‘Wij hebben voor elk tankstation een passende oplossing’

Bij het verhuren van je tankstation kun je kiezen voor de partij die de grootste zak geld neerlegt. Maar is dat wel verstandig? Volgens algemeen directeur Peter Dalhuisen van Dalhuisen Groep moeten ondernemers ook andere aspecten meenemen in hun afweging. “Het is vooral van belang dat een locatie zijn waarde behoudt, ook op de lange termijn.”

Het jaar 2019 zit er bijna op. Dalhuisen kijkt met een positief gevoel terug op afgelopen twaalf maanden. “Absoluut. We hebben vier heel mooie locaties toegevoegd aan ons netwerk van Snel Tank. Bovendien konden we op de Tankstation Vakbeurs de nieuwe uitstraling van Gulf presenteren. Daarnaast hebben we een goed jaar achter de rug op het gebied van het leveren van brandstoffen en smeermiddelen aan klanten met eigen thuistankinstallaties en aan onder meer tankstationhouders die het BP- of Gulf-merk op hun tankstation voeren. Kortom, we beginnen vol vertrouwen aan 2020.”

Aan het begin van het jaar stond de teller van Snel Tank-stations, de onbemande formule van Dalhuisen, op vier. Afgelopen jaar kwamen er nog eens vier bij. “Het gaat om een locatie in het Drentse Wijster, die vooral interessant is voor vrachtwagens. De overige drie – in Apeldoorn, Eerbeek en Heeten – zijn stations die met name gebruikt worden door particuliere klanten. De tankstations in Apeldoorn en Eerbeek huren we van de autobedrijven die ernaast liggen, de locatie in Heeten van de ondernemers die bij het station een elektrospeciaalzaak hebben.”

Langdurige samenwerkingen

Het zijn stuk voor stuk zeer interessante stations, die mooie volumes draaien. “We kennen drie van deze bedrijven al jaren en we doen al lang zaken met elkaar. Dat levert heel veel voordelen op. De lijnen zijn kort, het vertrouwen in elkaar is ruimschoots aanwezig en we weten elkaar altijd te vinden. Persoonlijk contact en duidelijke en eerlijke afspraken. We kiezen voor samenwerkingen voor de lange termijn.”

Ondernemers die hun tankstation willen verhuren, moeten niet alleen kijken naar de huur die ze kunnen krijgen, vindt Dalhuisen. “Natuurlijk speelt dat een rol – ook wij kunnen uiteraard goede huurprijzen bieden – maar er zijn meer belangrijke aspecten die je in de gaten moet houden. Welke plannen heeft de huurder met je locatie? Kunnen je vaste klanten nog steeds vertrouwen op de service en dienstverlening die ze gewend zijn? En is er voldoende oog voor de netheid en kwaliteit van het tankstation?”

(Het artikel gaat verder onder de foto)

Dit zijn zaken die nog wel eens onderbelicht blijven, benadrukt Dalhuisen. “Onroerend goed vertegenwoordigt een bepaalde waarde. Die waarde is ook gekoppeld aan de hoeveelheid liters die je verkoopt. Maar als dat aantal terugloopt van 2 naar 1 miljoen, dan wordt je locatie een stuk minder waard.” De vergelijking met het verhuren van een woning of bedrijfsruimte ligt voor de hand. “Je wilt natuurlijk wel dat er goed voor je station wordt gezorgd.”

Nieuwe uitstraling Gulf

Een ander punt waar we nog even bij stilstaan, was de presentatie van de compleet vernieuwde Gulf-uitstraling op de Tankstation Vakbeurs in Houten. Sinds de overname van een aantal verkoopactiviteiten van Gulf door Finco/Dalhuisen Groep in 2016, levert Gulf Nederland ook brandstoffen en smeermiddelen aan zelfstandige tankstationhouders. Daarnaast biedt het bedrijf ondersteuning aan ondernemers die hun tankstation willen omkleuren naar het merk Gulf. “We hebben verschillende kleuren in petto. Daardoor kunnen we per locatie zo optimaal mogelijk inspelen op de wensen van de ondernemer en de klant. Daarmee zijn we heel flexibel. Wij hebben voor elk tankstation een passende oplossing.”

In 2020 wil Dalhuisen graag verder doorgroeien in Nederland, maar niet ten koste van alles. “Wij zijn geen partij die de locaties aan elkaar rijgt en in een keer tientallen stations overneemt. Als een station goede mogelijkheden biedt en er een klik is met de ondernemer of verhuurder, dan zijn we natuurlijk geïnteresseerd.” In het verleden lag de focus daarbij vooral op het oosten en het midden van het land, voortaan kijken Dalhuisen en zijn collega’s naar heel Nederland. “We rijden tegenwoordig door heel het land, dus we kunnen heel Nederland bedienen.” Getallen roepen, daar waagt Dalhuisen zich niet aan. “Nee, dat past niet bij ons. Maar als een mooie kans zich aandient, dan grijpen wij die uiteraard met beide handen aan.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Wij hebben voor elk tankstation een passende oplossing’ | TankPro.nl

‘Wij hebben voor elk tankstation een passende oplossing’

Bij het verhuren van je tankstation kun je kiezen voor de partij die de grootste zak geld neerlegt. Maar is dat wel verstandig? Volgens algemeen directeur Peter Dalhuisen van Dalhuisen Groep moeten ondernemers ook andere aspecten meenemen in hun afweging. “Het is vooral van belang dat een locatie zijn waarde behoudt, ook op de lange termijn.”

