Hush-concept AVIA Weghorst staat voor onthaasting

AVIA Weghorst werkt hard aan de verwezenlijking van de nieuwe vestiging in Enter. Twee pompeilanden zijn inmiddels in bedrijf, zodat grotere voertuigen alvast kunnen tanken. Naast een tankshop waarin het Hush-concept is terug te vinden, wordt ook uitgepakt met een nieuwe wasinstallatie en de plaatsing van een stofzuigplein met een aantal wasboxen.

Het is de bedoeling dat de nieuwe locatie van AVIA Weghorst in Enter op 11 juni opengaat. De locatie in de Twentse plaats ligt aan de rand van een industrieterrein langs de A1. De shop en het tankstation zullen half juni volledig in bedrijf zijn, maar qua aankleding moeten er dan nog de puntjes op de i worden gezet. De officiële opening vindt na de zomervakantie plaats. Ellen Gierveld is mede-directeur van Truckwash Marssteden uit Enschede. Daarnaast neemt ze de exploitatie van de tankshop in Enter op zich.

Het AVIA-station is uitgerust met vier trucklanes naast elkaar, waarbij trucks met 130 liter per minuut, enkel of dubbelzijdig, diesel kunnen tanken. AdBlue behoort tot de mogelijkheden. Ook het aftanken van onder meer kranen is middels een haspel eenvoudig mogelijk. Op het voorterrein kunnen de personenauto’s en bestelwagens zowel brandstoffen als AdBlue tanken op zes opstelplaatsen. Er kan voor de volgende soorten brandstoffen gekozen worden: diesel, GTL, HVO, AdBlue, Euro 95 en Euro 98 ongelood. Ook elektrisch snelladen is binnenkort mogelijk.

Strategisch

Het nieuwe filiaal van AVIA heeft volgens Gierveld een gunstige ligging: “Het tankstation ligt aan een drukke weg waar dagelijks circa 10.000 transportbewegingen plaatsvinden. Daarnaast is deze locatie goed bereikbaar en springt het dankzij de opvallende vormgeving direct in het oog. Je kunt er niet omheen. In Enter was bovendien nog geen tankstation met zulke uitgebreide carwashmogelijkheden. Van concurrentie is geen sprake. Door de strategische ligging hopen we dat AVIA Enter een verzamelpunt wordt. Een plek waar mensen samenkomen.”

(Het artikel gaat verder onder de foto)

Er is voor een wasinstallatie van Christ gekozen. AVIA Weghorst heeft goede ervaringen met deze leverancier van carwash-apparatuur. Er is gekozen voor een Varius Takt. Dat wil zeggen dat er een wasportaal is gescheiden door een snelopen deur waarna de auto door een droogportaal wordt gedroogd. Door deze opstelling kunnen er drie auto’s tegelijk worden gewassen. Dankzij de zeer korte wachttijden kunnen er gemakkelijk vijftien tot achttien auto’s per uur gewassen worden. Daarnaast is het droogportaal van Christ uitgerust met een set Sensodry borstels om de auto nog een keer droog op te poetsen. Hierdoor gaan de gewassen voertuigen nog beter glanzen. Andere filialen van AVIA Weghorst beschikken ook over wasinstallaties van deze fabrikant. “Christ sprong er voor ons uit vanwege de snelheid, het design van de wasinstallatie en de service. Het feit dat deze partij net een stapje verder gaat qua dienstverlening en innovatie sprak ons erg aan”, zegt Gierveld.

Voorreiniging

Voordat auto’s door het wasportaal gaan, zorgt een medewerker voor de voorreiniging. Behalve een wasinstallatie verzorgde Christ ook drie wasboxen die uitgerust zijn met onder meer een Bubblegun en een speciale polish. Ook plaatste het bedrijf een Orbit stofzuigersysteem. “Christ leverde alles op carwashgebied. Wij hoefden nergens naar om te kijken en andere partijen aan te schrijven. Dat is erg handig. Die nadruk op ontzorging biedt meerwaarde”, stelt Gierveld. “De wasboxen zijn bedoeld voor grotere voertuigen. Op het industrieterrein zijn er genoeg voertuigen die hier behoefte aan hebben.”

Om te wassen, moet binnen in de shop worden afgerekend. Een bewuste keuze, stelt Leonie Kamp van AVIA, die zich bezighoudt met de marketing van AVIA Weghorst. “Uiteraard hopen we dat de klant dan meteen een impulsaankoop doet of een kop koffie bestelt. We zullen combideals aanbieden op het gebied van food, tanken en wassen. De shop, carwash en het voorterrein kunnen elkaar op deze manier versterken.”

