Greenpoint en Shell openen nieuw tankstation in de Flevopolder

Greenpoint en Shell hebben deze week samen een nieuw tankstation geopend aan de N305/Gooiseweg in Zeewolde. Het gaat om een Greenpoint-locatie, een Shell Express en een Shell Truck Diesel. Eind augustus komt er ook een wasstraat voor vrachtwagens bij op het terrein. Deze wordt door een derde partij geëxploiteerd.

Het is een feestelijke week voor het Noord-Brabantse Van Kessel Olie. Dinsdag werd er namelijk nog een tweede station geopend, in Asten. De teller van Greenpoint-locaties komt daarmee op acht. “De locatie in Zeewolde ligt op een zeer interessante plek. Het gaat om een groot industrieterrein, aan een belangrijke verkeersader”, vertelt marketing manager Bart De Keuster.

Het Shell-gedeelte van het tankstation is bedoeld voor zowel zakelijke klanten als consumenten. Bij de Shell Express zijn er vier opstelplaatsen voor personenwagens, busjes en motoren waar Shell FuelSave Diesel en Shell FuelSave Euro 95 getankt kan worden. Het Shell Truck Diesel-onderdeel van het tankstation beschikt over drie hogesnelheidspompen voor Shell FuelSave Diesel, AdBlue en Shell GTL Fuel.

HVO en CO2-compensatie

Het nieuwe tankstation in de kleuren van Greenpoint, dat zich vooral richt op zakelijke klanten, biedt naast conventionele diesel en AdBlue ook twee CO2-neutrale dieselalternatieven aan. Het gaat om een HVO100-diesel (Hydrotreated Vegetable Oil) en een diesel met CO2-compensatie. Deze laatste (TRAXX Zero) is een dieselbrandstof die door een efficiëntere verbranding minder CO2 uitstoot en de resterende uitstoot compenseert via duurzame energieprojecten.

Als de locatie echt goed is en het commerciële plaatje klopt, dan zullen we er steeds serieus naar kijken.

Elke Greenpoint-locatie is maatwerk, benadrukt De Keuster. “Dat geldt zowel voor de bouw en inrichting als voor het brandstofaanbod. We hebben het station in Zeewolde bewust heel flexibel gebouwd, zodat we voorbereid zijn op de toekomst. Tot voor enkele jaren volstond alleen diesel, maar door de energietransitie is de brandstoffenmix flink groter geworden. Het is van belang om snel in te kunnen spelen op de vraag van de klant. We hebben in Zeewolde extra tussenschotten en leidingwerk geplaatst. Daardoor kunnen we snel schakelen en zijn we flexibel met ons brandstoffenaanbod.”

De focus van Van Kessel ligt bij de nieuwe tanklocatie vooral op zakelijk verkeer. “Denk aan vrachtwagens, bestelbussen en leaserijders. We hebben een zeer brede acceptatie van tankkaarten, wat het voor deze groep interessant maakt om bij ons aan te kloppen.” Het tankstation ligt aan de noordzijde van de N305/Gooiseweg, direct bij de ingang van industrieterrein Trekkersveld III. Het station is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend en beschikt over hogesnelheidspompen en voldoende draairuimte voor (LZV) vrachtwagens.

Greenpoint Asten

Deze week is ook de Greenpoint-locatie in Asten geopend. Het nieuwe tankstation in het Noord-Brabantse dorp ligt naast de afrit van de A67, nabij het verkeersplein met de N279. Tankpoint Asten is een samenwerking tussen VGB Tankstations van Willemjan van Golstein Brouwers en Van Kessel Olie. De ondernemer exploiteert al jaren een Shell-tankstation met een shop en carwashfaciliteiten in het centrum van het dorp. Ook was hij jarenlang huurder van Shell Nobis in Asten, op een steenworp afstand van de nieuwe Greenpoint-locatie.

