VARO Energy kleurt Van den Belt-locaties om naar Argos

Foto: TankPro.nl / Remco Nieuwenbroek

Het netwerk van Argos wordt verder uitgebreid, vooral met tankstations in het noorden van het land. Het gaat daarbij om locaties die tot voor kort in de kleuren van Van den Belt stonden. In 2018 nam brandstofleverancier VARO Energy alle 32 tankstations over van de Friese tankstation-onderneming.

Komende weken staan openingsacties gepland bij nieuwe stations in Beilen, Zuidwolde, Leeuwarden, Scheemda en Gasselternijveen. Ook Veenendaal is een Argos-locatie rijker. Dit voormalig Esso-station ligt aan de Industrielaan – vlakbij treinstation Veenendaal Centrum. Het gaat om een locatie met shop.

Argos is een Nederlands tankstationmerk, dat onderdeel is van VARO Energy. Het netwerk bestaat zowel uit bemande als onbemande locaties, verspreid over heel Nederland. Naast benzine en diesel ligt de focus op dit moment onder meer op gecomprimeerd aardgas (CNG), de bio-ethanol Blue One 95 en LPG. De uitbreiding van het netwerk van Argos-locaties sluit aan bij de groeistrategie van VARO Energy binnen de Nederlandse retailmarkt. Eerder dit jaar ging een campagne van start om het merk sterker te positioneren en een stevige plek in de markt te claimen.

Overnames en uitbreidingen

VARO Energy is sinds 2015 actief in Nederland. De brandstofleverancier nam vorig jaar 32 tankstations over van Van den Belt en gaf destijds al aan dat de focus – naast de distributie van brandstoffen – vooral komt te liggen op het uitbreiden van het Argos-merk. In 2017 sloot VARO een overeenkomst waarmee het 100 procent van de aandelen van Inter Oil B.V. in handen kreeg. Daarmee kwam het bedrijf in het bezit van de merknamen Brand Oil en amiGo. Datzelfde jaar werden ook 22 tankstations overgenomen van United Fuel Group. Deze stations stonden in de kleuren van Esso, Elan en DOC.

VARO Energy kreeg afgelopen oktober bovendien toestemming voor de overname van 100 procent van de aandelen van SMD Beheer, een vennootschap binnen de Calpam-groep. SMD Beheer bezit en exploiteert een distributiedepot in Gorinchem, met een totale capaciteit van 9.000 cbm en een netwerk van 19 tankstations in het midden van Nederland. De distributie van smeermiddelen en de levering van brandstoffen zullen worden overgenomen door GP Groot. Met de toevoeging van de Calpam-tankstations, die de komende maanden worden omgekleurd naar Argos, zal VARO ruim 170 tankstations in Nederland exploiteren.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

VARO Energy kleurt Van den Belt-locaties om naar Argos | TankPro.nl

VARO Energy kleurt Van den Belt-locaties om naar Argos

Foto: TankPro.nl / Remco Nieuwenbroek

Het netwerk van Argos wordt verder uitgebreid, vooral met tankstations in het noorden van het land. Het gaat daarbij om locaties die tot voor kort in de kleuren van Van den Belt stonden. In 2018 nam brandstofleverancier VARO Energy alle 32 tankstations over van de Friese tankstation-onderneming.

Komende weken staan openingsacties gepland bij nieuwe stations in Beilen, Zuidwolde, Leeuwarden, Scheemda en Gasselternijveen. Ook Veenendaal is een Argos-locatie rijker. Dit voormalig Esso-station ligt aan de Industrielaan – vlakbij treinstation Veenendaal Centrum. Het gaat om een locatie met shop.

Argos is een Nederlands tankstationmerk, dat onderdeel is van VARO Energy. Het netwerk bestaat zowel uit bemande als onbemande locaties, verspreid over heel Nederland. Naast benzine en diesel ligt de focus op dit moment onder meer op gecomprimeerd aardgas (CNG), de bio-ethanol Blue One 95 en LPG. De uitbreiding van het netwerk van Argos-locaties sluit aan bij de groeistrategie van VARO Energy binnen de Nederlandse retailmarkt. Eerder dit jaar ging een campagne van start om het merk sterker te positioneren en een stevige plek in de markt te claimen.

Overnames en uitbreidingen

VARO Energy is sinds 2015 actief in Nederland. De brandstofleverancier nam vorig jaar 32 tankstations over van Van den Belt en gaf destijds al aan dat de focus – naast de distributie van brandstoffen – vooral komt te liggen op het uitbreiden van het Argos-merk. In 2017 sloot VARO een overeenkomst waarmee het 100 procent van de aandelen van Inter Oil B.V. in handen kreeg. Daarmee kwam het bedrijf in het bezit van de merknamen Brand Oil en amiGo. Datzelfde jaar werden ook 22 tankstations overgenomen van United Fuel Group. Deze stations stonden in de kleuren van Esso, Elan en DOC.

VARO Energy kreeg afgelopen oktober bovendien toestemming voor de overname van 100 procent van de aandelen van SMD Beheer, een vennootschap binnen de Calpam-groep. SMD Beheer bezit en exploiteert een distributiedepot in Gorinchem, met een totale capaciteit van 9.000 cbm en een netwerk van 19 tankstations in het midden van Nederland. De distributie van smeermiddelen en de levering van brandstoffen zullen worden overgenomen door GP Groot. Met de toevoeging van de Calpam-tankstations, die de komende maanden worden omgekleurd naar Argos, zal VARO ruim 170 tankstations in Nederland exploiteren.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.