Hush-concept

AVIA pakt in Enter flink uit met de implementatie van het Hush-concept. Dit concept is ontwikkeld door AVIA Weghorst in 2015. “Hush is momenteel op twee locaties in Nederland gevestigd”, verduidelijkt Kamp. Aan de Rijksweg A1 ter hoogte van de afslag Hengelo-Noord bij AVIA Lonnekermeer, en in Hengelo bij AVIA Hengelo Diamantstraat. Enter is de derde Hush-locatie. In 2020 zal er ook in Enschede in AVIA Enschede Twekkeler Es een Hush geopend worden.

Het Hush-concept is een combinatie van food en gifts. “Voor het gifts-gedeelte werken we samen met Conceptstore Villa 8 uit Borne,” zegt Gierveld. “We willen kwaliteit bieden en bijzondere producten verkopen die je niet op elke straathoek ziet. Het is de bedoeling dat mensen ons weten te vinden als ze op zoek zijn naar een bijzonder geschenk. Exclusiviteit is het toverwoord.”

Veranderingen

De samenwerking met de conceptstore werkt tweeledig. “De Weghorst-vestigingen die met deze conceptstore samenwerken, zijn verzekerd van bijzondere producten, terwijl Conceptstore Villa 8 profiteert van het grotere omzetgebied en ruimere openingstijden van de tankstations”, verduidelijkt Kamp.

Het foodgedeelte slaat op live cooking. “Niks wordt kant-en-klaar opgediend. Alles wordt namelijk vers bereid. Voor de ogen van de klant. We hebben vaste koks in dienst, wat aangeeft dat we de voedselbereiding zeer serieus nemen. Het Hush-concept staat voor het nemen van bewuste keuzes”, vertelt Gierveld. Ze denkt dat er zich een aantal flinke veranderingen hebben voorgedaan in de tankbranche. “Vroeger draaide het in de branche om snelheid. Zodra je maar zo snel mogelijk een vette snack kon uitserveren was het goed. Tegenwoordig zijn mensen veel bewuster met hun voeding bezig.”

Onthaasting

Hush staat dan ook voor onthaasting, vult Kamp aan: “We geloven dat meer mensen behoefte hebben aan rust. Aan onthaasting. We willen op den duur daghappen en maaltijden faciliteren als blijkt dat daar behoefte aan is. We bieden niet alleen gezond eten aan. Als klanten trek hebben in een broodje bal is dat ook gewoon mogelijk. Deze wordt echter wel vers gemaakt en ligt niet urenlang in een pan just gaar te stomen.”

Lees ook:

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Hush-concept AVIA Weghorst staat voor onthaasting | TankPro.nl

Hush-concept AVIA Weghorst staat voor onthaasting

AVIA Weghorst werkt hard aan de verwezenlijking van de nieuwe vestiging in Enter. Twee pompeilanden zijn inmiddels in bedrijf, zodat grotere voertuigen alvast kunnen tanken. Naast een tankshop waarin het Hush-concept is terug te vinden, wordt ook uitgepakt met een nieuwe wasinstallatie en de plaatsing van een stofzuigplein met een aantal wasboxen.

Het is de bedoeling dat de nieuwe locatie van AVIA Weghorst in Enter op 11 juni opengaat. De locatie in de Twentse plaats ligt aan de rand van een industrieterrein langs de A1. De shop en het tankstation zullen half juni volledig in bedrijf zijn, maar qua aankleding moeten er dan nog de puntjes op de i worden gezet. De officiële opening vindt na de zomervakantie plaats. Ellen Gierveld is mede-directeur van Truckwash Marssteden uit Enschede. Daarnaast neemt ze de exploitatie van de tankshop in Enter op zich.

Het AVIA-station is uitgerust met vier trucklanes naast elkaar, waarbij trucks met 130 liter per minuut, enkel of dubbelzijdig, diesel kunnen tanken. AdBlue behoort tot de mogelijkheden. Ook het aftanken van onder meer kranen is middels een haspel eenvoudig mogelijk. Op het voorterrein kunnen de personenauto’s en bestelwagens zowel brandstoffen als AdBlue tanken op zes opstelplaatsen. Er kan voor de volgende soorten brandstoffen gekozen worden: diesel, GTL, HVO, AdBlue, Euro 95 en Euro 98 ongelood. Ook elektrisch snelladen is binnenkort mogelijk.

Strategisch

Het nieuwe filiaal van AVIA heeft volgens Gierveld een gunstige ligging: “Het tankstation ligt aan een drukke weg waar dagelijks circa 10.000 transportbewegingen plaatsvinden. Daarnaast is deze locatie goed bereikbaar en springt het dankzij de opvallende vormgeving direct in het oog. Je kunt er niet omheen. In Enter was bovendien nog geen tankstation met zulke uitgebreide carwashmogelijkheden. Van concurrentie is geen sprake. Door de strategische ligging hopen we dat AVIA Enter een verzamelpunt wordt. Een plek waar mensen samenkomen.”