(Het artikel gaat verder onder de foto)

Van Golstein Brouwers: “Dit is echt een gouden plek die grote kansen biedt voor de toekomst”, legde hij eerder uit. “De A67 is een zeer drukke snelweg. Het punt ligt op de grens met Duitsland en België en er rijdt veel vrachtverkeer langs dat afkomstig – of op weg – is naar de havens van Rotterdam, Amsterdam, Antwerpen, Zeebrugge en Vlissingen. Bovendien is het station vanaf twee kanten te bereiken, aangezien het niet pal langs de snelweg ligt.” Uiteindelijk is er zo’n 5.000 vierkante meter beschikbaar voor het tankstation. “Dat lijkt behoorlijk wat, maar eigenlijk had ik nog wel groter gewild. Naast het tankstation wil ik op deze plek ook nog een grote carwash realiseren. Die wil ik in 2020 gaan bouwen. Daar heb ik volop ideeën voor.”

Afgelopen mei maakte Van Kessel Olie bekend dat het een samenwerking aangaat met Vissers Energy Group. Volgens beide bedrijven is het partnerschap een logisch gevolg van de ontwikkelingen in de markt. Door schaalgrootte en kennis te combineren met A-merken willen beide familiebedrijven de basis leggen voor een sterke toekomst. Van Kessel Olie is een zelfstandige handelsonderneming in brandstoffen, smeermiddelen en tankpassen. Met negentig medewerkers, een wagenpark van 24 tankwagens, 30 tankstations in eigen beheer en officiële samenwerkingsverbanden met BP, Castrol, TRAXX, Argos, Total en Greenpoint, is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de oliemarkt in Zuid- en West-Nederland.

Locatie in Haps

Komende tijd heeft Van Kessel Olie nog meer in petto, verklapt De Keuster alvast. Er komt op korte termijn nog een Greenpoint-locatie aan. “In het vierde kwartaal van 2019 starten we met bouwen in Haps, langs de A73 ten zuiden van Nijmegen. We hoeven echt niet in elke hoek van Nederland te zitten. Maar als de locatie echt goed is en het commerciële plaatje klopt, dan zullen we er steeds serieus naar kijken.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Greenpoint en Shell openen nieuw tankstation in de Flevopolder | TankPro.nl

Greenpoint en Shell openen nieuw tankstation in de Flevopolder

Greenpoint en Shell hebben deze week samen een nieuw tankstation geopend aan de N305/Gooiseweg in Zeewolde. Het gaat om een Greenpoint-locatie, een Shell Express en een Shell Truck Diesel. Eind augustus komt er ook een wasstraat voor vrachtwagens bij op het terrein. Deze wordt door een derde partij geëxploiteerd.

Het is een feestelijke week voor het Noord-Brabantse Van Kessel Olie. Dinsdag werd er namelijk nog een tweede station geopend, in Asten. De teller van Greenpoint-locaties komt daarmee op acht. “De locatie in Zeewolde ligt op een zeer interessante plek. Het gaat om een groot industrieterrein, aan een belangrijke verkeersader”, vertelt marketing manager Bart De Keuster.

Het Shell-gedeelte van het tankstation is bedoeld voor zowel zakelijke klanten als consumenten. Bij de Shell Express zijn er vier opstelplaatsen voor personenwagens, busjes en motoren waar Shell FuelSave Diesel en Shell FuelSave Euro 95 getankt kan worden. Het Shell Truck Diesel-onderdeel van het tankstation beschikt over drie hogesnelheidspompen voor Shell FuelSave Diesel, AdBlue en Shell GTL Fuel.

HVO en CO2-compensatie

Het nieuwe tankstation in de kleuren van Greenpoint, dat zich vooral richt op zakelijke klanten, biedt naast conventionele diesel en AdBlue ook twee CO2-neutrale dieselalternatieven aan. Het gaat om een HVO100-diesel (Hydrotreated Vegetable Oil) en een diesel met CO2-compensatie. Deze laatste (TRAXX Zero) is een dieselbrandstof die door een efficiëntere verbranding minder CO2 uitstoot en de resterende uitstoot compenseert via duurzame energieprojecten.

Als de locatie echt goed is en het commerciële plaatje klopt, dan zullen we er steeds serieus naar kijken.

