Half januari mogelijk schot in verplaatsing Doetinchems tankstation

De Raad van State buigt zich half januari over de verplaatsing van het tankstation van ondernemer Theo Wenting naar de rand van Doetinchem, waar eerder dit jaar een stokje voor gestoken werd.

De verhuizing van het tankstation van de Wijnbergseweg naar Oostelijke Randweg was reeds door de gemeente in gang gezet, maar werd afgelopen maart na drie jaar onverwachts afgeblazen. Het tankstation, met de kleuren van Fieten Olie op de luifel, moet plaatsmaken voor nieuwe woningen.

Een aantal bewoners rond de nieuwe locatie hadden zich verzet tegen het plan, omdat zij vreesden voor het uitzicht op het naastgelegen natuurgebied De Zumpe. Een meerderheid van de raad bleek hier gevoelig voor. Daarop stapte Wenting naar de Raad van State, die zich volgende maand over de zaak buigt.

“De gemeente heeft zichzelf in de voet geschoten, want het is een mooi bouwplan”, zo werd Wenting afgelopen week geciteerd door De Gelderlander. De nieuwe Fieten Olie-locatie zou volgens het oorspronkelijk plan afgelopen zomer al in gebruik genomen moeten zijn.

Lees ook:

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Half januari mogelijk schot in verplaatsing Doetinchems tankstation | TankPro.nl

Half januari mogelijk schot in verplaatsing Doetinchems tankstation

De Raad van State buigt zich half januari over de verplaatsing van het tankstation van ondernemer Theo Wenting naar de rand van Doetinchem, waar eerder dit jaar een stokje voor gestoken werd.

De verhuizing van het tankstation van de Wijnbergseweg naar Oostelijke Randweg was reeds door de gemeente in gang gezet, maar werd afgelopen maart na drie jaar onverwachts afgeblazen. Het tankstation, met de kleuren van Fieten Olie op de luifel, moet plaatsmaken voor nieuwe woningen.

Een aantal bewoners rond de nieuwe locatie hadden zich verzet tegen het plan, omdat zij vreesden voor het uitzicht op het naastgelegen natuurgebied De Zumpe. Een meerderheid van de raad bleek hier gevoelig voor. Daarop stapte Wenting naar de Raad van State, die zich volgende maand over de zaak buigt.

“De gemeente heeft zichzelf in de voet geschoten, want het is een mooi bouwplan”, zo werd Wenting afgelopen week geciteerd door De Gelderlander. De nieuwe Fieten Olie-locatie zou volgens het oorspronkelijk plan afgelopen zomer al in gebruik genomen moeten zijn.

Lees ook:

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.