(Het artikel gaat verder onder de foto)

Er is voor een wasinstallatie van Christ gekozen. AVIA Weghorst heeft goede ervaringen met deze leverancier van carwash-apparatuur. Er is gekozen voor een Varius Takt. Dat wil zeggen dat er een wasportaal is gescheiden door een snelopen deur waarna de auto door een droogportaal wordt gedroogd. Door deze opstelling kunnen er drie auto’s tegelijk worden gewassen. Dankzij de zeer korte wachttijden kunnen er gemakkelijk vijftien tot achttien auto’s per uur gewassen worden. Daarnaast is het droogportaal van Christ uitgerust met een set Sensodry borstels om de auto nog een keer droog op te poetsen. Hierdoor gaan de gewassen voertuigen nog beter glanzen. Andere filialen van AVIA Weghorst beschikken ook over wasinstallaties van deze fabrikant. “Christ sprong er voor ons uit vanwege de snelheid, het design van de wasinstallatie en de service. Het feit dat deze partij net een stapje verder gaat qua dienstverlening en innovatie sprak ons erg aan”, zegt Gierveld.

Voorreiniging

Voordat auto’s door het wasportaal gaan, zorgt een medewerker voor de voorreiniging. Behalve een wasinstallatie verzorgde Christ ook drie wasboxen die uitgerust zijn met onder meer een Bubblegun en een speciale polish. Ook plaatste het bedrijf een Orbit stofzuigersysteem. “Christ leverde alles op carwashgebied. Wij hoefden nergens naar om te kijken en andere partijen aan te schrijven. Dat is erg handig. Die nadruk op ontzorging biedt meerwaarde”, stelt Gierveld. “De wasboxen zijn bedoeld voor grotere voertuigen. Op het industrieterrein zijn er genoeg voertuigen die hier behoefte aan hebben.”

Om te wassen, moet binnen in de shop worden afgerekend. Een bewuste keuze, stelt Leonie Kamp van AVIA, die zich bezighoudt met de marketing van AVIA Weghorst. “Uiteraard hopen we dat de klant dan meteen een impulsaankoop doet of een kop koffie bestelt. We zullen combideals aanbieden op het gebied van food, tanken en wassen. De shop, carwash en het voorterrein kunnen elkaar op deze manier versterken.”

Hush-concept

AVIA pakt in Enter flink uit met de implementatie van het Hush-concept. Dit concept is ontwikkeld door AVIA Weghorst in 2015. “Hush is momenteel op twee locaties in Nederland gevestigd”, verduidelijkt Kamp. Aan de Rijksweg A1 ter hoogte van de afslag Hengelo-Noord bij AVIA Lonnekermeer, en in Hengelo bij AVIA Hengelo Diamantstraat. Enter is de derde Hush-locatie. In 2020 zal er ook in Enschede in AVIA Enschede Twekkeler Es een Hush geopend worden.

Het Hush-concept is een combinatie van food en gifts. “Voor het gifts-gedeelte werken we samen met Conceptstore Villa 8 uit Borne,” zegt Gierveld. “We willen kwaliteit bieden en bijzondere producten verkopen die je niet op elke straathoek ziet. Het is de bedoeling dat mensen ons weten te vinden als ze op zoek zijn naar een bijzonder geschenk. Exclusiviteit is het toverwoord.”

Veranderingen

De samenwerking met de conceptstore werkt tweeledig. “De Weghorst-vestigingen die met deze conceptstore samenwerken, zijn verzekerd van bijzondere producten, terwijl Conceptstore Villa 8 profiteert van het grotere omzetgebied en ruimere openingstijden van de tankstations”, verduidelijkt Kamp.

Het foodgedeelte slaat op live cooking. “Niks wordt kant-en-klaar opgediend. Alles wordt namelijk vers bereid. Voor de ogen van de klant. We hebben vaste koks in dienst, wat aangeeft dat we de voedselbereiding zeer serieus nemen. Het Hush-concept staat voor het nemen van bewuste keuzes”, vertelt Gierveld. Ze denkt dat er zich een aantal flinke veranderingen hebben voorgedaan in de tankbranche. “Vroeger draaide het in de branche om snelheid. Zodra je maar zo snel mogelijk een vette snack kon uitserveren was het goed. Tegenwoordig zijn mensen veel bewuster met hun voeding bezig.”

Onthaasting

Hush staat dan ook voor onthaasting, vult Kamp aan: “We geloven dat meer mensen behoefte hebben aan rust. Aan onthaasting. We willen op den duur daghappen en maaltijden faciliteren als blijkt dat daar behoefte aan is. We bieden niet alleen gezond eten aan. Als klanten trek hebben in een broodje bal is dat ook gewoon mogelijk. Deze wordt echter wel vers gemaakt en ligt niet urenlang in een pan just gaar te stomen.”

Lees ook:

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.