Elke Greenpoint-locatie is maatwerk, benadrukt De Keuster. “Dat geldt zowel voor de bouw en inrichting als voor het brandstofaanbod. We hebben het station in Zeewolde bewust heel flexibel gebouwd, zodat we voorbereid zijn op de toekomst. Tot voor enkele jaren volstond alleen diesel, maar door de energietransitie is de brandstoffenmix flink groter geworden. Het is van belang om snel in te kunnen spelen op de vraag van de klant. We hebben in Zeewolde extra tussenschotten en leidingwerk geplaatst. Daardoor kunnen we snel schakelen en zijn we flexibel met ons brandstoffenaanbod.”

De focus van Van Kessel ligt bij de nieuwe tanklocatie vooral op zakelijk verkeer. “Denk aan vrachtwagens, bestelbussen en leaserijders. We hebben een zeer brede acceptatie van tankkaarten, wat het voor deze groep interessant maakt om bij ons aan te kloppen.” Het tankstation ligt aan de noordzijde van de N305/Gooiseweg, direct bij de ingang van industrieterrein Trekkersveld III. Het station is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend en beschikt over hogesnelheidspompen en voldoende draairuimte voor (LZV) vrachtwagens.

Greenpoint Asten

Deze week is ook de Greenpoint-locatie in Asten geopend. Het nieuwe tankstation in het Noord-Brabantse dorp ligt naast de afrit van de A67, nabij het verkeersplein met de N279. Tankpoint Asten is een samenwerking tussen VGB Tankstations van Willemjan van Golstein Brouwers en Van Kessel Olie. De ondernemer exploiteert al jaren een Shell-tankstation met een shop en carwashfaciliteiten in het centrum van het dorp. Ook was hij jarenlang huurder van Shell Nobis in Asten, op een steenworp afstand van de nieuwe Greenpoint-locatie.

(Het artikel gaat verder onder de foto)

Van Golstein Brouwers: “Dit is echt een gouden plek die grote kansen biedt voor de toekomst”, legde hij eerder uit. “De A67 is een zeer drukke snelweg. Het punt ligt op de grens met Duitsland en België en er rijdt veel vrachtverkeer langs dat afkomstig – of op weg – is naar de havens van Rotterdam, Amsterdam, Antwerpen, Zeebrugge en Vlissingen. Bovendien is het station vanaf twee kanten te bereiken, aangezien het niet pal langs de snelweg ligt.” Uiteindelijk is er zo’n 5.000 vierkante meter beschikbaar voor het tankstation. “Dat lijkt behoorlijk wat, maar eigenlijk had ik nog wel groter gewild. Naast het tankstation wil ik op deze plek ook nog een grote carwash realiseren. Die wil ik in 2020 gaan bouwen. Daar heb ik volop ideeën voor.”

Afgelopen mei maakte Van Kessel Olie bekend dat het een samenwerking aangaat met Vissers Energy Group. Volgens beide bedrijven is het partnerschap een logisch gevolg van de ontwikkelingen in de markt. Door schaalgrootte en kennis te combineren met A-merken willen beide familiebedrijven de basis leggen voor een sterke toekomst. Van Kessel Olie is een zelfstandige handelsonderneming in brandstoffen, smeermiddelen en tankpassen. Met negentig medewerkers, een wagenpark van 24 tankwagens, 30 tankstations in eigen beheer en officiële samenwerkingsverbanden met BP, Castrol, TRAXX, Argos, Total en Greenpoint, is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de oliemarkt in Zuid- en West-Nederland.

Locatie in Haps

Komende tijd heeft Van Kessel Olie nog meer in petto, verklapt De Keuster alvast. Er komt op korte termijn nog een Greenpoint-locatie aan. “In het vierde kwartaal van 2019 starten we met bouwen in Haps, langs de A73 ten zuiden van Nijmegen. We hoeven echt niet in elke hoek van Nederland te zitten. Maar als de locatie echt goed is en het commerciële plaatje klopt, dan zullen we er steeds serieus naar kijken.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.