Shell plaatst laadpalen op 20 tankstations in Nederland

Wandsworth Retail site UK - euroShell card Assignment 40/09

Shell wil voor het einde van dit jaar snellaadpalen hebben geplaatst op twintig reguliere tankstations in Nederland. Het gaat hierbij om bemande locaties aan de snelweg en aan het onderliggende wegennet. Daarmee wil de maatschappij inspelen op de toenemende populariteit van elektrische auto’s. Tegelijkertijd geeft de multinational aan dat fossiele brandstoffen nog decennialang een voorname rol spelen in de toekomstige brandstofmix.

Door technologische vooruitgang wordt de actieradius van elektrische auto’s steeds groter. Daarmee wordt een belangrijke barrière om elektrisch te rijden weggenomen. Shell verwacht dan ook dat rijden op stroom de komende jaren alleen maar groter wordt, net als rijden op waterstof.

De vergunning-aanvragen voor de eerste tien laadvoorzieningen worden binnenkort verstuurd. Deze faciliteiten komen te liggen in de Randstad, omdat daar het aantal e-voertuigen het grootst is. Vóór het einde van dit jaar moeten daar nog vijf tot tien locaties aan worden toegevoegd. Op sommige stations komt één paal, bij andere vestigingen meerdere. “Dit is afhankelijk van de ruimte en de vraag op het betreffende tankstation”, aldus een woordvoerder.

Palen van 50 kWh

Hij geeft aan dat de laadfaciliteiten op een prominente plek worden gezet, bijvoorbeeld parallel aan de pompen voor benzine en diesel, of bij de parkeerplaatsen bij de shop. Het gaat om oplaadpalen van 50 kWh, waar zowel volledig elektrische als hybride voertuigen de accu kunnen opladen. Wie de leverancier van de palen wordt, is nog niet duidelijk.

Shell richt zich vooral op het honderd procent elektrische segment. “We zien dat door fiscale maatregelen dat deel van de markt sterk groeit, terwijl het aantal hybrides juist daalt.” Onbemande vestigingen krijgen voorlopig geen oplaadmogelijkheid. Of er in volgende jaren nog meer voorzieningen bij komen, is nog niet bepaald. Dit hangt vooral af van hoe de markt voor elektrisch rijden zich de komende tijd ontwikkelt.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Shell plaatst laadpalen op 20 tankstations in Nederland”

Ad van der Meer|14.10.17|15:13

Laadvermogen van (snel)laadpalen wordt uitgedrukt in kW.

Het is overigens apart dat Shell nog 50 kW snelladers gaat plaatsen, waar de concurrentie nog dit jaar de eerste 150kW snelladers gaat plaatsen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.