Fastned breidt uit met vijf snellaadstations in Engeland

Fastned heeft een aanbesteding gewonnen voor het bouwen van vijf snellaadstations in Engeland. Het Amsterdamse laadbedrijf gaat de locaties ook exploiteren. Elk station krijgt minimaal twee 50 kW-snelladers die volgens Fastned 100 procent duurzame elektriciteit gaan leveren.

Fastned gaat de vijf snellaadstations bouwen en exploiteren in Gateshead, Blyth, Whitley Bay, Washington en Kingston Park. Bij deze stations kunnen alle volledig elektrische voertuigen snel opladen. Momenteel zijn twee andere Fastned-locaties in Groot-Brittannië al in aanbouw, in Sunderland en in Newcastle.

“De vijf snellaadstations helpen het noordoosten van Engeland om zich te positioneren als leider in elektrische mobiliteit en zijn zeer goed nieuws voor elektrische rijders in onze regio”, vindt Raadslid Martin Gannon. Hij is voorzitter van het North East Joint Transport Committee, dat eigenaar wordt van de locaties. “De stations bieden elektrische vrijheid en maken het reizen gemakkelijker voor forenzen, commerciële wagenparken en reizigers die door de regio rijden.”

Het project wordt mede gefinancierd door het Europese Regionale Ontwikkelingsfonds (EFRO) en de Office for Low Emissions Vehicles (OLEV) van de Britse overheid. Fastned neemt het design en de bouw van de stations voor haar rekening en zal de stations daarna exploiteren.

Het netwerk van Fastned bestaat momenteel uit 88 stations in Nederland en Duitsland. Onlangs werd bekend dat het bedrijf ook twintig locaties in Zwitserland gaat bouwen. De snellaadstations komen verspreid over het land te liggen, op plekken langs de snelweg.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Fastned breidt uit met vijf snellaadstations in Engeland | TankPro.nl

Fastned breidt uit met vijf snellaadstations in Engeland

Fastned heeft een aanbesteding gewonnen voor het bouwen van vijf snellaadstations in Engeland. Het Amsterdamse laadbedrijf gaat de locaties ook exploiteren. Elk station krijgt minimaal twee 50 kW-snelladers die volgens Fastned 100 procent duurzame elektriciteit gaan leveren.

Fastned gaat de vijf snellaadstations bouwen en exploiteren in Gateshead, Blyth, Whitley Bay, Washington en Kingston Park. Bij deze stations kunnen alle volledig elektrische voertuigen snel opladen. Momenteel zijn twee andere Fastned-locaties in Groot-Brittannië al in aanbouw, in Sunderland en in Newcastle.

“De vijf snellaadstations helpen het noordoosten van Engeland om zich te positioneren als leider in elektrische mobiliteit en zijn zeer goed nieuws voor elektrische rijders in onze regio”, vindt Raadslid Martin Gannon. Hij is voorzitter van het North East Joint Transport Committee, dat eigenaar wordt van de locaties. “De stations bieden elektrische vrijheid en maken het reizen gemakkelijker voor forenzen, commerciële wagenparken en reizigers die door de regio rijden.”

Het project wordt mede gefinancierd door het Europese Regionale Ontwikkelingsfonds (EFRO) en de Office for Low Emissions Vehicles (OLEV) van de Britse overheid. Fastned neemt het design en de bouw van de stations voor haar rekening en zal de stations daarna exploiteren.

Het netwerk van Fastned bestaat momenteel uit 88 stations in Nederland en Duitsland. Onlangs werd bekend dat het bedrijf ook twintig locaties in Zwitserland gaat bouwen. De snellaadstations komen verspreid over het land te liggen, op plekken langs de snelweg.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.