Gulf Oil International betreedt de laadpalenmarkt

Gulf Oil International heeft zijn eerste stappen gezet in de markt voor laadpalen. Het bedrijf, dat onderdeel is van de Hinduja Group, investeert in Indra Renewable Technologies. Het oliebedrijf doet die investering gezamenlijk met het zogenaamde Clean Growth Fund, een fonds dat investeert in initiatieven voor schone energie. 

Het Engelse Indra houdt zich bezig met elektrische voertuigen, laadpaaltechnologie en elektrische laadpunten voor zowel commerciële doeleinden als thuisgebruik. Gulf wordt naar eigen zeggen vooral gezien als een klassiek oliebedrijf, maar wil zich met de investering actiever mengen in de markt voor elektrische mobiliteit. Het bedrijf zegt daarmee te beseffen dat het landschap van fossiele brandstoffen verandert en dat er meer noodzaak is voor het aanbieden van schonere vormen van energie. 

Merkaanwezigheid

Zowel Gulf als het Clean Growth Fund worden aandeelhouders van Indra. Dat worden zij samen met de OVO Group, het bedrijf dat het startkapitaal leverde. ‘’Bij Gulf geloven we dat snel en betrouwbaar laden noodzakelijk is om klanten over te laten stappen op elektrische voertuigen’’, aldus CEO Mike Jones. ‘’Dit is een belangrijke markt waar we onze sterke merkaanwezigheid en ons distributienetwerk zullen gebruiken om zo een nieuwe inkomensstroom te genereren.’’

De investeringen in Indra zijn voor Gulf een belangrijke eerste stap om de markt van e-mobiliteit te betreden. Het bedrijf zegt de investeringen en de partnerschappen in deze sector in de nabije toekomst uit te breiden. 

Gulf Nederland

Ook voor Gulf Nederland worden alternatieve brandstoffen steeds belangrijker. De Nederlandse tak is ondergebracht bij de Dalergy Group. Ook Dalhuisen Olie valt daaronder. De partij levert naast brandstoffen ook smeermiddelen en aanverwante diensten voor verschillende branches, waaronder tankstations, transport en de industrie. De Nederlandse tak is ‘actief op zoek naar duurzame producten die effectief bijdragen aan een beter milieu’.

Een van de belangrijkste speerpunten van Gulf Nederland is de zogenaamde Gulf CleanFuel HVO, een HVO-diesel. De herbruikbare diesel, gemaakt van bioproducten zoals frituurvet en dierlijke vetten, wordt verkocht op meerdere locaties. Ook de Gulf Groene Waterstof en de Gulf Diesel Green, een diesel op basis van natuurlijke enzymen die de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen reduceert, zijn voor het bedrijf belangrijk.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gulf Oil International betreedt de laadpalenmarkt | TankPro.nl

Gulf Oil International betreedt de laadpalenmarkt

Gulf Oil International heeft zijn eerste stappen gezet in de markt voor laadpalen. Het bedrijf, dat onderdeel is van de Hinduja Group, investeert in Indra Renewable Technologies. Het oliebedrijf doet die investering gezamenlijk met het zogenaamde Clean Growth Fund, een fonds dat investeert in initiatieven voor schone energie. 

Het Engelse Indra houdt zich bezig met elektrische voertuigen, laadpaaltechnologie en elektrische laadpunten voor zowel commerciële doeleinden als thuisgebruik. Gulf wordt naar eigen zeggen vooral gezien als een klassiek oliebedrijf, maar wil zich met de investering actiever mengen in de markt voor elektrische mobiliteit. Het bedrijf zegt daarmee te beseffen dat het landschap van fossiele brandstoffen verandert en dat er meer noodzaak is voor het aanbieden van schonere vormen van energie. 

Merkaanwezigheid

Zowel Gulf als het Clean Growth Fund worden aandeelhouders van Indra. Dat worden zij samen met de OVO Group, het bedrijf dat het startkapitaal leverde. ‘’Bij Gulf geloven we dat snel en betrouwbaar laden noodzakelijk is om klanten over te laten stappen op elektrische voertuigen’’, aldus CEO Mike Jones. ‘’Dit is een belangrijke markt waar we onze sterke merkaanwezigheid en ons distributienetwerk zullen gebruiken om zo een nieuwe inkomensstroom te genereren.’’

De investeringen in Indra zijn voor Gulf een belangrijke eerste stap om de markt van e-mobiliteit te betreden. Het bedrijf zegt de investeringen en de partnerschappen in deze sector in de nabije toekomst uit te breiden. 

Gulf Nederland

Ook voor Gulf Nederland worden alternatieve brandstoffen steeds belangrijker. De Nederlandse tak is ondergebracht bij de Dalergy Group. Ook Dalhuisen Olie valt daaronder. De partij levert naast brandstoffen ook smeermiddelen en aanverwante diensten voor verschillende branches, waaronder tankstations, transport en de industrie. De Nederlandse tak is ‘actief op zoek naar duurzame producten die effectief bijdragen aan een beter milieu’.

Een van de belangrijkste speerpunten van Gulf Nederland is de zogenaamde Gulf CleanFuel HVO, een HVO-diesel. De herbruikbare diesel, gemaakt van bioproducten zoals frituurvet en dierlijke vetten, wordt verkocht op meerdere locaties. Ook de Gulf Groene Waterstof en de Gulf Diesel Green, een diesel op basis van natuurlijke enzymen die de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen reduceert, zijn voor het bedrijf belangrijk.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.