FinCo introduceert nieuwe brandstof met biokatalysatoren

Brandstoffenleverancier FinCo heeft een nieuwe brandstof met plantaardige enzymtechnologie geïntroduceerd waarmee een aanzienlijke reductie van uitstoot behaald kan worden. De nieuwe ChangeXL-benzine en -diesel zijn sinds deze maand verkrijgbaar bij de terminals van FinCo in Amsterdam, Groningen en Enschede. Binnenkort volgt ook de terminal in Rotterdam.

De werking van de nieuwe brandstof is volgens Arno de Graaf, managing director sales van FinCo, gebaseerd op een mengsel van natuurlijke enzymen, ook wel bekend als biokatalysatoren. “Deze plantaardige enzymtechnologie zorgt voor een moleculaire verandering van de brandstof, wat leidt tot snellere en betere verbranding, minder uitstoot en jarenlange houdbaarheid.”

Vermindering van uitstoot

Uit aantoonbaar onafhankelijk onderzoek blijkt dat de uitstoot van roet en fijnstof tussen de 30 en 40 procent lager uitvalt, de NOx-uitstoot vermindert met 10 tot 20 procent. Het verbruik en bijbehorende CO2-uitstoot kunnen met 4 tot 11 procent teruggebracht worden. De Graaf vindt dat er op dit moment in de markt veel wordt gepraat over verduurzaming, maar in zijn ogen wordt er nog onvoldoende actie ondernomen. “Als leverancier van brandstoffen zien wij dat zowel retailers, handelaren als ook eindverbruikers afwachtend zijn in hun keuzes ten aanzien van het gebruik van alternatieve brandstoffen. Dit heeft met name te maken met prijs in relatie tot prestatie.”

Transitie

Volgens De Graaf passen de ChangeXL brandstoffen perfect in de transitiefase van fossiel naar andere energiebronnen. “Als je deze brandstof niet gebruikt doe je jezelf als gebruiker echt tekort, maar belangrijker nog: je laat een kans liggen om verduurzaming te versnellen”.

FinCo is leverancier van brandstoffen en heeft zijn huidige positie in de Nederlandse brandstoffenmarkt in korte tijd opgebouwd. Het bedrijf levert op dit moment aan nagenoeg alle oliemaatschappijen en top 25 handelaren van Nederland. In februari 2016 werd de terminal van Total en Q8 in Groningen overgenomen. Eind 2016 verstevigde het bedrijf de positie in de regio Amsterdam door een meerjarige overeenkomst af te sluiten met de Zenith Terminal. De samenwerking met Avia Weghorst – voor het gebruik van het depot in Enschede – en de toegang tot terminals in Rotterdam, maken het depotnetwerk compleet.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

FinCo introduceert nieuwe brandstof met biokatalysatoren | TankPro.nl

FinCo introduceert nieuwe brandstof met biokatalysatoren

Brandstoffenleverancier FinCo heeft een nieuwe brandstof met plantaardige enzymtechnologie geïntroduceerd waarmee een aanzienlijke reductie van uitstoot behaald kan worden. De nieuwe ChangeXL-benzine en -diesel zijn sinds deze maand verkrijgbaar bij de terminals van FinCo in Amsterdam, Groningen en Enschede. Binnenkort volgt ook de terminal in Rotterdam.

De werking van de nieuwe brandstof is volgens Arno de Graaf, managing director sales van FinCo, gebaseerd op een mengsel van natuurlijke enzymen, ook wel bekend als biokatalysatoren. “Deze plantaardige enzymtechnologie zorgt voor een moleculaire verandering van de brandstof, wat leidt tot snellere en betere verbranding, minder uitstoot en jarenlange houdbaarheid.”

Vermindering van uitstoot

Uit aantoonbaar onafhankelijk onderzoek blijkt dat de uitstoot van roet en fijnstof tussen de 30 en 40 procent lager uitvalt, de NOx-uitstoot vermindert met 10 tot 20 procent. Het verbruik en bijbehorende CO2-uitstoot kunnen met 4 tot 11 procent teruggebracht worden. De Graaf vindt dat er op dit moment in de markt veel wordt gepraat over verduurzaming, maar in zijn ogen wordt er nog onvoldoende actie ondernomen. “Als leverancier van brandstoffen zien wij dat zowel retailers, handelaren als ook eindverbruikers afwachtend zijn in hun keuzes ten aanzien van het gebruik van alternatieve brandstoffen. Dit heeft met name te maken met prijs in relatie tot prestatie.”

Transitie

Volgens De Graaf passen de ChangeXL brandstoffen perfect in de transitiefase van fossiel naar andere energiebronnen. “Als je deze brandstof niet gebruikt doe je jezelf als gebruiker echt tekort, maar belangrijker nog: je laat een kans liggen om verduurzaming te versnellen”.

FinCo is leverancier van brandstoffen en heeft zijn huidige positie in de Nederlandse brandstoffenmarkt in korte tijd opgebouwd. Het bedrijf levert op dit moment aan nagenoeg alle oliemaatschappijen en top 25 handelaren van Nederland. In februari 2016 werd de terminal van Total en Q8 in Groningen overgenomen. Eind 2016 verstevigde het bedrijf de positie in de regio Amsterdam door een meerjarige overeenkomst af te sluiten met de Zenith Terminal. De samenwerking met Avia Weghorst – voor het gebruik van het depot in Enschede – en de toegang tot terminals in Rotterdam, maken het depotnetwerk compleet.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.