Het jaar 2019 zit er bijna op. Dalhuisen kijkt met een positief gevoel terug op afgelopen twaalf maanden. “Absoluut. We hebben vier heel mooie locaties toegevoegd aan ons netwerk van Snel Tank. Bovendien konden we op de Tankstation Vakbeurs de nieuwe uitstraling van Gulf presenteren. Daarnaast hebben we een goed jaar achter de rug op het gebied van het leveren van brandstoffen en smeermiddelen aan klanten met eigen thuistankinstallaties en aan onder meer tankstationhouders die het BP- of Gulf-merk op hun tankstation voeren. Kortom, we beginnen vol vertrouwen aan 2020.”

Aan het begin van het jaar stond de teller van Snel Tank-stations, de onbemande formule van Dalhuisen, op vier. Afgelopen jaar kwamen er nog eens vier bij. “Het gaat om een locatie in het Drentse Wijster, die vooral interessant is voor vrachtwagens. De overige drie – in Apeldoorn, Eerbeek en Heeten – zijn stations die met name gebruikt worden door particuliere klanten. De tankstations in Apeldoorn en Eerbeek huren we van de autobedrijven die ernaast liggen, de locatie in Heeten van de ondernemers die bij het station een elektrospeciaalzaak hebben.”

Langdurige samenwerkingen

Het zijn stuk voor stuk zeer interessante stations, die mooie volumes draaien. “We kennen drie van deze bedrijven al jaren en we doen al lang zaken met elkaar. Dat levert heel veel voordelen op. De lijnen zijn kort, het vertrouwen in elkaar is ruimschoots aanwezig en we weten elkaar altijd te vinden. Persoonlijk contact en duidelijke en eerlijke afspraken. We kiezen voor samenwerkingen voor de lange termijn.”

Ondernemers die hun tankstation willen verhuren, moeten niet alleen kijken naar de huur die ze kunnen krijgen, vindt Dalhuisen. “Natuurlijk speelt dat een rol – ook wij kunnen uiteraard goede huurprijzen bieden – maar er zijn meer belangrijke aspecten die je in de gaten moet houden. Welke plannen heeft de huurder met je locatie? Kunnen je vaste klanten nog steeds vertrouwen op de service en dienstverlening die ze gewend zijn? En is er voldoende oog voor de netheid en kwaliteit van het tankstation?”

(Het artikel gaat verder onder de foto)

Dit zijn zaken die nog wel eens onderbelicht blijven, benadrukt Dalhuisen. “Onroerend goed vertegenwoordigt een bepaalde waarde. Die waarde is ook gekoppeld aan de hoeveelheid liters die je verkoopt. Maar als dat aantal terugloopt van 2 naar 1 miljoen, dan wordt je locatie een stuk minder waard.” De vergelijking met het verhuren van een woning of bedrijfsruimte ligt voor de hand. “Je wilt natuurlijk wel dat er goed voor je station wordt gezorgd.”

Nieuwe uitstraling Gulf

Een ander punt waar we nog even bij stilstaan, was de presentatie van de compleet vernieuwde Gulf-uitstraling op de Tankstation Vakbeurs in Houten. Sinds de overname van een aantal verkoopactiviteiten van Gulf door Finco/Dalhuisen Groep in 2016, levert Gulf Nederland ook brandstoffen en smeermiddelen aan zelfstandige tankstationhouders. Daarnaast biedt het bedrijf ondersteuning aan ondernemers die hun tankstation willen omkleuren naar het merk Gulf. “We hebben verschillende kleuren in petto. Daardoor kunnen we per locatie zo optimaal mogelijk inspelen op de wensen van de ondernemer en de klant. Daarmee zijn we heel flexibel. Wij hebben voor elk tankstation een passende oplossing.”

In 2020 wil Dalhuisen graag verder doorgroeien in Nederland, maar niet ten koste van alles. “Wij zijn geen partij die de locaties aan elkaar rijgt en in een keer tientallen stations overneemt. Als een station goede mogelijkheden biedt en er een klik is met de ondernemer of verhuurder, dan zijn we natuurlijk geïnteresseerd.” In het verleden lag de focus daarbij vooral op het oosten en het midden van het land, voortaan kijken Dalhuisen en zijn collega’s naar heel Nederland. “We rijden tegenwoordig door heel het land, dus we kunnen heel Nederland bedienen.” Getallen roepen, daar waagt Dalhuisen zich niet aan. “Nee, dat past niet bij ons. Maar als een mooie kans zich aandient, dan grijpen wij die uiteraard met beide handen aan.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.