VARO Energy neemt 19 tankstations van Calpam-groep over

Foto: TankPro.nl / Remco Nieuwenbroek

VARO Energy heeft woensdag bekendgemaakt overeenstemming te hebben bereikt over de overname van 100 procent van de aandelen van SMD Beheer, een vennootschap binnen de Calpam-groep. SMD Beheer bezit en exploiteert een distributiedepot in Gorinchem, met een totale capaciteit van 9.000 cbm en een netwerk van 19 tankstations in het midden van Nederland. De distributie van smeermiddelen en de levering van brandstoffen zullen worden overgenomen door GP Groot.

Met de overeenkomst wil VARO Energy haar positie in Nederland als geïntegreerde logistieke dienstverlener van brandstoffen verder versterken. Met de toevoeging van de Calpam-tankstations, die de komende maanden worden omgekleurd naar Argos, zal VARO ruim 170 tankstations in Nederland exploiteren.

“Met deze transactie breiden we ons aanbod richting onze klanten in zowel het groothandels- als het eindverbruikerssegment in Nederland verder uit. We optimaliseren hiermee onze aanwezigheid in de markt waarmee we onze klanten meer flexibiliteit kunnen bieden, verder verbeteren we ons aanbod aan eindgebruikers door de dichtheid van ons tankstation netwerk te vergroten”, aldus Roger Brown, CEO van VARO.

Groeikansen benutten

Calpam-directeuren Karel van Cappelle en Ron Voorham merken op: “De markt voor brandstofdistributie consolideert snel, deze transactie geeft ons de mogelijkheid om met een nieuwe partner groeikansen te benutten en het bedrijf naar een hoger niveau te tillen.”

GP Groot-directeur Pieter Talsma voegt hieraan toe: “We werken al jaren samen met VARO en hebben een aantal jaren geleden een soortgelijke overeenkomst bereikt toen we de activiteiten op het gebied van de levering van smeermiddelen en home-base leveringen onder het Argos-merk in het noorden van Nederland overnamen. De overname van de Calpam smeermiddelen en home-base leveringen is een logische en waarde creërende volgende stap in onze groeistrategie.”

De afronding van deze transactie zal naar verwachting eind oktober 2019 plaatsvinden, afhankelijk van de goedkeuring door de Nederlandse mededingingsautoriteit (ACM).

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

VARO Energy neemt 19 tankstations van Calpam-groep over | TankPro.nl

VARO Energy neemt 19 tankstations van Calpam-groep over

Foto: TankPro.nl / Remco Nieuwenbroek

VARO Energy heeft woensdag bekendgemaakt overeenstemming te hebben bereikt over de overname van 100 procent van de aandelen van SMD Beheer, een vennootschap binnen de Calpam-groep. SMD Beheer bezit en exploiteert een distributiedepot in Gorinchem, met een totale capaciteit van 9.000 cbm en een netwerk van 19 tankstations in het midden van Nederland. De distributie van smeermiddelen en de levering van brandstoffen zullen worden overgenomen door GP Groot.

Met de overeenkomst wil VARO Energy haar positie in Nederland als geïntegreerde logistieke dienstverlener van brandstoffen verder versterken. Met de toevoeging van de Calpam-tankstations, die de komende maanden worden omgekleurd naar Argos, zal VARO ruim 170 tankstations in Nederland exploiteren.

“Met deze transactie breiden we ons aanbod richting onze klanten in zowel het groothandels- als het eindverbruikerssegment in Nederland verder uit. We optimaliseren hiermee onze aanwezigheid in de markt waarmee we onze klanten meer flexibiliteit kunnen bieden, verder verbeteren we ons aanbod aan eindgebruikers door de dichtheid van ons tankstation netwerk te vergroten”, aldus Roger Brown, CEO van VARO.

Groeikansen benutten

Calpam-directeuren Karel van Cappelle en Ron Voorham merken op: “De markt voor brandstofdistributie consolideert snel, deze transactie geeft ons de mogelijkheid om met een nieuwe partner groeikansen te benutten en het bedrijf naar een hoger niveau te tillen.”

GP Groot-directeur Pieter Talsma voegt hieraan toe: “We werken al jaren samen met VARO en hebben een aantal jaren geleden een soortgelijke overeenkomst bereikt toen we de activiteiten op het gebied van de levering van smeermiddelen en home-base leveringen onder het Argos-merk in het noorden van Nederland overnamen. De overname van de Calpam smeermiddelen en home-base leveringen is een logische en waarde creërende volgende stap in onze groeistrategie.”

De afronding van deze transactie zal naar verwachting eind oktober 2019 plaatsvinden, afhankelijk van de goedkeuring door de Nederlandse mededingingsautoriteit (ACM).

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.