FinCo en IGES zetten in op productie brandstoffen uit niet-recyclebaar plastic

FinCo Fuel Nederland en Integrated Green Energy Solutions (IGES) zijn een samenwerking aangegaan voor het produceren van nieuwe transportbrandstoffen die gemaakt worden uit niet-recyclebaar plastic. De producten spelen volgens beide bedrijven een belangrijke rol bij de transitie van traditionele brandstoffen naar schonere brandstoffen, die uit onder andere afval en reststromen gemaakt worden.

De overeenkomst is afgesloten voor een periode van 5 jaar. IGES gaat de brandstoffen vanaf komende zomer produceren in Amsterdam. FinCo gaat deze via haar eigen distributienetwerk in de markt brengen. De belangrijkste afnemers zijn de transport- en de marinesector. “De specifieke brandstof van IGES leidt tot een significante reductie van CO2-uitstoot wat de ambities van beide bedrijven weerspiegelt”, vertelt Bart-Willem ten Cate, verantwoordelijk voor biobrandstoffen en renewables bij FinCo Fuel Group.

De FinCo Fuel Groep heeft kantoren in Dordrecht, Hamburg en Zug en is actief in de downstream brandstoffenmarkt. Oprichters en aandeelhouders zijn Jan-Willem van der Velden en Peter Nohlmans. De kernactiviteit in Nederland is de groothandel, retail, bunkering en directe levering van minerale en biobrandstoffen onder de naam FinCo Fuel Nederland B.V. Het bedrijf zet in op het gebruik van schonere brandstoffen en wil een belangrijke rol spelen in de verdere reductie van CO2 door middel van het aanbieden van een diverse range van alternatieve brandstoffen.

Verviervoudigen productiecapaciteit

IGES bouwt momenteel in Amsterdam een fabriek die jaarlijks 35.000 ton plastic afval omzet in 35 miljoen liter transportbrandstof. De schonere brandstof voorkomt hiermee een jaarlijkse emissie van 57.000 ton CO2. Er zijn concrete plannen om de productiecapaciteit in stappen te verviervoudigen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

FinCo en IGES zetten in op productie brandstoffen uit niet-recyclebaar plastic | TankPro.nl

FinCo en IGES zetten in op productie brandstoffen uit niet-recyclebaar plastic

FinCo Fuel Nederland en Integrated Green Energy Solutions (IGES) zijn een samenwerking aangegaan voor het produceren van nieuwe transportbrandstoffen die gemaakt worden uit niet-recyclebaar plastic. De producten spelen volgens beide bedrijven een belangrijke rol bij de transitie van traditionele brandstoffen naar schonere brandstoffen, die uit onder andere afval en reststromen gemaakt worden.

De overeenkomst is afgesloten voor een periode van 5 jaar. IGES gaat de brandstoffen vanaf komende zomer produceren in Amsterdam. FinCo gaat deze via haar eigen distributienetwerk in de markt brengen. De belangrijkste afnemers zijn de transport- en de marinesector. “De specifieke brandstof van IGES leidt tot een significante reductie van CO2-uitstoot wat de ambities van beide bedrijven weerspiegelt”, vertelt Bart-Willem ten Cate, verantwoordelijk voor biobrandstoffen en renewables bij FinCo Fuel Group.

De FinCo Fuel Groep heeft kantoren in Dordrecht, Hamburg en Zug en is actief in de downstream brandstoffenmarkt. Oprichters en aandeelhouders zijn Jan-Willem van der Velden en Peter Nohlmans. De kernactiviteit in Nederland is de groothandel, retail, bunkering en directe levering van minerale en biobrandstoffen onder de naam FinCo Fuel Nederland B.V. Het bedrijf zet in op het gebruik van schonere brandstoffen en wil een belangrijke rol spelen in de verdere reductie van CO2 door middel van het aanbieden van een diverse range van alternatieve brandstoffen.

Verviervoudigen productiecapaciteit

IGES bouwt momenteel in Amsterdam een fabriek die jaarlijks 35.000 ton plastic afval omzet in 35 miljoen liter transportbrandstof. De schonere brandstof voorkomt hiermee een jaarlijkse emissie van 57.000 ton CO2. Er zijn concrete plannen om de productiecapaciteit in stappen te verviervoudigen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.