PitPoint opent nieuwe CNG-locatie in Eersel

Bij het Total-tankstation aan de Postelseweg in Eersel kunnen klanten voortaan terecht voor het tanken van CNG/groengas. De bouw van het station van PitPoint is tot stand gekomen met behulp van een BENEFIC-subsidie. Het is de 74ste locatie van PitPoint waar compressed natural gas verkrijgbaar is.

De nieuwe tanklocatie is gemakkelijk bereikbaar via de A67, door afslag 30 richting Eersel te nemen. Naast een station in Nederweert en Herten en een LNG-station in Venlo is dit het vierde station dat PitPoint in korte tijd in de regio opent. “Dit station is een belangrijke strategische uitbreiding van onze CNG-infrastructuur in het zuiden van het land en een stap in de goede richting om schoon vervoer in Zuidoost-Nederland voor iedereen bereikbaar te maken”, vertelt Robin Geijer, Network Developer bij PitPoint.

BENEFIC is een grensoverschrijdend initiatief voor de ontwikkeling van laad- en tankinfrastructuur voor alternatieve brandstoffen voor transport. PitPoint heeft subsidies aangevraagd en ontvangen voor ongeveer 20 procent van de investering voor zeven verschillende projecten, waaronder een aantal CNG-stations. Het tankstation in Eersel is het tweede station wat met behulp van deze subsidie is voltooid.

“Met dit tankstation slaan we twee vliegen in een klap. We maken het mogelijk voor enkele regionale klanten om op een praktische manier schoner te rijden en we breiden tegelijkertijd het netwerk schone tankstations in Nederland uit. Dit brengt ons weer een stap dichterbij het realiseren van onze missie: 100% schoon vervoer in 2030”, aldus Marja Versleijen, Managing Director bij PitPoint.

DATS 24 en OrangeGas

Het aantal tankstations waar CNG getankt kan worden in Nederland en België is afgelopen jaren snel gestegen. Naast PitPoint is ook OrangeGas een grote speler op het gebied van gecomprimeerd aardgas. Het bedrijf heeft 129 tanklocaties waar groengas getankt kan worden. In België zet onder meer DATS 24, de tankformule van Colruyt Group, flink in op deze alternatieve brandstof. Ook bij onze zuiderburen zijn inmiddels al meer dan honderd CNG-tankstations te vinden.

Lees ook:

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

PitPoint opent nieuwe CNG-locatie in Eersel | TankPro.nl

PitPoint opent nieuwe CNG-locatie in Eersel

Bij het Total-tankstation aan de Postelseweg in Eersel kunnen klanten voortaan terecht voor het tanken van CNG/groengas. De bouw van het station van PitPoint is tot stand gekomen met behulp van een BENEFIC-subsidie. Het is de 74ste locatie van PitPoint waar compressed natural gas verkrijgbaar is.

De nieuwe tanklocatie is gemakkelijk bereikbaar via de A67, door afslag 30 richting Eersel te nemen. Naast een station in Nederweert en Herten en een LNG-station in Venlo is dit het vierde station dat PitPoint in korte tijd in de regio opent. “Dit station is een belangrijke strategische uitbreiding van onze CNG-infrastructuur in het zuiden van het land en een stap in de goede richting om schoon vervoer in Zuidoost-Nederland voor iedereen bereikbaar te maken”, vertelt Robin Geijer, Network Developer bij PitPoint.

BENEFIC is een grensoverschrijdend initiatief voor de ontwikkeling van laad- en tankinfrastructuur voor alternatieve brandstoffen voor transport. PitPoint heeft subsidies aangevraagd en ontvangen voor ongeveer 20 procent van de investering voor zeven verschillende projecten, waaronder een aantal CNG-stations. Het tankstation in Eersel is het tweede station wat met behulp van deze subsidie is voltooid.

“Met dit tankstation slaan we twee vliegen in een klap. We maken het mogelijk voor enkele regionale klanten om op een praktische manier schoner te rijden en we breiden tegelijkertijd het netwerk schone tankstations in Nederland uit. Dit brengt ons weer een stap dichterbij het realiseren van onze missie: 100% schoon vervoer in 2030”, aldus Marja Versleijen, Managing Director bij PitPoint.

DATS 24 en OrangeGas

Het aantal tankstations waar CNG getankt kan worden in Nederland en België is afgelopen jaren snel gestegen. Naast PitPoint is ook OrangeGas een grote speler op het gebied van gecomprimeerd aardgas. Het bedrijf heeft 129 tanklocaties waar groengas getankt kan worden. In België zet onder meer DATS 24, de tankformule van Colruyt Group, flink in op deze alternatieve brandstof. Ook bij onze zuiderburen zijn inmiddels al meer dan honderd CNG-tankstations te vinden.

Lees ook:

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.