Bever Innovations brengt alle verlichtingsoplossingen onder in ‘Bever Smart Tech’
nieuwe identiteit

Bever Innovations brengt alle verlichtingsoplossingen onder in ‘Bever Smart Tech’

Met de Bever Smart Tech technologie kan een flinke energiebesparing worden behaald en autonoom gedrag van armaturen worden gerealiseerd. Foto: Bever Innovations, 2023

Bever Innovations heeft haar intelligente communicatietechnologie een nieuwe merknaam gegeven: ‘Bever Smart Tech’. De merknaam vervangt de oude EOS-identiteit en zal volgens het bedrijf uit Zierikzee alle technologie omvatten die het gedrag van verlichtingsarmaturen bepaalt.

De nieuwe identiteit van Bever Smart Tech producten zal worden gebruikt in alle drie de divisies van het bedrijf: Fuel, Industrial en Horticulture. “Bever Smart Tech technologie heeft een groot aantal unieke kenmerken”, licht commercial director Benelux Hugo Jongebreur toe. “Denk aan forse energiebesparingen, autonoom gedrag van armaturen, beheer op afstand via Bever Dashboard, configureren met de Bever app, een draadloos Plug & Play netwerk en ga zo maar door. Daarnaast, en specifiek voor Bever LED-prijsdisplays, is er de mogelijkheid om op afstand de prijsinformatie te wijzigen op de prijsdisplays. Dit kan zelfs zonder een verbinding met een POS-systeem. Last but not least kan ook de beschikbaarheid van pomp- en EV-laders op een display of LED-screen worden weergegeven. Zelfs op afgelegen locaties”, aldus Jongebreur.

Energiebesparing

Met de Bever LED-luifelarmaturen zijn vanaf het moment van installatie grote energiebesparingen mogelijk. “Dit komt door het autonome armatuurgedrag”, legt Jongebreur uit. “Wanneer de Bever downlight gedurende een bepaalde periode geen beweging detecteert, zal hij de lichtopbrengst tot een bepaald niveau dimmen. Uiteraard wanneer er wél beweging wordt waargenomen, wordt deze ook weer verhoogd.” De armaturen geven 24/7 informatie aan elkaar door. Hierdoor is het mogelijk om op basis van het omgevingslichtniveau de armaturen automatisch aan en uit te zetten. “Dit is mogelijk zonder internetverbinding. Het beheren van armatuurinstellingen via de Bever app is trouwens ook zeer eenvoudig”, aldus Jongebreur.

Inzicht

Bever Innovations vraagt ook aandacht voor het Bever Dashboard, een online dashboard waarmee stationseigenaren en onderhoudspartijen inzicht krijgen in hun locaties met Bever-producten. “Er wordt real-time inzicht gegeven in de bedrijfscondities van de gekoppelde producten, bijvoorbeeld temperatuur of gemiddeld energieverbruik”, licht Jongebreur toe. “Dit maakt beheer op afstand eenvoudig en toegankelijk. Aansluitingen van derden, zoals interne onderhoudsprogramma’s van bedrijven, kunnen gewoon worden aangesloten. Hierdoor kunnen Bever Smart Tech producten en apparaten op afstand worden beheerd vanuit bekende onderhoudssystemen.”

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bever Innovations brengt alle verlichtingsoplossingen onder in ‘Bever Smart Tech’ | TankPro.nl
Bever Innovations brengt alle verlichtingsoplossingen onder in ‘Bever Smart Tech’
nieuwe identiteit

Bever Innovations brengt alle verlichtingsoplossingen onder in ‘Bever Smart Tech’

Met de Bever Smart Tech technologie kan een flinke energiebesparing worden behaald en autonoom gedrag van armaturen worden gerealiseerd. Foto: Bever Innovations, 2023

Bever Innovations heeft haar intelligente communicatietechnologie een nieuwe merknaam gegeven: ‘Bever Smart Tech’. De merknaam vervangt de oude EOS-identiteit en zal volgens het bedrijf uit Zierikzee alle technologie omvatten die het gedrag van verlichtingsarmaturen bepaalt.

De nieuwe identiteit van Bever Smart Tech producten zal worden gebruikt in alle drie de divisies van het bedrijf: Fuel, Industrial en Horticulture. “Bever Smart Tech technologie heeft een groot aantal unieke kenmerken”, licht commercial director Benelux Hugo Jongebreur toe. “Denk aan forse energiebesparingen, autonoom gedrag van armaturen, beheer op afstand via Bever Dashboard, configureren met de Bever app, een draadloos Plug & Play netwerk en ga zo maar door. Daarnaast, en specifiek voor Bever LED-prijsdisplays, is er de mogelijkheid om op afstand de prijsinformatie te wijzigen op de prijsdisplays. Dit kan zelfs zonder een verbinding met een POS-systeem. Last but not least kan ook de beschikbaarheid van pomp- en EV-laders op een display of LED-screen worden weergegeven. Zelfs op afgelegen locaties”, aldus Jongebreur.

Energiebesparing

Met de Bever LED-luifelarmaturen zijn vanaf het moment van installatie grote energiebesparingen mogelijk. “Dit komt door het autonome armatuurgedrag”, legt Jongebreur uit. “Wanneer de Bever downlight gedurende een bepaalde periode geen beweging detecteert, zal hij de lichtopbrengst tot een bepaald niveau dimmen. Uiteraard wanneer er wél beweging wordt waargenomen, wordt deze ook weer verhoogd.” De armaturen geven 24/7 informatie aan elkaar door. Hierdoor is het mogelijk om op basis van het omgevingslichtniveau de armaturen automatisch aan en uit te zetten. “Dit is mogelijk zonder internetverbinding. Het beheren van armatuurinstellingen via de Bever app is trouwens ook zeer eenvoudig”, aldus Jongebreur.

Inzicht

Bever Innovations vraagt ook aandacht voor het Bever Dashboard, een online dashboard waarmee stationseigenaren en onderhoudspartijen inzicht krijgen in hun locaties met Bever-producten. “Er wordt real-time inzicht gegeven in de bedrijfscondities van de gekoppelde producten, bijvoorbeeld temperatuur of gemiddeld energieverbruik”, licht Jongebreur toe. “Dit maakt beheer op afstand eenvoudig en toegankelijk. Aansluitingen van derden, zoals interne onderhoudsprogramma’s van bedrijven, kunnen gewoon worden aangesloten. Hierdoor kunnen Bever Smart Tech producten en apparaten op afstand worden beheerd vanuit bekende onderhoudssystemen.”

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.