Foto: Dats24

DATS 24 breidt netwerk CNG-tankstations verder uit

Foto: Dats24

Het aantal tankstations in België waar CNG getankt kan worden, neemt de komende tijd flink toe. DATS 24, de tankformule van Colruyt Group, breidt in de eerste maanden van 2019 uit met maar liefst tien nieuwe CNG-locaties. Op dit moment is het mogelijk om op ruim honderd plekken in België compressed natural gas te krijgen.

De eerste nieuwe CNG-locatie is inmiddels geopend. Het gaat om een station in Knokke. Vanaf februari tot en met april volgen nog eens negen tankstations. Het gaat om tanklocaties in Beyne-Heusay, Sint-Truiden (2x), Basècles, Thuin, Eupen, Ath, Courcelles en Sint-Pieters-Leeuw.

Rijden op CNG zorgt voor een aanzienlijke CO2-reductie ten opzichte van benzine en diesel. Bovendien valt de uitstoot van NOx en fijnstof lager uit dan bij diesel. Ook in Nederland zijn er volop tankstations die CNG of groengas – de duurzame variant van aardgas – aanbieden. Onder meer OrangeGas en PitPoint focussen zich op deze alternatieve brandstof.

Uitgebreid netwerk

In Nederland is Colruyt Group niet zo’n bekende naam, maar in België is de onderneming een grote speler. Het bedrijf is een van de grootste werkgevers van het land en bekend van onder meer supermarktketen Colruyt en energieproducent Eoly. Daarnaast exploiteert de groep een netwerk van meer dan 120 onbemande tankstations.

Colruyt Group richt zich op meerdere brandstoffen, vertelde CEO Jef Colruyt eerder al. “Wij geloven dat er niet één weg is naar duurzame mobiliteit, maar dat het een combinatie van oplossingen wordt. De mobiliteitskeuze hangt af van veel factoren. Waterstof en elektriciteit zijn de toekomst voor zero-emissievoertuigen. Maar ook CNG-wagens en plug-in hybrides zullen hun rol blijven spelen tijdens de transitieperiode.” Eind vorig jaar opende DATS 24 in Halle een waterstoflocatie.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

3 reacties op “DATS 24 breidt netwerk CNG-tankstations verder uit”

Frédéric Dubois|14.02.19|13:13

U schrijft “Op dit moment is het mogelijk om op ruim tachtig plekken in België compressed natural gas te krijgen”.
Dit is veel meer dan dat, het aantal CNG tankstations in België is nu 107. Zie https://www.ngva.eu/stations-map/

Muscleboy Kanan|14.02.19|14:43

In Sint-Truiden komt er slechts 1 CNG-tankstation van Dats 24. In Sint-Truiden is er reeds lang een tankstation van Dats 24 aan de Colruyt-winkel. Vermits daar geen plaats was voor een CNG-installatie heeft Dats 24 besloten een tweede tankstation te bouwen elders in Sint-Truiden en vandaar noemt Dats 24 dit op haar site Sint-Truiden (2).

Frédéric Dubois|19.02.19|11:01

Op dit moment zijn er ruim honderd CNG stations (ipv tachtig) in België.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

DATS 24 breidt netwerk CNG-tankstations verder uit | TankPro.nl
Foto: Dats24

DATS 24 breidt netwerk CNG-tankstations verder uit

Foto: Dats24

Het aantal tankstations in België waar CNG getankt kan worden, neemt de komende tijd flink toe. DATS 24, de tankformule van Colruyt Group, breidt in de eerste maanden van 2019 uit met maar liefst tien nieuwe CNG-locaties. Op dit moment is het mogelijk om op ruim honderd plekken in België compressed natural gas te krijgen.

De eerste nieuwe CNG-locatie is inmiddels geopend. Het gaat om een station in Knokke. Vanaf februari tot en met april volgen nog eens negen tankstations. Het gaat om tanklocaties in Beyne-Heusay, Sint-Truiden (2x), Basècles, Thuin, Eupen, Ath, Courcelles en Sint-Pieters-Leeuw.

Rijden op CNG zorgt voor een aanzienlijke CO2-reductie ten opzichte van benzine en diesel. Bovendien valt de uitstoot van NOx en fijnstof lager uit dan bij diesel. Ook in Nederland zijn er volop tankstations die CNG of groengas – de duurzame variant van aardgas – aanbieden. Onder meer OrangeGas en PitPoint focussen zich op deze alternatieve brandstof.

Uitgebreid netwerk

In Nederland is Colruyt Group niet zo’n bekende naam, maar in België is de onderneming een grote speler. Het bedrijf is een van de grootste werkgevers van het land en bekend van onder meer supermarktketen Colruyt en energieproducent Eoly. Daarnaast exploiteert de groep een netwerk van meer dan 120 onbemande tankstations.

Colruyt Group richt zich op meerdere brandstoffen, vertelde CEO Jef Colruyt eerder al. “Wij geloven dat er niet één weg is naar duurzame mobiliteit, maar dat het een combinatie van oplossingen wordt. De mobiliteitskeuze hangt af van veel factoren. Waterstof en elektriciteit zijn de toekomst voor zero-emissievoertuigen. Maar ook CNG-wagens en plug-in hybrides zullen hun rol blijven spelen tijdens de transitieperiode.” Eind vorig jaar opende DATS 24 in Halle een waterstoflocatie.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

3 reacties op “DATS 24 breidt netwerk CNG-tankstations verder uit”

Frédéric Dubois|14.02.19|13:13

U schrijft “Op dit moment is het mogelijk om op ruim tachtig plekken in België compressed natural gas te krijgen”.
Dit is veel meer dan dat, het aantal CNG tankstations in België is nu 107. Zie https://www.ngva.eu/stations-map/

Muscleboy Kanan|14.02.19|14:43

In Sint-Truiden komt er slechts 1 CNG-tankstation van Dats 24. In Sint-Truiden is er reeds lang een tankstation van Dats 24 aan de Colruyt-winkel. Vermits daar geen plaats was voor een CNG-installatie heeft Dats 24 besloten een tweede tankstation te bouwen elders in Sint-Truiden en vandaar noemt Dats 24 dit op haar site Sint-Truiden (2).

Frédéric Dubois|19.02.19|11:01

Op dit moment zijn er ruim honderd CNG stations (ipv tachtig) in België.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.