Total rondt overname van LNG-divisie Engie af

De overname van de LNG-activiteiten van Engie door Total is een feit. Dat heeft het Franse olieconcern bekendgemaakt. Met de deal is een bedrag van 1,5 miljard dollar gemoeid, omgerekend zo’n 1,27 miljard euro. Total is wereldwijd een van de grootste spelers op het gebied van liquefied natural gas (vloeibaar aardgas).

Naast het overnamebedrag van 1,5 miljard dollar, betaalt Total nog eens een bedrag van zo’n 550 miljoen dollar (469 miljoen euro) als de markt zich positief ontwikkelt komende jaren. De deal is volgens Total-topman Patrick Pouyanné een belangrijke stap voor het bedrijf in de opkomende markt van LNG.

Volgens Total biedt het verder betreden van de markt van vloeibaar aardgas – die elk jaar zo’n 5 tot 6 procent groeit – flink wat kansen. Met een marktaandeel van 10 procent en een volume van 40 miljoen ton, is Total volgens topman Patrick Pouyanné in 2020 de tweede speler op de markt van vloeibaar aardgas wereldwijd. Met deze brandstof kunnen onder meer vrachtwagens uit de voeten. De CO2- en NOx-uitstoot vallen bij LNG gunstiger uit dan bij diesel.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Total rondt overname van LNG-divisie Engie af | TankPro.nl

Total rondt overname van LNG-divisie Engie af

De overname van de LNG-activiteiten van Engie door Total is een feit. Dat heeft het Franse olieconcern bekendgemaakt. Met de deal is een bedrag van 1,5 miljard dollar gemoeid, omgerekend zo’n 1,27 miljard euro. Total is wereldwijd een van de grootste spelers op het gebied van liquefied natural gas (vloeibaar aardgas).

Naast het overnamebedrag van 1,5 miljard dollar, betaalt Total nog eens een bedrag van zo’n 550 miljoen dollar (469 miljoen euro) als de markt zich positief ontwikkelt komende jaren. De deal is volgens Total-topman Patrick Pouyanné een belangrijke stap voor het bedrijf in de opkomende markt van LNG.

Volgens Total biedt het verder betreden van de markt van vloeibaar aardgas – die elk jaar zo’n 5 tot 6 procent groeit – flink wat kansen. Met een marktaandeel van 10 procent en een volume van 40 miljoen ton, is Total volgens topman Patrick Pouyanné in 2020 de tweede speler op de markt van vloeibaar aardgas wereldwijd. Met deze brandstof kunnen onder meer vrachtwagens uit de voeten. De CO2- en NOx-uitstoot vallen bij LNG gunstiger uit dan bij diesel.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.