Greenpoint Fuels opent multifuel tankstation bij afslag snelweg A73

Het negende tankstation van Greenpoint heeft deze week zijn deuren geopend nabij de afslag van de A73 bij Haps, ten zuiden van Nijmegen. De partij achter dit groene tankconcept, Van Kessel Olie, wil het aanbod aan alternatieve brandstoffen op deze locatie op korte termijn verder uitbreiden met onder meer (bio-)LNG, snellaadpalen en mogelijk ook waterstof. Ondergronds zijn alle voorbereidingen hiervoor al getroffen en de vergunningen zijn aangevraagd.

Het station in Haps, waar zowel personenauto’s als vrachtwagens kunnen tanken, is de negende locatie in de kleuren van Greenpoint. Het ligt op bedrijventerrein Laarakker aan de N264. Naast conventionele diesel en benzine zijn er ook twee CO2-neutrale alternatieven verkrijgbaar als vervanging voor diesel: HVO en Traxx Zero. Er kan bovendien AdBlue getankt worden en er zijn highspeed pompen aanwezig voor trucks.

HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) is een fossielvrije diesel op basis van afgewerkte plantaardige oliën en restafval, zoals dierlijke vetten. Het resultaat is een zuivere dieselkwaliteit die CO2-neutraal is en ook veel minder fijnstof en stikstof veroorzaakt. De brandstof, die getankt kan worden in elk dieselvoertuig, is in Haps beschikbaar in twee varianten, 100 procent HVO of in een blend van 20 procent. De tweede dieselvervanger is Traxx Zero, dit is een brandstof die door een efficiëntere verbranding de uitstoot van CO2, fijnstof en stikstof reduceert. Alle resterende CO2-emissies worden gecompenseerd door middel van duurzame energieprojecten.

Logistieke knooppunten

Het ‘groene’ tankconcept Greenpoint komt uit de koker van het Noord-Brabantse familiebedrijf Van Kessel Olie. Op logistieke knooppunten door heel Nederland ontwikkelt het bedrijf – ook in samenwerking met maatschappijen en zelfstandige ondernemers – tankstations met conventionele brandstoffen én duurzame alternatieven. Inmiddels zijn er negen locaties geopend, deze liggen voornamelijk in het zuiden van het land. Uitzondering is het tankstation in Zeewolde, dat samen met Shell Nederland tot stand in gekomen.

Mei vorig jaar maakte Van Kessel Olie bekend dat het een samenwerking aangaat met Vissers Energy Group. Door schaalgrootte en kennis te combineren met A-merken willen beide familiebedrijven de basis leggen voor een sterke toekomst. Van Kessel Olie is een zelfstandige handelsonderneming in brandstoffen, smeermiddelen en tankpassen. Ook werkt de onderneming onder meer samen met Vijfsterren Logistiek om kennis op het gebied van alternatieve brandstoffen te delen. Met het partnerschap wil het samenwerkingsverband van logistieke platforms in de regio Noordoost-Brabant stappen zetten op het gebied van nieuwe brandstoffen en emissiereductie.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Greenpoint Fuels opent multifuel tankstation bij afslag snelweg A73 | TankPro.nl

Greenpoint Fuels opent multifuel tankstation bij afslag snelweg A73

Het negende tankstation van Greenpoint heeft deze week zijn deuren geopend nabij de afslag van de A73 bij Haps, ten zuiden van Nijmegen. De partij achter dit groene tankconcept, Van Kessel Olie, wil het aanbod aan alternatieve brandstoffen op deze locatie op korte termijn verder uitbreiden met onder meer (bio-)LNG, snellaadpalen en mogelijk ook waterstof. Ondergronds zijn alle voorbereidingen hiervoor al getroffen en de vergunningen zijn aangevraagd.

Het station in Haps, waar zowel personenauto’s als vrachtwagens kunnen tanken, is de negende locatie in de kleuren van Greenpoint. Het ligt op bedrijventerrein Laarakker aan de N264. Naast conventionele diesel en benzine zijn er ook twee CO2-neutrale alternatieven verkrijgbaar als vervanging voor diesel: HVO en Traxx Zero. Er kan bovendien AdBlue getankt worden en er zijn highspeed pompen aanwezig voor trucks.

HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) is een fossielvrije diesel op basis van afgewerkte plantaardige oliën en restafval, zoals dierlijke vetten. Het resultaat is een zuivere dieselkwaliteit die CO2-neutraal is en ook veel minder fijnstof en stikstof veroorzaakt. De brandstof, die getankt kan worden in elk dieselvoertuig, is in Haps beschikbaar in twee varianten, 100 procent HVO of in een blend van 20 procent. De tweede dieselvervanger is Traxx Zero, dit is een brandstof die door een efficiëntere verbranding de uitstoot van CO2, fijnstof en stikstof reduceert. Alle resterende CO2-emissies worden gecompenseerd door middel van duurzame energieprojecten.

Logistieke knooppunten

Het ‘groene’ tankconcept Greenpoint komt uit de koker van het Noord-Brabantse familiebedrijf Van Kessel Olie. Op logistieke knooppunten door heel Nederland ontwikkelt het bedrijf – ook in samenwerking met maatschappijen en zelfstandige ondernemers – tankstations met conventionele brandstoffen én duurzame alternatieven. Inmiddels zijn er negen locaties geopend, deze liggen voornamelijk in het zuiden van het land. Uitzondering is het tankstation in Zeewolde, dat samen met Shell Nederland tot stand in gekomen.

Mei vorig jaar maakte Van Kessel Olie bekend dat het een samenwerking aangaat met Vissers Energy Group. Door schaalgrootte en kennis te combineren met A-merken willen beide familiebedrijven de basis leggen voor een sterke toekomst. Van Kessel Olie is een zelfstandige handelsonderneming in brandstoffen, smeermiddelen en tankpassen. Ook werkt de onderneming onder meer samen met Vijfsterren Logistiek om kennis op het gebied van alternatieve brandstoffen te delen. Met het partnerschap wil het samenwerkingsverband van logistieke platforms in de regio Noordoost-Brabant stappen zetten op het gebied van nieuwe brandstoffen en emissiereductie.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.