Robert Joore, ruim dertig jaar actief in diverse functies bij TotalEnergies, is officieel aan de slag gegaan als de nieuwe voorzitter van VEMOBIN, de Vereniging Energie voor Mobiliteit en Industrie. Hij volgt hiermee Stefaan van Severen op. Joore ziet het als zijn belangrijkste taak om de vereniging zo goed mogelijk invulling te laten geven aan de energietransitie.
'we zijn koersvast'

Nieuwe voorzitter VEMOBIN Robert Joore: ‘Diversiteit grote kracht’

Robert Joore: 'VEMOBIN vertegenwoordigt écht de gehele sector.' Foto: TotalEnergies, 2023

Robert Joore, ruim dertig jaar actief in diverse functies bij TotalEnergies, is sinds juni de nieuwe voorzitter van VEMOBIN, de Vereniging Energie voor Mobiliteit en Industrie. Hij volgde hiermee Stefaan van Severen op. Joore ziet het als zijn belangrijkste taak om de vereniging zo goed mogelijk invulling te laten geven aan de energietransitie.

In ruim 30 jaar bekleedde Joore (58) verschillende functies bij TotalEnergies in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Sinds twee jaar is hij managing director van TotalEnergies Marketing Nederland en vervult hij eveneens de rol van country chair. In juni van dit jaar trad Joore aan als de nieuwe voorzitter van VEMOBIN, de voormalige VNPI. Joore ziet de diversiteit van de leden van VEMOBIN als één van de grootste krachten van de organisatie, zo zegt hij op de site van de vereniging uit Den Haag. “VEMOBIN is een vereniging met leden bestaande uit grote bedrijven, maar ook nog echte familiebedrijven. Grote en kleine ondernemingen werken binnen de brancheorganisatie goed samen en daarmee vergroten we onze collectieve stem. Grote bedrijven hebben vaak meer mensen en middelen en kunnen met hun schaalgrootte voor impact zorgen, maar kleine bedrijven hebben betere kennis van de lokale markt en zijn wendbaarder. Dankzij die verschillende invalshoeken komen we binnen de vereniging tot een veel betere belangenbehartiging, omdat we elkaar versterken. Daarmee vertegenwoordigt VEMOBIN écht de gehele sector.”

Goede discussie

Dit is precies waar hij zijn rol als voorzitter ziet. “Ik wil als voorzitter de ruimte bieden voor een brede discussie binnen VEMOBIN, zodat we als vereniging zo goed mogelijk invulling geven aan de energietransitie. Mijn voorganger Stefaan van Severen heeft samen met de overige bestuursleden de weg voorbereid voor een duurzaamheidsvisie waar niet alleen onze bestaande, maar ook nieuwe leden zich in herkennen, zoals Alco Goup, dat uitsluitend duurzame biobrandstoffen produceert. We zijn koersvast en we verwelkomen dan ook graag nog meer toonaangevende en duurzame bedrijven die actief zijn in energie voor mobiliteit en industrie. Denk aan waterstof-, elektriciteit- en e-fuels pioniers.”

Gesprekspartner

VEMOBIN streeft ernaar om mede vorm te geven aan de mobiliteit en industrie van morgen. Joore: “Met de overstap van VNPI naar VEMOBIN hebben we nu een breder samenwerkingsverband waardoor we een nog betere gesprekspartner zijn voor beleidsmakers. Daarnaast kunnen we nu meer doen aan voorlichting. Het is belangrijk dat we consumenten informeren over de mate van ingewikkeldheid van deze transitie. Het is voor de professionals in de sector al behoorlijk complex, laat staan voor de gemiddelde burger.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe voorzitter VEMOBIN Robert Joore: ‘Diversiteit grote kracht’ | TankPro.nl
Robert Joore, ruim dertig jaar actief in diverse functies bij TotalEnergies, is officieel aan de slag gegaan als de nieuwe voorzitter van VEMOBIN, de Vereniging Energie voor Mobiliteit en Industrie. Hij volgt hiermee Stefaan van Severen op. Joore ziet het als zijn belangrijkste taak om de vereniging zo goed mogelijk invulling te laten geven aan de energietransitie.
'we zijn koersvast'

Nieuwe voorzitter VEMOBIN Robert Joore: ‘Diversiteit grote kracht’

Robert Joore: 'VEMOBIN vertegenwoordigt écht de gehele sector.' Foto: TotalEnergies, 2023

Robert Joore, ruim dertig jaar actief in diverse functies bij TotalEnergies, is sinds juni de nieuwe voorzitter van VEMOBIN, de Vereniging Energie voor Mobiliteit en Industrie. Hij volgde hiermee Stefaan van Severen op. Joore ziet het als zijn belangrijkste taak om de vereniging zo goed mogelijk invulling te laten geven aan de energietransitie.

In ruim 30 jaar bekleedde Joore (58) verschillende functies bij TotalEnergies in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Sinds twee jaar is hij managing director van TotalEnergies Marketing Nederland en vervult hij eveneens de rol van country chair. In juni van dit jaar trad Joore aan als de nieuwe voorzitter van VEMOBIN, de voormalige VNPI. Joore ziet de diversiteit van de leden van VEMOBIN als één van de grootste krachten van de organisatie, zo zegt hij op de site van de vereniging uit Den Haag. “VEMOBIN is een vereniging met leden bestaande uit grote bedrijven, maar ook nog echte familiebedrijven. Grote en kleine ondernemingen werken binnen de brancheorganisatie goed samen en daarmee vergroten we onze collectieve stem. Grote bedrijven hebben vaak meer mensen en middelen en kunnen met hun schaalgrootte voor impact zorgen, maar kleine bedrijven hebben betere kennis van de lokale markt en zijn wendbaarder. Dankzij die verschillende invalshoeken komen we binnen de vereniging tot een veel betere belangenbehartiging, omdat we elkaar versterken. Daarmee vertegenwoordigt VEMOBIN écht de gehele sector.”

Goede discussie

Dit is precies waar hij zijn rol als voorzitter ziet. “Ik wil als voorzitter de ruimte bieden voor een brede discussie binnen VEMOBIN, zodat we als vereniging zo goed mogelijk invulling geven aan de energietransitie. Mijn voorganger Stefaan van Severen heeft samen met de overige bestuursleden de weg voorbereid voor een duurzaamheidsvisie waar niet alleen onze bestaande, maar ook nieuwe leden zich in herkennen, zoals Alco Goup, dat uitsluitend duurzame biobrandstoffen produceert. We zijn koersvast en we verwelkomen dan ook graag nog meer toonaangevende en duurzame bedrijven die actief zijn in energie voor mobiliteit en industrie. Denk aan waterstof-, elektriciteit- en e-fuels pioniers.”

Gesprekspartner

VEMOBIN streeft ernaar om mede vorm te geven aan de mobiliteit en industrie van morgen. Joore: “Met de overstap van VNPI naar VEMOBIN hebben we nu een breder samenwerkingsverband waardoor we een nog betere gesprekspartner zijn voor beleidsmakers. Daarnaast kunnen we nu meer doen aan voorlichting. Het is belangrijk dat we consumenten informeren over de mate van ingewikkeldheid van deze transitie. Het is voor de professionals in de sector al behoorlijk complex, laat staan voor de gemiddelde burger.”

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.