heuse Red Bull Formule 1 racewagen, net als een speciale Red Bull Hummer die op de openingsdag voor de muziek zal zorgen. Bezoekers met trek kunnen deze dag in de Go Fresh bakery terecht om het nieuwe menu te proeven.

Sterke positie

EG Group heeft (nog) geen toelichting gegeven op het waarom van de omkleuring van Texaco Honswijck naar ESSO. Na de huurrechtenveiling van september 2021 is er achter de schermen veel tijd gestoken of het een ESSO of Texaco moest worden, waarna voor de laatste werd gekozen. Vanaf deze week in de kleuren van ESSO, profiteert Honswijck van een formulenaam die in Nederland en internationaal een zeer sterke positie inneemt. Ook heeft ESSO een groot netwerk van internationaal te gebruiken tankpassen. In Nederland zijn er verspreid over het land in totaal 475 ESSO en ESSO Express tanklocaties. Texaco heeft er met 99 tankstations een stuk minder.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

EG Group flagshipstore Honswijck na twee jaar Texaco nu in kleuren ESSO | TankPro.nl
Tankstation ‘Honswijck’ aan de A1 tussen Amsterdam en Hilversum toont sinds deze week de nieuwe uitstraling van ESSO. Hiermee is de naam Texaco van de pompen en luifel verdwenen. De omkleuring is opmerkelijk omdat Honswijck maar twee jaar Texaco was, de formulenaam waarvoor werd gekozen na de huurrechtenveiling van september 2021.
'feestelijke opening'

EG Group flagshipstore Honswijck na twee jaar Texaco nu in kleuren ESSO

Na twee jaar een Texaco te zijn geweest, toont tanklocatie Honswijck aan de A1 bij Muiden zich sinds deze week in de nieuwe uitstraling van ESSO. Foto: ProMedia, 2023

Tankstation ‘Honswijck’ aan de A1 tussen Amsterdam en Hilversum toont sinds deze week de nieuwe uitstraling van ESSO. Hiermee is de naam Texaco van de pompen en luifel verdwenen. De omkleuring is opmerkelijk omdat Honswijck maar twee jaar Texaco was, de formulenaam waar door EG Group voor werd gekozen na de huurrechtenveiling van september 2021.

Honswijck bij Muiden is een van de grootste en meest drukbezochte tankstations van Nederland en geldt als het paradepaardje van EG Group. Nadat de tanklocatie aan de snelweg A1 bij Muiden jarenlang de groen-witte kleuren van bp liet zien en bezoekers trok met een Wild Bean Café, kwam Honswijck na de door het Rijksvastgoedbedrijf gehouden huurrechtenveiling van september 2021 in handen van EG Group. Het Britse bedrijf deed op de betreffende veiling een recordbod van 27,5 miljoen euro om de tanklocatie de komende vijftien jaar te mogen runnen. In handen van EG Group verdwenen de kleuren van bp om plaats te maken voor het rood-zwart van Texaco en werd een luxe tankshop gerealiseerd met een range aan eet- en drinkconcepten. Nu, twee jaar na de omkleuring, is Honswijck opnieuw van formule veranderd en toont het sinds deze week de uitstraling van ESSO (foto).

Shop onveranderd

De bijbehorende shop van ESSO Honswijck is met de formulewisseling niet veranderd en biedt bezoekers, uniek voor Nederland, een Go Fresh bakery 2.0, Spar Express, Dunkin’ Donuts als shop-in-shop met zitgelegenheid en een uitgiftepunt van Lavazza-koffie. In januari 2023 opende in de shop een Go Fresh Gyros Bar, de eerste van Nederland en door EG Group in eigen huis ontwikkeld.

Aan de pomp geldt Honswijck eveneens als een van de meest vooruitstrevende tanklocaties. Zo wordt er sinds mei 2022 op alle 24 pompen op het voorterrein Neste MY Renewable Diesel aangeboden.

Feestelijke opening

ESSO Honswijck zal op dinsdag 31 oktober feestelijk officieel worden geopend. In en rond het tankstation zullen er tussen 08.00 en 18.00 uur talloze festiviteiten en promoties plaatsvinden. Zo komt ESSO met een speciale openingsactie en zullen er leuke giveaways zijn in het kader van het ESSO Extras spaarprogramma. Regelrechte blikvanger is de aanwezigheid van een heuse Red Bull Formule 1 racewagen, net als een speciale Red Bull Hummer die op de openingsdag voor de muziek zal zorgen. Bezoekers met trek kunnen deze dag in de Go Fresh bakery terecht om het nieuwe menu te proeven.

Sterke positie

EG Group heeft (nog) geen toelichting gegeven op het waarom van de omkleuring van Texaco Honswijck naar ESSO. Na de huurrechtenveiling van september 2021 is er achter de schermen veel tijd gestoken of het een ESSO of Texaco moest worden, waarna voor de laatste werd gekozen. Vanaf deze week in de kleuren van ESSO, profiteert Honswijck van een formulenaam die in Nederland en internationaal een zeer sterke positie inneemt. Ook heeft ESSO een groot netwerk van internationaal te gebruiken tankpassen. In Nederland zijn er verspreid over het land in totaal 475 ESSO en ESSO Express tanklocaties. Texaco heeft er met 99 tankstations een stuk minder.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.