168 locaties van McDonald’s krijgen een snellaadpaal

Bij een vestiging van McDonald’s in Osdorp kunnen klanten sinds vorige week hun elektrische auto opladen. Het is de eerste van 168 snelladers die de fastfoodketen in samenwerking met Nuon/Vattenfall gaat plaatsen. Alle locaties van McDonald’s met een McDrive in Nederland krijgen komende drie jaar een laadpaal.

Het aantal elektrische auto’s in Nederland neemt komende jaren naar verwachting fors toe. In het nieuwe Klimaatakkoord wordt flink ingezet op het verminderen van de uitstoot. In 2030 moeten er zo’n 2 miljoen elektrische auto’s rondrijden. Daarvoor zijn minimaal 1,8 miljoen laadpunten nodig. McDonald’s is een samenwerking aangegaan met energiebedrijf Nuon/Vattenfall om te bouwen aan een netwerk van 50 kW-laadpalen. Bij elke McDrive-locatie komt een snellaadpaal met twee laadpunten.

“We zijn heel blij dat we met het eerste snellaadpunt bij McDonald’s in Amsterdam Osdorp Drive de belofte van september kunnen invullen”, reageert Bas Klaassen van McDonald’s. Hij is blij met deze mijlpaal. “We gaan hier samen met Nuon/Vattenfall van leren, en werken hard aan de uitbreiding om ruim 160 restaurants van snelladers te voorzien. De snellaadpalen draaien op volledig groene energie, en zorgen dat onze gasten na een bezoekje aan het restaurant, binnen 30 minuten volwaardig laden hun reis weer kunnen vervolgen.”

Infrastructuur

Pieter van Ommeren, directeur E-mobility bij Nuon/Vattenfall, vult aan: “Wij willen het mogelijk maken om fossielvrij te leven, thuis, op het werk én onderweg. Nederland krijgt steeds meer volledig elektrische auto’s, maar om van A naar B te kunnen komen, is de actieradius van elektrische voertuigen niet altijd groot genoeg. De snelladers die Nuon/Vattenfall vandaag en de komende jaren bij McDonald’s installeert dragen in hoge mate bij aan een goede infrastructuur voor elektrisch vervoer en stimuleren hopelijk nog meer mensen om over te stappen op elektrisch rijden.”

Nuon/Vattenfall heeft ruim zevenduizend laadpunten door heel Nederland in beheer en behoort daarmee tot de grootste spelers in ons land op het gebied van publiek laden. Maandelijks vinden er meer dan 90.000 laadsessies plaats, goed voor 10 GWh groene stroom en 50 miljoen emissievrije kilometers. Daarnaast stimuleert het bedrijf ook het gebruik van elektrische voertuigen door de eigen medewerkers. Nuon/Vattenfall wil het totale wagenpark overschakelen op elektrische voertuigen. In Zweden, Nederland en Duitsland worden in een tijdsbestek van vijf jaar meer dan 3.500 personenauto’s en bedrijfsvoertuigen – waarvan 750 in Nederland – vervangen door elektrische alternatieven.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

168 locaties van McDonald’s krijgen een snellaadpaal | TankPro.nl

168 locaties van McDonald’s krijgen een snellaadpaal

Bij een vestiging van McDonald’s in Osdorp kunnen klanten sinds vorige week hun elektrische auto opladen. Het is de eerste van 168 snelladers die de fastfoodketen in samenwerking met Nuon/Vattenfall gaat plaatsen. Alle locaties van McDonald’s met een McDrive in Nederland krijgen komende drie jaar een laadpaal.

Het aantal elektrische auto’s in Nederland neemt komende jaren naar verwachting fors toe. In het nieuwe Klimaatakkoord wordt flink ingezet op het verminderen van de uitstoot. In 2030 moeten er zo’n 2 miljoen elektrische auto’s rondrijden. Daarvoor zijn minimaal 1,8 miljoen laadpunten nodig. McDonald’s is een samenwerking aangegaan met energiebedrijf Nuon/Vattenfall om te bouwen aan een netwerk van 50 kW-laadpalen. Bij elke McDrive-locatie komt een snellaadpaal met twee laadpunten.

“We zijn heel blij dat we met het eerste snellaadpunt bij McDonald’s in Amsterdam Osdorp Drive de belofte van september kunnen invullen”, reageert Bas Klaassen van McDonald’s. Hij is blij met deze mijlpaal. “We gaan hier samen met Nuon/Vattenfall van leren, en werken hard aan de uitbreiding om ruim 160 restaurants van snelladers te voorzien. De snellaadpalen draaien op volledig groene energie, en zorgen dat onze gasten na een bezoekje aan het restaurant, binnen 30 minuten volwaardig laden hun reis weer kunnen vervolgen.”

Infrastructuur

Pieter van Ommeren, directeur E-mobility bij Nuon/Vattenfall, vult aan: “Wij willen het mogelijk maken om fossielvrij te leven, thuis, op het werk én onderweg. Nederland krijgt steeds meer volledig elektrische auto’s, maar om van A naar B te kunnen komen, is de actieradius van elektrische voertuigen niet altijd groot genoeg. De snelladers die Nuon/Vattenfall vandaag en de komende jaren bij McDonald’s installeert dragen in hoge mate bij aan een goede infrastructuur voor elektrisch vervoer en stimuleren hopelijk nog meer mensen om over te stappen op elektrisch rijden.”

Nuon/Vattenfall heeft ruim zevenduizend laadpunten door heel Nederland in beheer en behoort daarmee tot de grootste spelers in ons land op het gebied van publiek laden. Maandelijks vinden er meer dan 90.000 laadsessies plaats, goed voor 10 GWh groene stroom en 50 miljoen emissievrije kilometers. Daarnaast stimuleert het bedrijf ook het gebruik van elektrische voertuigen door de eigen medewerkers. Nuon/Vattenfall wil het totale wagenpark overschakelen op elektrische voertuigen. In Zweden, Nederland en Duitsland worden in een tijdsbestek van vijf jaar meer dan 3.500 personenauto’s en bedrijfsvoertuigen – waarvan 750 in Nederland – vervangen door elektrische alternatieven.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.