Shell logo prijspaal

Nederlandse Shell-stations krijgen laadpalen voor elektrische auto’s

Bron foto ANP. Voor eenmalig gebruik. AL GEBRUIKT. NIET NOG EENS GEBRUIKEN!!!

Shell gaat de komende tijd laadfaciliteiten plaatsen op diverse tankstations in Nederland. Ook in Groot-Brittannië gaat het bedrijf voorzieningen aanleggen voor elektrische auto’s. Daarmee wil het energieconcern inspelen op de stijgende populariteit van e-voertuigen. Ook Total zou plannen hebben om hiermee te starten in thuisland Frankrijk.

Shell verwacht de komende jaren een groei van het aantal e-auto’s. Om te voorkomen dat deze groep weggebruikers naar andere plekken uitwijkt, wil het Brits-Nederlandse bedrijf met het aanbieden van stroom beginnen. Op welke tankstations de laadpalen van Shell moeten komen, is nog niet bekendgemaakt. Ook de hoeveelheid is nog niet duidelijk. Hoogstwaarschijnlijk komen de laadpalen vooral in stedelijke gebieden, omdat daar elektrisch rijden het populairste is.

Tijd doden

Hoofd van de afdeling Downstream bij Shell John Abbott meldt (betaalde link) dat door de stijging van elektrisch rijden er meer kansen ontstaan in die markt. Niet alleen voor het aanbieden van de stroom, maar ook doordat autorijders de tijd moeten doden tot de accu weer vol is. De huidig generatie e-voertuigen doet er al gauw twintig tot dertig minuten over om de accu tot het gewenste niveau te vullen bij een snellaadpaal. Gedurende de wachttijd kunnen de e-rijders dan de tankshop bezoeken.

Abbott zei afgelopen najaar al dat in 2025 zo’n twintig procent van de brandstoffen op tankstations afkomstig moeten zijn van uitstootarme energiebronnen. Onder meer door de plaatsing van de laadpalen wordt concreet invulling gegeven aan die doelstelling. Daarnaast investeert de multinational in waterstof. Shell is hiervoor in Duitsland een samenwerking aangegaan met Total, diverse autoproducenten en enkele gasbedrijven om een landelijk dekkend netwerk van vulpunten te bouwen.

Total

Niet alleen Shell gaat de komende tijd investeren in laadstations, ook Total wil stappen zetten op dat gebied. In Frankrijk wil het bedrijf laadpalen plaatsen bij reguliere tankstations. Iets wat het bedrijf in Nederland al eerder heeft gedaan. Ook BP heeft op diverse plekken laadpalen gerealiseerd in ons land, net als diverse zelfstandige ondernemers. Nederland is mede daardoor wereldwijd één van de voorlopers op het gebied van elektrisch rijden.

Lees ook: Shell: 20% van onze brandstof is van uitstootarme energiebron in 2025

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nederlandse Shell-stations krijgen laadpalen voor elektrische auto’s | TankPro.nl
Shell logo prijspaal

Nederlandse Shell-stations krijgen laadpalen voor elektrische auto’s

Bron foto ANP. Voor eenmalig gebruik. AL GEBRUIKT. NIET NOG EENS GEBRUIKEN!!!

Shell gaat de komende tijd laadfaciliteiten plaatsen op diverse tankstations in Nederland. Ook in Groot-Brittannië gaat het bedrijf voorzieningen aanleggen voor elektrische auto’s. Daarmee wil het energieconcern inspelen op de stijgende populariteit van e-voertuigen. Ook Total zou plannen hebben om hiermee te starten in thuisland Frankrijk.

Shell verwacht de komende jaren een groei van het aantal e-auto’s. Om te voorkomen dat deze groep weggebruikers naar andere plekken uitwijkt, wil het Brits-Nederlandse bedrijf met het aanbieden van stroom beginnen. Op welke tankstations de laadpalen van Shell moeten komen, is nog niet bekendgemaakt. Ook de hoeveelheid is nog niet duidelijk. Hoogstwaarschijnlijk komen de laadpalen vooral in stedelijke gebieden, omdat daar elektrisch rijden het populairste is.

Tijd doden

Hoofd van de afdeling Downstream bij Shell John Abbott meldt (betaalde link) dat door de stijging van elektrisch rijden er meer kansen ontstaan in die markt. Niet alleen voor het aanbieden van de stroom, maar ook doordat autorijders de tijd moeten doden tot de accu weer vol is. De huidig generatie e-voertuigen doet er al gauw twintig tot dertig minuten over om de accu tot het gewenste niveau te vullen bij een snellaadpaal. Gedurende de wachttijd kunnen de e-rijders dan de tankshop bezoeken.

Abbott zei afgelopen najaar al dat in 2025 zo’n twintig procent van de brandstoffen op tankstations afkomstig moeten zijn van uitstootarme energiebronnen. Onder meer door de plaatsing van de laadpalen wordt concreet invulling gegeven aan die doelstelling. Daarnaast investeert de multinational in waterstof. Shell is hiervoor in Duitsland een samenwerking aangegaan met Total, diverse autoproducenten en enkele gasbedrijven om een landelijk dekkend netwerk van vulpunten te bouwen.

Total

Niet alleen Shell gaat de komende tijd investeren in laadstations, ook Total wil stappen zetten op dat gebied. In Frankrijk wil het bedrijf laadpalen plaatsen bij reguliere tankstations. Iets wat het bedrijf in Nederland al eerder heeft gedaan. Ook BP heeft op diverse plekken laadpalen gerealiseerd in ons land, net als diverse zelfstandige ondernemers. Nederland is mede daardoor wereldwijd één van de voorlopers op het gebied van elektrisch rijden.

Lees ook: Shell: 20% van onze brandstof is van uitstootarme energiebron in 2025

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.