CNG voortaan verkrijgbaar bij Total Express in Nederweert

Onder de luifel van de onbemande Total-locatie aan de Randweg Zuid in Nederweert kunnen klanten voortaan terecht voor het tanken van CNG bij een vulpunt van PitPoint. De eerste vertanking werd verricht door Taxi Geerets de Leeuw uit Ospel, dat veel CNG-voertuigen in het wagenpark heeft.

Het tankstation is de tiende locatie in Limburg waar deze brandstof getankt kan worden. Afgelopen zomer opende PitPoint een CNG/groengas-vulpunt in Herten. Bij Sevenum/Venlo kan sinds januari van dit jaar LNG, vloeibaar aardgas, getankt worden. Het aantal trucks dat rijdt op LNG is afgelopen jaren snel toegenomen. Deze brandstof biedt vooral uitkomst voor zwaar vrachtverkeer. Het verbrandt aanzienlijk schoner dan diesel.

Stap naar groengas

CNG staat voor Compressed Natural Gas, aardgas onder druk. Het is een interessant alternatief voor benzine; de uitstoot van fijnstof, NOx, en CO2 valt lager uit. Klanten die nog een extra stap willen zetten, kunnen kiezen voor groengas. Deze brandstof wordt gemaakt uit biogas, dat ontstaat bij vergisting van groen- en snoeiafval, rioolslib en mest. Aan de pomp is CNG verkrijgbaar. PitPoint zet op verzoek vervolgens de hoeveelheid CNG om naar groengas door middel van een groengas-certificaat.

De nieuwste tanklocatie van PitPoint is snel te bereiken vanaf de snelweg A2 (afslag 29, Nederweert). Bij Total Express kan 24 uur per dag en zeven dagen in de week CNG/groengas worden getankt. Het tankstation accepteert alle gangbare betaalpassen. PitPoint is een internationale leverancier van schone brandstoffen. Het bedrijf ontwerpt, bouwt, financiert, exploiteert en onderhoudt openbare en privé-tankstations voor LNG, CNG, groengas, waterstof en elektrische laadpunten, zowel voor bedrijven als overheden.

Lees ook:

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CNG voortaan verkrijgbaar bij Total Express in Nederweert | TankPro.nl

CNG voortaan verkrijgbaar bij Total Express in Nederweert

Onder de luifel van de onbemande Total-locatie aan de Randweg Zuid in Nederweert kunnen klanten voortaan terecht voor het tanken van CNG bij een vulpunt van PitPoint. De eerste vertanking werd verricht door Taxi Geerets de Leeuw uit Ospel, dat veel CNG-voertuigen in het wagenpark heeft.

Het tankstation is de tiende locatie in Limburg waar deze brandstof getankt kan worden. Afgelopen zomer opende PitPoint een CNG/groengas-vulpunt in Herten. Bij Sevenum/Venlo kan sinds januari van dit jaar LNG, vloeibaar aardgas, getankt worden. Het aantal trucks dat rijdt op LNG is afgelopen jaren snel toegenomen. Deze brandstof biedt vooral uitkomst voor zwaar vrachtverkeer. Het verbrandt aanzienlijk schoner dan diesel.

Stap naar groengas

CNG staat voor Compressed Natural Gas, aardgas onder druk. Het is een interessant alternatief voor benzine; de uitstoot van fijnstof, NOx, en CO2 valt lager uit. Klanten die nog een extra stap willen zetten, kunnen kiezen voor groengas. Deze brandstof wordt gemaakt uit biogas, dat ontstaat bij vergisting van groen- en snoeiafval, rioolslib en mest. Aan de pomp is CNG verkrijgbaar. PitPoint zet op verzoek vervolgens de hoeveelheid CNG om naar groengas door middel van een groengas-certificaat.

De nieuwste tanklocatie van PitPoint is snel te bereiken vanaf de snelweg A2 (afslag 29, Nederweert). Bij Total Express kan 24 uur per dag en zeven dagen in de week CNG/groengas worden getankt. Het tankstation accepteert alle gangbare betaalpassen. PitPoint is een internationale leverancier van schone brandstoffen. Het bedrijf ontwerpt, bouwt, financiert, exploiteert en onderhoudt openbare en privé-tankstations voor LNG, CNG, groengas, waterstof en elektrische laadpunten, zowel voor bedrijven als overheden.

Lees ook:

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.