ACM geeft VARO Energy groen licht voor overname van SMD Beheer

VARO Energy heeft toestemming gekregen voor de overname van 100 procent van de aandelen van SMD Beheer, een vennootschap binnen de Calpam-groep. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijft er na de deal genoeg concurrentie over.

SMD Beheer bezit en exploiteert een distributiedepot in Gorinchem, met een totale capaciteit van 9.000 cbm en een netwerk van 19 tankstations in het midden van Nederland. De distributie van smeermiddelen en de levering van brandstoffen zullen worden overgenomen door GP Groot.

Met de overeenkomst wil VARO Energy haar positie in Nederland als geïntegreerde logistieke dienstverlener van brandstoffen verder versterken. Met de toevoeging van de Calpam-tankstations, die de komende maanden worden omgekleurd naar Argos, zal VARO ruim 170 tankstations in Nederland exploiteren.

“Met deze transactie breiden we ons aanbod richting onze klanten in zowel het groothandels- als het eindverbruikerssegment in Nederland verder uit. We optimaliseren hiermee onze aanwezigheid in de markt waarmee we onze klanten meer flexibiliteit kunnen bieden, verder verbeteren we ons aanbod aan eindgebruikers door de dichtheid van ons tankstation netwerk te vergroten”, aldus Roger Brown, CEO van VARO, in een eerdere verklaring.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ACM geeft VARO Energy groen licht voor overname van SMD Beheer | TankPro.nl

ACM geeft VARO Energy groen licht voor overname van SMD Beheer

VARO Energy heeft toestemming gekregen voor de overname van 100 procent van de aandelen van SMD Beheer, een vennootschap binnen de Calpam-groep. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijft er na de deal genoeg concurrentie over.

SMD Beheer bezit en exploiteert een distributiedepot in Gorinchem, met een totale capaciteit van 9.000 cbm en een netwerk van 19 tankstations in het midden van Nederland. De distributie van smeermiddelen en de levering van brandstoffen zullen worden overgenomen door GP Groot.

Met de overeenkomst wil VARO Energy haar positie in Nederland als geïntegreerde logistieke dienstverlener van brandstoffen verder versterken. Met de toevoeging van de Calpam-tankstations, die de komende maanden worden omgekleurd naar Argos, zal VARO ruim 170 tankstations in Nederland exploiteren.

“Met deze transactie breiden we ons aanbod richting onze klanten in zowel het groothandels- als het eindverbruikerssegment in Nederland verder uit. We optimaliseren hiermee onze aanwezigheid in de markt waarmee we onze klanten meer flexibiliteit kunnen bieden, verder verbeteren we ons aanbod aan eindgebruikers door de dichtheid van ons tankstation netwerk te vergroten”, aldus Roger Brown, CEO van VARO, in een eerdere verklaring.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.